Suomelle komea voitto Tanskasta

Miesten futsalmaajoukkue kohtasi tiistai-iltana Tanskan Aarhusissa tärkeässä MM-karsintaottelussa. Suomi haki ottelusta vakuuttavan voiton.

Suomi oli vahvempi Tanskassa.

8.11.2022 klo 20:48

Suomi tarvitsi tiistain ottelusta pisteitä hävittyään avausottelunsa Romanialle lukemin 1-2 lokakuussa Vantaalla. Myös Tanska oli hävinnyt avauspelinsä Romanialle.

Sergio Gargellin miehistön avausviisikossa pelasivat maalivahti Antti Koivumäki, Lassi Lintula, Miika Hosio, Henri Alamikkotervo ja Jukka Kytölä. Ottelu alkoi valkopaitaisen vierasjoukkueen hallinnalla ja Suomi pääsi kokeilemaan maalintekoa useista erikoistilanteista.

Justus Kunnas oli siirtää Suomen aikaiseen johtoon kapteeni Jani Korpelan syötöstä, mutta Tanskan puolustus pelasti pallon maaliviivalta. Heti seuraavassa tilanteessa Kunnas laukoi tolppaan. Avausmaali syntyi lopulta ajassa 5:10, kun Aleksi Kylmälä oli ensimmäisenä paluupallossa Tanskan maalilla ja siirsi pallon varmasti verkkoon.

Kotijoukkue pääsi hyökkäämään paremmin avausmaalin jälkeen. Kapteeni Mads Falckilla oli paikka tasoittaa, mutta Koivumäki torjui varmasti. Suomi iski kuitenkin uudelleen ensimmäisen jakson puolivälissä. Iiro Vanhan taidokas pusku tippui tolpan kautta Kunnakselle, joka tuplasi vieraiden johdon.

Seuraavaksi Tanskan maalivahti William Rams pysäytti sekä Vesa Liljan että Tuukka Pikkaraisen yritykset. Suomi rakensi hienon hyökkäyksen viisi minuuttia ennen taukoa, mutta Kytölä ei onnistunut nostamaan palloa Ramsin yli Korpelan syötöstä.

Kotijoukkueella oli vaikeuksia pysyä suomalaispelaajien perässä. Kunnasta rikottiin noin 12 metrissä kolme minuuttia ennen taukoa. Seuranneessa vapaapotkussa Korpela siirsi pallon taaksepäin Kunnakselle, joka laukoi upeasti Suomen kolmannen osuman.

Tanska otti lentävän maalivahdin käyttöön jo ensimmäisen jakson lopussa. Suomi lähti prässäämään tilanteessa rohkeasti, ja Kytölä pääsi tekemään Suomen neljännen osuman, kun prässi pakotti tanskalaispelaajan virheeseen. Tauolle lähdettiin Suomen vakuuttavassa johdossa.

Toinen puoliaika

Tanska aloitti toisen jakson hyvin, mutta Koivumäki sai olla maalillaan rauhassa. Toisessa päässä Suomen prässi toimi jälleen tehokkaasti. Vanhan syöttö ei kuitenkaan löytänyt suomalaispelaajia maalin edestä hyvän riiston jälkeen.

Toisen jakson ensimmäinen maali syntyi ajassa 23:39. Lintula viimeisteli varmasti Sergei Korsunovin tarjoilusta. Hetki tästä ja oli Pikkaraisen vuoro tuulettaa maalia, kun Suomen sivuvapaapotku avasi kotijoukkueen puolustuksen.

Tanska oli lähellä kavennusta, mutta Kylmälä katkaisi viimeisen syötön maalin edessä ja Suomen maali säilyi koskemattomana. Lintula pääsi läpiajoon 29 minuutin kohdalla, mutta Tanskan maalille vaihdettu André Christiansen onnistui vastaantulossaan.

Ottelun tempo laski toisen jakson edetessä ja kotijoukkue näytti tyytyvän tappioon. Pikkaraisella oli paikka kasvattaa johtoa Liljan syötöstä, mutta ohjaus painui sivuverkkoon. Seuraavaksi Kylmälän kova veto meni niukasti ohi.

Tanskan Jeppe Laursen ei aivan ylettänyt liukumalla palloon Suomen maalin takatolpalla noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Suomen hyökkäyspäässä Kytölä pääsi laukomaan kahdesti, mutta Christiansen kesti.

Tanska kokeili lentävän maalinvahdin käyttöä vielä ottelun lopussa. Suomi puolusti kuitenkin hyvin ja vieraiden maali säilyi puhtaana. Suomella oli viimeminuuteilla vielä muutama tekopaikka, mutta ottelu päättyi lopulta lukemiin 0-6.

MM-karsinnat jatkuvat ensi vuonna, kun Romania isännöi Suomea 1.3.