Regions' Cupin finaalit lauantaina 23.9. – Olympiastadionille vapaa pääsy

Naisten Regions' Cupissa Puotinkylän Valtti kohtaa HJK/T18:n ja miehissä FC Inter 2 Nummelan Palloseuran.

Regions' Cupin finaalit 2023Kuva: Ⓒ SPL

18.9.2023 klo 11:25

Regions' Cup on tarkoitettu Suomen Cupiin osallistuville ja siellä parhaiten menestyville alempien sarjatasojen joukkueille. Naisissa puhutaan Kakkosen joukkueista ja T18-joukkueista, kun taas miehissä Kolmosessa sekä Nelosessa pelaavista.

Joukkueiden kokoonpanot näet Tulospalvelusta lauantaina.

Naisten Regions' Cup 2023

Naisten Regions' Cup pelataan ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja se liittyy suoraan Naisten Suomen Cupin uudistukseen. Kilpailu huipentuu lauantain finaaliin.

Kakkosessa pelaava Valtti aloitti Suomen Cupin 3. kierrokselta saman sarjatason HJK/2:sta vastaan. Tuloksena 2–0-voitto ja eteneminen 4. kierrokselle. Kolmosessa pelaavasta ToTe/Betonista ei ollut vastusta Valtille ja 5–1-voiton myötä Valtti pääsi haastamaan neljännesvälierissä Kansallisessa Liigassa pelaavan Helsingin Palloseuran. Kuusi maalia nakuttanut Hopsi oli kuitenkin liikaa ja matka Suomen Cupissa päättyi tähän.

ValttiKuva: Ⓒ SPL

Hyvä menestys toi paikan Regions' Cupiin, jonne eteni neljä joukkuetta Naisten Suomen Cupista. Valtti kaatoi Regions' Cupin välierässä jännitysnäytelmän jälkeen JäPSin rangaistuspotkukilpailussa ja eteni näin Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin.

HJK/T18:n matka Suomen Cupissa oli yhden kierroksen lyhyempi. 3. kierroksella Laajasalon Palloseurasta ei ollut vastusta HJK:lle, mutta 4. kierroksella arpa toi jo vastaan Kansallisessa Liigassa pelaavan PK-35:n. HJK taisteli urhoollisesti ja 10 minuuttia ennen loppua tilanne oli vielä 2–2. PK-35 onnistui lopussa kahdesti maalinteossa ja eteni jatkoon, mutta T18-joukkue voi olla esityksestä ja taistelusta ylpeä.

HJK/T18Kuva: Ⓒ SPL

Regions' Cupin välierässä HJK/T18 voitti Kakkosessa pelaavan FCFJ:n peräti 6–0 ja eteni loppuotteluun.

Tuomarit ottelussa Valtti-HJK/T18:

Erotuomari: Roberto Miranda
Avustava erotuomari 1: Benjamin Hadaya
Avustava erotuomari 2: Joona Hammar-Staf
4. erotuomari: Reko Morikawa

Miesten Regions' Cup 2023

Miesten finaalissa NuPS haastaa FC Inter 2:n. Miesten Regions' Cupia on pelattu vuodesta 2012 lähtien ja se korvasi aiemmin pelatun Suomen cupin pikkufinaalin.

Kakkoseen vahvasti nousua tekevä FC Inter 2 on ollut lähes pysäyttämätön tällä kaudella. Sarjapeleissä on tullut kaksi tasapeliä, mutta ei yhtään tappiota ja Suomen Cupissakin matka päättyi vasta Veikkausliiga-Interiä vastaan. Matkalla tuohon otteluun FC Inter 2 tiputti Suomen Cupissa kaksi Kakkosen joukkuetta (PIF & Ilves/2) ja MaPS 2:n sekä FC HIK:n.

FC Inter 2Kuva: Ⓒ SPL

Regions' Cupissa puolestaan EIF/2 ja HooGee saivat tuta Inter 2:n paremmuuden.

Vuonna 2017 Kakkosessa pelannut Nummelan Palloseura tekee uutta nousua miehissä. Viime kauden päätteeksi tuli nousu Nelosesta Kolmoseen ja tällä kaudella NuPS taistelee tosissaan noususta Kakkoseen. Kovasta tuloskunnosta kertoo myös se, että NuPS taipui Ykkösen JäPS:lle vasta rangaistuspotkujen jälkeen Suomen Cupissa. Sitä ennen EsPa, Sibbo-Vargarna ja Kellokosken Alku katselivat NuPS:n jatkoonmenoa.

NuPSKuva: Ⓒ SPL

Regions' Cupissa NuPS tiputti ensiksi MPS/Atletico Malmin ja välierässä VJS taipui jatko-ottelun päätteeksi.

Tuomarit ottelussa FC Inter 2 - NuPS:

Erotuomari: Jonathan Mainz
Avustava erotuomari 1: Erkka Surakka
Avustava erotuomari 2: Mikael Kotka
4. erotuomari: Emil Kohvakka

Tapahtumainfo

Olympiastadionille on lauantaina vapaa pääsy. Naisten finaali alkaa klo 13.00 ja portit avautuvat klo 12.00. Miesten finaali alkaa klo 18.00 ja portit avautuvat klo 17.00. Sisäänkäynti Olympiastadionin eteläpuolelta A-portista.

Stadionilla on lauantaina myyntipisteitä auki ja virvokkeita saatavilla. Anniskelukatsomo sijaitsee katsomonosassa A1. Omia eväitä ei voi tuoda tapahtumaan ja tavanomaiset turvallisuusohjeet pätevät.

Jos seuraa molemmat ottelut paikan päällä, stadionille on mahdollista jäädä niiden väliseksi ajaksi, mutta palvelut ovat rajoitetut ja otteluiden välissä ei ole ylimääräistä ohjelmaa. Regions' Cupin finaaleissa kaikki katsojat tulevat olemaan A-katsomossa eli muita katsomonosia ei avata.

Ottelut tulevat myös suorina lähetyksinä Ruutu+-palvelusta.

Median edustajat voivat akkreditoitua otteluihin tästä.

MRCKuva: Ⓒ SPL

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit