Suomen Cupin puolivälierissä jännitysnäytelmiä – välierissä nähdään FC Lahti, FC Inter, KuPS ja HIFK

Miesten Suomen Cupin puolivälierät saatiin päätökseen tänään. Kolmessa ottelussa ratkaisu nähtiin rangaistuspotkukilpailussa ja yhdessä lisäajalla. Välieriin jatkavat Veikkausliiga-joukkueet FC Lahti, FC Inter, KuPS ja HIFK.

Keskiviikon 29.6. Suomen Cupin tulokset

29.6.2022 klo 21:24

FC Lahti – JäPS 2–1 (1–1)

Ti 28.6. klo 18.30

Puolivälierien ensimmäinen ottelu FC Lahti – JäPS pelattiin tiistaina 28.6. Uuden päävalmentajansa Mikko Mannilan komennossa pelannut kotijoukkue meni 1–0-johtoon nigerialaishyökkääjä Chinedu Geoffreyn maalilla 13. minuutilla, mutta 27. minuutilla tullut espanjalaismaalivahti Antonio Regueron ulosajo sekä seuranneesta rangaistuspotkusta 1–1-tasoituksen laukoneen Tino Palmaston maali muuttivat pelin luonnetta.

Täksi kaudeksi Miesten Ykköseen noussut Järvenpään Palloseura sai toisella puoliajalla mahdollisuuden siirtyä johtoonkin rangaistuspotkusta 69. minuutilla, mutta tällä kertaa Palmasto ei viimeistelyssään onnistunut. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla FC Lahti sai vapaapotkun, josta syntyi ottelun voittomaali. Pallo pelattiin JäPS-puolustuksen selustaan, ja vapaaksi jäänyt brasilialaispuolustaja Alan Henrique pääsi laukomaan 2–1-osuman, joka vei tunnin verran vajaamiehisenä pelanneet lahtelaiset välieriin.

FC Inter – HJK rp 5–4, 0–0 (0–0)

Ke 29.6. klo 18.00

FC Interin ja HJK:n välisessä ottelussa maalipaikat jäivät melko vähiin avauspuoliajalla ja tauolle mentiinkin tilanteessa 0–0. Toisella puoliajalla reilun 15 minuutin pelin jälkeen kummallakin joukkueella oli lyhyen ajan sisään hyvä tekopaikka iskeä avausmaali, mutta maalivahdit vetivät tilanteissa pidemmän korren.

Varsinaisella peliajalla ei lopulta nähty yhtään osumaa, joten ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailun kautta. HJK:n ensimmäinen yritys karkasi yli maalin, mutta kummankin joukkueen kaikki loput laukojat onnistuivat viimeistelyssään. Turkulaiset olivat siten rangaistuspotkukilpailussa tarkempia maalein 5–4 ja etenivät välieriin.

FC Haka – KuPS rp 2–4, 2–2 (1–1)

Ke 29.6. klo 18.30

Valkeakoskella vierasjoukkue KuPS avasi maalihanat 13. peliminuutilla rangaistuspotkusta, joka tuomittiin, kun kotijoukkueen puolustuslinjan taakse pelattuun läpisyöttöön juossut Tim Väyrynen kaadettiin. Väyrynen asettui itse ampumaan rangaistuspotkua ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. FC Hakan 1–1-tasoitusmaali nähtiin 31. minuutilla, kun omalta kenttäpuoliskolta lähtenyt syöttö vapautti Logan Rogersonin läpiajoon oikealta laidalta. Uusiseelantilainen ei tilanteessa erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

KuPS siirtyi takaisin johtoon heti toisen jakson alussa, kun vasemmalta laidalta rangaistusalueen sisälle edenneen Gabriel Bispon laukaus upposi etualakulmaan ja muutti lukemiksi 1–2. Haka kuitenkin nousi toistamiseen tasoihin 72. minuutilla. Avausmaalin tehnyt Rogerson tarjosi nappisyötön maalin edustalle, josta Lee Erwin jatkoi pelivälineen sisään yhdellä kosketuksella. Osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi, joten Valkeakoskellakin siirryttiin hakemaan ratkaisua pilkulta.

Rangaistuspotkukilpailun sankariksi nousi KuPS-maalivahti Otso Virtanen, joka torjui Hakan toisen ja neljännen yrityksen. Maalit kirjattiin kuopiolaisten eduksi 2–4, joten puolustava Suomen Cup -mestari nähdään välierissä tänäkin vuonna.

PK-35 – HIFK rp 4–5, 2–2 (0–2)

Ke 29.6. klo 19.00

Keskiviikkoillan viimeisessä ottelussa kohtasivat Miesten Ykkösessä pelaava PK-35 ja Veikkausliiga-joukkue HIFK. Vierasjoukkue HIFK meni helsinkiläisseurojen kohtaamisessa 0–1-johtoon 20 minuutin pelin jälkeen syntyneellä osumalla. Rangaistusalueen oikealta reunalta tullut syöttö tuli kuin tarjottimella maalin eteen espanjalaisvahvistus Pipe Sáezille, jolla oli helpohko työ jatkaa pallo sisään. Helsinkiläisten johto tuplaantui 0–2:een näyttävällä tavalla 43. minuutilla, kun Aatu Kujanpää laukoi oikealta laidalta tulleen keskityksen sisään suoraan ilmasta rangaistuspotkupisteen tienoilta.

Kahden maalin takaa-ajoasema ei PK-35:ta lannistanut, vaan toisella puoliajalla kotijoukkue iski 1–2-kavennuksen 73. minuutilla, kun Mustafa Beyai jatkoi keskityksen sisään maalin edestä. Jatkoa tuli 84. minuutilla, jolloin PK-35 pääsi tuulettamaan Tommi Tainion maalin edustalta laukomaa 2–2-tasoitusta.

PK-35 nousun myötä illan kolmaskin ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun asti. Viimeisen välieräpaikan otti lopulta HIFK, joka vei rankkarit nimiinsä maalein 4–5.

Keskiviikkona 31.8. pelattavissa Suomen Cupin välierissä nähdään FC Lahti, FC Inter, KuPS ja HIFK. Välierien arvontatilaisuus järjestetään maanantaina 4.7. Suomen Cupin huipentava finaali pelataan Helsingin Olympiastadionilla 17.9.