Suomi eteni FeNS playoffs-vaiheeseen

FIFAe Nations Online Qualifiers -lohkovaiheen jälkeen Suomi lähti tavoittelemaan playoffs-paikkaa Turkkia vastaan.

Suomi voitti Turkin yhteislukemin 5-4 ja eteni Playoffs-vaiheeseen.

16.4.2023 klo 21:38

Lohkovaiheen jälkeen Suomi löysi itsensä komeasti D-lohkon kärkipaikalta. D-lohkon piikkipaikan ottanut Suomi kohtasi B-lohkossa neljänneksi sijoittuneen Turkin. Voittamalla otteluparin Suomi etenisi FIFAe Nations Playoff-vaiheeseen. Ottelu pelattiin BO2-formaatilla, missä kahden ottelun yhteismaalit ratkaisisivat otteluparin voittajan. Suomea ottelussa edustivat Jesse "Kossu72" Kosamo ja Jeremias "Jerkos" Kosamo.

Ensimmäisen osaottelun puoliajalle siirryttiin Suomen 0-1 johdossa. Toisella puoliajalla Turkki tasoitti ottelun ja hieman myöhemmin siirtyi 2-1 johtoon. Enempää maaleja ei ensimmäisessä ottelussa nähty ja Turkki lähti toiseen osaotteluun johtoasemassa.

Suomi sai salama-alun heti toisen osaottelun alkuun ja tasoitti yhteismaalit 2-2:n. Ottelun ensimmäisen puoliajan puolivälissä Suomi siirtyi 3-2 johtoon. Turkki onnistui vielä tasoittamaan ja siirtymään otteluparin johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alussa Suomi tasoitti otteluparin 4-4:n. Maaleja ei toisella puoliajalla nähty lisää, eli ottelupari eteni jatko-otteluun.

Jatko-ottelun ensimmäisellä puoliskolla maaleja ei nähty. Toisella puoliajalla Suomi onnistui maalinteossa ja siirtyi otteluparin 5-4 johtoon. Samalla Suomi ratkaisi otteluparin, sillä maaleja ei enempää nähty. Tämä siis tarkoitti, että Suomi eteni FIFAe Nations Series Playoffs-kierroksille.

FIFAe Nations Playoffs pelataan toukokuun 18.-19. päivä. Playoffseissa ratkaistaan FIFAe Nations Cupin eli e-jalkapallon MM-lopputurnauksen osallistujat.