Regions' Roots Cup huipentuu Helsingin Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin

Regions' Roots Cupin välieristä Helsingin Olympiastadionin nurmella pelattavaan finaaliin selvittivät tiensä ikämiessarjoissa pelaavat JaPS/M35 ja TPS M35. Kahden nimivahvan joukkueen kohtaaminen huipentaa alempien sarjatasojen joukkueille tarkoitetun Regions` Roots Cupin.

JaPS M/35 kohtaa Roots Cupin finaalissa TPS M35 -joukkueen

30.9.2022 klo 15:21

Helsingin Olympiastadion toimii näyttämönä myös Regions` Roots Cupin finaalille muiden viikonlopun cup-finaalien tapaan. Lauantaina cup-finaaliputken aloittaa kohtaaminen kokeneiden ja varsin nimekkäiden TPS M35 ja JaPS/M35 välillä. Molemmissa joukkueissa nähdään useita veikkausliigasta tuttuja pelaajalegendoja, kuten Huuhkajissakin esiintyneet JaPS:n Kari Arkivuo, Pekka Lagerblom ja TPS:n Mika Ääritalo.

Matkalla kohti finaalia TPS M35 nimekäs joukkue kaatoi välierissä Varsinais-Suomen derbyssä PiPS:n lukemin 0-3 ja JaPS/M35 puolestaan tyrmäsi keski-iältään nuoren LAUTP:n joukkueen 1-10 FC Lahdessakin maaleja takoneen Drilon Shalan ja Juha Illikaisen johdolla. 

Cup-finaali Olympiastadionin kirkkaissa valoissa kauden kohokohta ikämiehille

Tulevaa cup-finaalia silmällä pitäen JaPS lepuutti avainpelaajia alkuviikon sarjapelissä. Torstaina joukkueella on vielä edessä viimeistelytreenit Lahden stadionin sametilla ja tunnelma joukkueen sisällä on manageri Ville Paasosen mukaan odottavan sähköinen. Paasosella on kova luotto lahtelaisryhmään ja hänen mukaansa suurimmat haasteet kokeneessa ja hyvin itseohjautuvassa joukkueessa liittyvätkin Nimenhuuto-sovelluksen käyttöön.

– Kyllä ne osaa sen valmistautumisen, mutta Nimenhuutoa ne ei kyllä osaa käyttää, Paasonen naurahtaa.

Olympiastadionin kirkkaisiin valoihin sopeutumisessa apua on tarjonnut Huuhkaja-legenda Petri Pasanen, joka tarjosi neuvoja muun muassa bussin parkkeeraamiseen (ei maalin eteen vaan stadionille) ja Olympiastadionin käytävillä kulkemiseen. JaPS:n manageri Paasonen korostaakin miten upeaa on päästä pelaamaan pokaalista Olympiastadionille.

– TPS:n voittaminen ja että finaali on juuri Olympiastadionilla: kyllä tämä tuntuu Lahdessa ihan Suomen Cupilta! Ja Olympiastadion vaan on jalkapallogenressä niin iso juttu!

TPS M35 riveissä tulevaan cup-finaaliin on valmistauduttu muistelemalla menneitä sekä mielikuvaharjoitusten ja omatoimisten harjoittelun kautta. Vaikka valmistautumisesta ei oteta turhia paineita myöntää joukkueen yksi kokeneimmista pelaajista ja samalla joukkueenjohtajana toimiva Mikko Hyyrynen, että cup-taival ja kauden viimeinen projekti olisi hienoa päättää voittoon Helsingin iltapäivässä. 

– On hienoa päättää kausi tähän "the Last dance"-projektiin Olympiastadionille. Ei kai sitä muuten kilpailullisiin peleihin osallistuttaisi, jos ei voittoa lähdettäisi hakemaan, Hyyrynen painottaa.

TPS kohtaaminen sytyttää JaPS:n leirissä

TPS M35:n menestystä sivusta seurannut Jalkarannan Palloseuran Manageri Paasonen ja JaPS:n joukkue ovat hyvin tietoisia, että finaalissa heitä odottaa äärimmäisen kova haaste. Paasonen on kuitenkin tyytyväinen, että vastustajaksi finaaliin selvisi juuri TPS. 

– Kiva pelata TPS vastaan, koska ne vaan voittaa. Halutaan pelata heitä vastaan ja katsoa, kuka on Suomen kovin, Paasonen haastaa.

Finaalivastustaja JaPS/M35 ei ole myöskään TPS:n leirissä täysin tuntematon vastustaja vaan JaPS/M35:ssa löytyy Hyyryselle paljon tuttuja pelikavereita menneiltä vuosilta. Maajoukkueen Gladiaattori-tunnustuksen saanut JaPS:n tähtipelaaja Kari Arkivuota Hyyrynen pitää edelleen, pilke silmäkulmassa, nuorena ja lupaavana pelaajana. 

– Kun aloitin omaa Veikkausliiga-uraani vuonna 2001 Lahdessa, niin “Kallu” (Arkivuo) oli tuolloin 17-vuotias lupaava juniori, Hyyrynen muistelee.

Manageri Paasonen iloitsee myös siitä, että finaalissa pelaavat kaksi ikämiesjoukkuetta ja näin ollen fyysisesti ei anneta tasoitusta, vaan keskivartaloa löytyy tasapuolisesti molemmista leireistä ja pelissä tulee korostumaan vauhdin sijaan taito.

– Heidän vaarallisuutensa tiedetään, että luojan kiitos he ovat nyt parikyt vuotta sitä primea tulleet poispäin, että ei oo TPS enää kolmekymppisiä. Se olisi ollut ihan kammottava vastustaja samoilla nimillä, Paasonen naurahtaa.

Ratkeaako finaali yllätyksellisiin ratkaisuihin vai tarkasti laadittuun pelisuunnitelmaan 

Molemmissa leireissä odotetaan tiukkaa ja tasaista cup-finaalia, jossa päivän kunto tulee näyttelemään suurta roolia. 

Kysyttäessä millä aseilla TPS pääsee nostamaan cup-pokaalia lauantaina Hyyrynen toteaa, että TPS:n vahvuus tulee olemaan yllätykselliset ratkaisut ja timanttinen joukkuehenki. Joukkuehenkeä aiotaankin vielä vahvistaa viikonlopun aikana. 

– Vapaa viikonloppu “isolla kirkolla” nostaa aina mielialoja, Hyyrynen vinkkaa.

Paasonen taas uskoo, että tarkasti laadittu pelisuunnitelma ja kova halu voittaa siivittävät vuonna 2012 perustetun Jalkarannan Palloseuran Regions’ Roots Cupin mestaruuteen. Toiveissa onkin, että finaalissa parempi voittaa ja voitto ei ratkeaisi kenenkään henkilökohtaiseen virheeseen. 

– Toivottavasti parempi voittaa ja finaali ei ratkea tuomarin tai pelaajien erehtymiseen tai tahattomiin vahinkoihin, vaan kyseessä olisi pelattu voitto, Paasonen päättää.


Regions’ Roots Cupin finaali JaPS/M35 – TPS M35 pelataan lauantaina 1. lokakuuta klo 13.00 alkaen Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu näkyy myös Ruudussa.  

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit