Robin Lod hurjasteli MLS:ssa – Joel Pohjanpalolle 20 täyteen

Lod on aloittanut kautensa hienosti – mies oli joukkueensa ehdoton johtohahmo viikonlopun voitossa Charlottea vastaan. Pohjanpalo puolestaan vankisti asemiaan Serie B:n maalipörssin kärjessä.

Lod valittiin jälleen Minnesotan parhaaksi pelaajaksi, kun Charlotte kaatui vieraskentällä.Kuva: Ⓒ Riku Laukkanen /SPL

23.4.2024 klo 09:50

Robin Lod pisti ranttaliksi johdattaessaan Minnesotan 3–0-voittoon Charlotten vieraana. Lod syötti Minnesotan maaleista kaksi ja viimeisteli itse yhden. Teemu Pukki hyppäsi tunnin kohdalla kentälle, ja Jere Uronen uurasti kotijoukkueen alakerrassa koko pelin. Sarjan kierroksen joukkueeseen valitulla Lodilla on tilillään kolme maalia ja viisi syöttöä, kun Minnesota on tehnyt kauden aikana yhteensä 13 maalia.

Lassi Lappalainen juoksi vartti ennen loppua kentälle, kun Montreal joutui tyytymään 2–2-tasapeliin Orlando Cityä vastaan. Montreal meni johtoon vain pari minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Orlando nousi tasoihin lisäajalla.

Matti Peltola pelasi koko pelin, mutta DC United hävisi New York Cityn vieraana 0–2.

Joel Pohjanpalo pääsi uudelle kymmenluvulle, kun hyökkääjä nasautti maalin numero 20 Serie B:ssä. Pohjanpalo johdatti Venezian 2–1-voittoon Leccon vieraana. Jesse Joronen torjui Venezian maalilla.

Runkosarjaa on vielä neljä kierrosta jäljellä, ja Venezia on kolmantena kolmen pisteen päässä suorasta noususta. Pohjanpalo on itse vahvasti maalikuninkuudessa kiinni – lähimmät uhkaajat Matteo Brunori ja Gennaro Tutino ovat viiden maalin päässä.

Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen selvitti tiensä Eurooppaliigan välieriin, kun West Ham -vierasottelu päätti 1–1-tasapeliin. Avausosan lukemin 2–0 voittaneet saksalaiset kohtaavat semifinaalissa AS Roman. Hradecky seurasi West Ham -kamppailua penkiltä.

Saksan mestarin uskomaton putki jatkui viikonloppuna, kun joukkue nousi Dortmundia vastaan seitsemännellä lisäaikaminuutilla 1–1-tasapeliin. Leverkusenin tappiottomien otteluiden putki on kestänyt jo 45 ottelua. Hradecky vartioi Leverkusenin maalia.

2. Bundesliigassa Anssi Suhosen vaihto viimeisiksi minuuteiksi kentälle ei auttanut, kun HSV hävisi kärkijoukkue Holstein Kielille 0–1. Tappio oli kova isku HSV:n nousuhaaveille, sillä nousukarsintapaikka karkasi kuuden pisteen päähän, kun neljä kierrosta on pelaamatta.

Englannissa jäi maanantai-iltana suomalaiskohtaaminen näkemättä, kun Marcus Forss paranteli vielä vammaansa Middlesbrough’n isännöidessä Leedsiä. Leeds nappasi lopulta 4–3-voiton Glen Kamaran tullessa viimeiseksi kympiksi kentälle.

Voitolla Leeds nousi toiseksi pisteen päähän Leicesteristä. Sillä on kuitenkin ottelu enemmän pelattuna. ”Boro” on puolestaan tukevasti sarjan keskikastissa.

League Onessa Exeterin vahva nousuvire sai jatkoa 2–1-voitolla Northamptonia vastaan. Viljami Sinisalo torjui koko pelin Exeterin maalilla, ja Ilmari Niskanen uurasti täydet minuutit. Ottelu oli Exeeerille yhdeksäs peräkkäinen ilman tappiota – joukkue majailee sarjassa sijalla 12.

Tshekin liigassa Sparta Praha varmisti runkosarjan voiton, kun joukkue nappasi 4–3-kotivoiton Banik Ostravasta. Kaan Kairinen pelasi Spartan keskikentällä täydet minuutit.

Niilo Mäenpää syötti yhden Warta Poznanin maaleista 5–2-voitossa Stal Mielecistä. Mäenpää tuli viimeisellä minuutilla vaihtoon. Vieraiden Kai Meriluoto oli koko ottelun penkillä. Voitolla Warta kasvatti neljän pisteen eron putoamisviivaan.

Benjamin Källmanin ja Arttu Hoskosen Cracovia puolestaan taipui Puszcza Niepolomicen vieraana maalein 0–1 – suomalaiskaksikko sai vastuuta koko pelin. Cracovia on enää kahden pisteen päässä putoamisrajasta.

Norjan liigassa Sandefjordin Hugo Keto joutui antautumaan kertaalleen, kun Lilleström haki pisteet 1–0-voitolla. Sandefjord on edelleen voitoitta kolmen pelin jälkeen.

Sarjaporrasta alempana Daniel Håkansin vahva maalivire sai jatkoa, kun hän viimeisteli Vålerengan ainokaisen 1–1-tasapelissä Lyniä vastaan. Maali oli Håkansille kauden kolmas, kun pelejä on takana neljä.

FC Nordsjaelland teki AGF:stä tylyä jälkeä voittaen kotonaan peräti 7–2. Oliver Antman juoksi viimeisiksi minuuteiksi kentälle, ja Carljohan Eriksson oli penkillä. Nordsjaelland hengittää kärkijoukkueiden sarjanelosena.

Allsvenskanissa Djurgården koki kauden avaustappionsa harmittavaan paikkaan, kun se hävisi paikallisottelussa AIK:lle 0–2. Miro Tenho pelasi Djurgårdenin alakerrassa koko derbyn ajan.

Ranskan Ligue 2:ssa Tuomas Ollila teki voittomaalin, kun Paris FC voitti Valenciennesin 2–1. Pariisilaisseura on neljäntenä taistellen tiukasti noususta.

Nikolai Alho taisteli täydet minuutit, mutta Volos taipui OFI:n vieraana 1–2. Volos on nyt pisteen putoajan paikasta. Jasin Assehnouen pelasi vieraiden riveissä 70 minuuttia.