Ruotsissa saatiin kausi päätökseen – Nyströmille jatkosopimus

Damallsvenskanissa saatiin kausi pelattua viikonloppuna ja Jenny Danielssonin Rangers eteni Skotlannin cupin finaaliin. Eva Nyström on sen sijaan tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Hammarbyn kanssa.

Eva Nyström teki pitkän jatkosopimuksen Hammarbyn kanssa.Kuva: Ⓒ SPL / Jyri Sulander /Jyri Sulander

8.11.2022 klo 12:17

Ria Öling oli varmistanut FC Rosengårdin kanssa mestaruuden jo aiemmin, mutta päätti kauden komeaan 3-0 (0-0)-voittoon Brommapojkarnasta. Öling pelasi koko pelin ja syötti Rosengårdin avausmaalin.

Olga Ahtisen ja Anna Koivusen kaulaan ripustettiin kauden päätteeksi pronssimitalit, kun Linköping päätti kautensa maalittomaan tasapeliin Örebron vieraana. Ahtinen pelasi ottelussa 80 minuuttia ja Koivunen oli penkillä. Örebron riveissä Heidi Kollanen tuli muutama minuutti ennen loppua vaihtoon. Elli Pikkujämsä sen sijaan loukkaantui ensimmäisen puoliajan lopulla. Amanda Rantanen oli penkillä.

Vahvan suomalaisedustuksen omaavan Umeå IK:n visiitti Damallsvenskanissa jäi ranskalaiseksi, kun se hävisi päätösottelussaan Kristianstadille 1-4 (1-3). Vilma Koivisto nostatti Umeån toiveita tekemällä heti avausminuutilla johtomaalin, mutta Kristianstad kiri ohi. Koivisto pelasi koko pelin ja täydet minuutit tililleen saivat myös Emma Santamäki ja Katariina Kosola. Anni Miettunen tuli vaihtoon 79. minuutilla ja Henna Honkanen kentälle 72. minuutilla.

Kalmarin vahva loppukiri piti sen sarjassa myös ensi kaudella ja Juliette Kempin joukkue päätti kautensa 2-1 (2-1)-voittoon AIK:sta. Kemppi tuli vaihtoon 57. minuutilla ja jo aiemmin putoamaan tuomitun AIK:n maalilla torjui Milla-Maj Majasaari.

Eva Nyström sinetöi Hammarbyn voiton sen kaataessa Vittsjön vieraskentällä 2-1 (0-0) ja varmisti näin viidennen sijan Vittsjön jäädessä kuudenneksi. Nyström ja maalivahti Anna Tamminen pelasivat täydet minuutit. Adelina Engman tuli kentälle 69. minuutilla. Vittsjön riveissä Jutta Rantala sai tililleen täyden pelin, Linda Sällströmin tullessa 74. minuutilla ja vaihtoon ja Julia Tunturin juostessa kentälle 87. minuutilla.

Hammarby myös tiedotti, että Nyström on tehnyt seuran kanssa pitkän jatkosopimuksen. Nyström teki tukholmalaisjoukkueen kanssa kolmen vuoden jatkon ja pysyy näin joukkueen riveissä vuoden 2025 loppuun saakka.

Tanskan liigassa Nea Lehtola teki kauden avausmaalinsa, kun Bröndby voitti AGF:n 2-1 (1-0). Lehtola sai vastuuta koko ottelun.

Tiia Peltonen pelasi niin ikään täyden pelin Fortuna Hjörringin pelatessa 2-2-tasapeliin Nordsjällandin vieraana.

Englannin Superliigassa Emma Koiviston Liverpool joutui pettymään hävitessään Aston Villalle 0-1 (0-0). Koivistolle tuttuun tapaan täydet minuutit.

Tinja-Riikka Korpela ja Eveliina Summanen eivät sen sijaan päässeet viikonloppuna tositoimiin, kun Tottenhamin kotikenttä oli liian märkä eikä sillä pystytty pelaamaan. Näin ollen ottelu Evertonia vastaan jouduttiin siirtämään.

Skotlannissa Jenny Danielsson teki maalin, kun Rangers eteni Skotlannin cupin finaaliin voitettuaan välierässä Spartansin 4-0 (2-0). Danielsson pelasi 71 minuuttia.

Espanjan liigassa Sanni Franssin Real Sociedad koki kauden avaustappionsa hävitessään Madridille 0-2 (0-0). Franssi sai tililleen 69 minuuttia.

Italian liigassa Nora Heroumin Parma katkaisi neljän ottelun tappioputkensa pelattuaan maalittoman tasapelin Sampdoriaa vastaan. Heroumille tuttuun tapaan koko ottelu.