Ria Öling ja Heidi Kollanen maalasivat Ruotsissa

Ölingin vahva alkukausi Damallsvenskanissa sai jatkoa ja Kollanen sai maalitilinsä auki. Tanskassa on käynnissä jännittävä mestaruustaistelu.

Öling on vahvassa maalivireessä Ruotsin kentillä.Kuva: Ⓒ Jimi Soinila /SPL

23.4.2024 klo 10:45

Ria Öling onnistui jo toistamiseen maalinteossa tällä kaudella, kun FC Rosengård jatkaa puhtaalla pelillä voittaessaan Kristianstadin 3–1. Anni Hartikainen oli Rosengårdin penkillä.

Puhtaalla pelillä on kautensa aloittanut myös hallitseva mestari Hammarby, joka kaatoi toisen kierroksen ottelussaan Brommapojkarnan 2–1. Anna Tamminen ja Eva Nyström pelasivat tuttuun tapaan täydet minuutit Hammarbyn riveissä ja Anna Koivunen torjui BP:n maalilla.

Heidi Kollanen avasi maalitilinsä, kun hän auttoi Vittsjön kauden avausvoittoon AIK:n kaatuessa 2–0. Kollanen pelasi täydet minuutit Julia Tunturin tapaan – Linda Sällström tuli 72. minuutilla vaihtoon. AIK:n riveissä Silja Jaatinen tuli kentälle reilun tunnin kohdalla.

Jenny Danielsson juoksi viimeiseksi vitoseksi kentälle, kun Växjö pääsi juhlimaan viime hetken 1–0-voittoa Örebrosta. Mimmi Nurmela oli Växjön penkillä. Örebron suomalaisista Sanni Ojanen ja Minea Lassas pelasivat koko pelin – Inka Sarjanoja tuli vaihtoon reilu kymppi ennen loppua ja Sara Ikonen oli penkillä.

Linköping ja Häcken päätyivät puolestaan 1–1-tasapeliin. Vilma Koivisto sai vastuuta Linköpingin paidassa lähes koko pelin, ja Katariina Kosola tuli vahvistamaan Häckeniä reilun tunnin jälkeen.

Norjassa Joanna Tynnilä kirjautti täydet minuutit Brannin riveissä paikallisottelussa Åsanea vastaan. Brann pääsi juhlimaan Bergenin ykkösseuran titteliä 3–0-voitolla.

Oona Siren tuli viimeisellä kympillä vaihtoon, kun Lilleström taipui Lynin vieraana 0–1.

Tanskan liigassa sarjakärki vaihtui, kun Emmi Sirenin FC Nordsjaelland voitti AGF:n 2–1 Sirenin kellottaessa tunnin työvuoron.

Nea Lehtolan Bröndby jäi samaan aikaan 1–1-tasapeliin Kögen kanssa, joten Nordsjaelland livahti sarjakärkeen. Lehtolalle koko peli tilille.

Tiia Peltosen Fortuna Hjörring pelasi jo 11. peräkkäisen tappiottoman ottelun, kun se tasasi pisteet 1–1-lukemin Koldingia vastaan. Peltonen pelasi koko ottelun Fortunan paidassa. Seitsemästä edellispelistään Fortuna on pelannut kuusi tasan ja voittanut yhden – sen vuoksi joukkue on sarjassa neljäntenä kahdeksan pistettä kärkeä jäljessä.

Milla-Maj Majasaaren Anderlecht pelasi muutaman päivän sisään kaksi ottelua. Ensin Anderlecht jäi 2–2-tasapeliin Standard Liegen vieraana – joukkue palasi voittokantaan kukistamalla Gentin 3–0. Majasaari pelasi täydet minuutit molemmissa otteluissa. Anderlecht majailee sarjan kärkisijalla tasapisteissä Leuvenin kanssa, kun sarjaa on jäljellä viisi kierrosta.

Englannin Superliigassa Emma Koivisto pääsi juhlimaan voittoa, kun Liverpool kaatoi vieraskentällä Bristolin lukemin 1–0. Koivisto tuli vaihdosta kentälle 58. minuutilla. Liverpool taistelee neljännestä sijasta Manchester Unitedin kanssa.

Tottenham otti jo tuntumaa FA Cupin finaalivastukseensa Manchester Unitediin, kun joukkueet iskivät yhteen sarjapelissä. Spurs oli pitkään voitossa kiinni, mutta United nousi lisäajan maalilla tasoihin. Suomalaiset vaihtoivat päikseen 71. minuutilla, kun Eveliina Summanen tuli vaihtoon ja Olga Ahtinen kentälle. Tottenham on turvallisesti kuudentena.

Jutta Rantalan Leicester ei puolestaan mahtanut mitään Arsenalin vieraana, vaan joutui lähtemään kotiin 0–3-tappio niskassaan. Ottelu oli Leiceterille viides peräkkäinen ilman voittoa – joukkue on nyt sarjassa kymmenentenä.

Sarjaporrasta alempana Championshipissä Lotta Lindström sai ensimmäistä kertaa komennuksen London City Lionessesin avauskokoonpanoon – hyökkääjä oli syöttämässä joukkueen ainokaista 1–3-tappiossa Southamptonia vastaan. Lindström tuli 72. minuutilla vaihtoon.

Espanjan liigassa Sanni Franssi joutui kokemaan kahdeksannen peräkkäisen voitottoman ottelunsa, kun Real Sociedad hävisi Valencian vieraana 0–3. Franssi pelasi reilun tunnin.

Katriina Talaslahti joutui antautumaan neljästi, kun PSG jyräsi kotikentällään Le Havren yli maalein 4–0. Le Havre on Ranskan liigassa keskikastissa

Natalia Kuikan Chicago Red Stars palasi voittojen tielle vieraissa kaadettuaan Seattle Reignin 2–1. Kuikka pelasi totutusti koko ottelun. Chicago on sarjassa kolmantena.