Suomi kohtaa MM-karsintojen toisessa ottelussa Tanskan

Suomen futsalmaajoukkue kohtaa MM-karsintojen toisessa ottelussa Tanskan. Ottelu pelataan Århusissa Ceres Areenalla tiistaina 8. marraskuuta klo 19:00 alkaen.

Henri Alamikkotervo

Henri AlamikkotervoKuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

7.11.2022 klo 18:59

Suomi kohtaa tiistaina MM-karsintaottelussa Tanskan. Ottelu on Suomelle äärimmäisen tärkeä, sillä Suomi kärsi karsintojen avausottelussa tappion Romanialle. Suomi on siis käytännössä pakkovoiton edessä, jos se aikoo edelleen tosissaan tavoitella paikkaa karsintojen Elite Roundille. 

Suomen selkeä heikkous Romania-ottelussa oli hyökkäyspelaaminen. Vaikka Suomi puolusti pääosin tiiviisti ja prässäsi hyvin, todellisten maalipaikkojen luominen oli erittäin haastavaa. Lisäksi harhasyöttöjä ja helppoja pallonmenetyksiä tuli paljon. 

– Haluamme olla itsevarmempia pallon kanssa ja rytmittää peliä paremmin. Lisäksi haluamme pelata nopeammalla temmolla, pohtii Henri Alamikkotervo.

Hyökkäyspelaamiseen on Tanska-otteluun valmistavalla leirillä keskitytty paljon. Suomi on perinteisesti ollut vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa, mutta Tanskaa vastaan päävalmentaja Sergio Gargelli haluaa nähdä myös rohkeaa pallollista pelaamista ja hyvää pallonhallintaa. Suomen hyökkäyspelaamisen kannalta erinomaisena uutisena voidaan pitää sitä, että Iiro Vanha on jälleen pelikuntoinen ja mukana joukkueen vahvuudessa. Taitava ja juonikas Vanha pystyy tuomaan hyökkäyspelaamiseen enemmän vaihtoehtoja mm. Alamikkotervon, Sergei Korsunovin ja Justus Kunnaksen vaarallisten kaukolaukausten rinnalle. 

Suomi saa Tanskaa vastaan kentälle hyvin kilpailukykyisen ryhmän, sillä varmuudella kokoonpanosta on loukkaantumisten takia poissa vain Jarmo Junno.

Suomella suoraviivainen vastustaja

Suomen vastustaja Tanska on Suomen lohkon heikoimmin sijoitettu joukkue, joten Suomi lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Aliarvioida vastustajaa ei kuitenkaan pidä, sillä yllätykset ovat aina mahdollisia, kuten Romaniaa vastaan nähtiin. Pelitavaltaan Tanska on suoraviivainen, ja joukkue pyrkii pelaamaan palloa nopeasti pivotille pääosin maata pitkin. 

– Joukkueella on muutamia erinomaisia yksilöitä. Joukkue on hyvin suoraviivainen, ja hakee nopeita ratkaisuja niin prässinpurussa kuin hyökkäyksissäkin, Alamikkotervo kertoo.

Tanskan kokoonpano on jonkun verran elänyt viime aikoina, ja esimerkiksi vahvoja 1v1-haastoja aikaisemmissa otteluissa esittänyt Ayoub Sörensen vaikuttaisi olevan poissa kokoonpanosta kokonaan. Romaniaa vastaan Tanska nosti paljon maalivahtia pelin avauksissa, mutta todennäköisesti aivan yhtä paljoa maalivahdin käyttöä ei Suomea vastaan tulla näkemään, sillä Tanskan ykkösmaalivahti kärsii Suomea vastaan pelikieltonsa. 

Puolustussuuntaan Tanska pelaa miesvartioinnilla, ja prässi on ajoittain ylhäällä melko kovaakin, mutta usein joukkue myös vetäytyy omalle alueelle. Ajoittain Suomen kaipaamalle pallonhallinnalle saattaa siis olla enemmänkin tilaa. Alamikkotervo uskoo Suomen pyrkivän tällä kertaa myös rohkeasti ratkaisuihin. 

– Tanska pelissä nähdään varmasti motivoitunut ja energinen Suomi, joten kannattaa kerääntyä Yle Areenan äärelle klo 19, Alamikkotervo päättä. 


Tanska – Suomi MM-karsintaottelu pelataan Århusin Ceres Areenalla tiistaina 8. marraskuuta klo 19:00 alkaen. Ottelua voi seurata livenä Yle Areenan välityksellä sekä jälkilähetyksenä Yle TV2 -kanavalla. 

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit