PK-35 nousi pitkästä aikaa putoamisviivan yläpuolelle

Tepsin sarjajohto kasvoi, kun KTP pudotti pisteitä Tammisaaressa.

Luis Rodriguezin PK-35 voitti viimein vieraissa.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

1.8.2022 klo 17:48

PEPO – MP 2–1 (0–1)

Vierasjoukkue siirtyi johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Topi Keskinen osui Antti-Pekka Kesosen syötöstä. Irfan Sadik oli lähellä tasoittaa vartin kohdalla, mutta MP:n Aleksi Honka-Hallila venyi mainioon torjuntaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin PEPO sai epäsuoran vapaapotkun vitosen viivalta – MP-puolustus selvisi kuitenkin tilanteesta.

Honka-Hallila nollasi Sadikin taas 69. minuutilla, mutta PEPO osui seuraavasta tilanteesta, kun Jesse Huhtalan laukaus yllätti MP-vahdin. Vieraiden Samuli Hölttä puski ylärimaan, ja MP:llä oli pari muutakin paikkaa – voittomaalista vastasi kuitenkin isäntien Nikke Veikkanen, joka tyylitteli maalin kattoon Huhtalan syötöstä. Zachary Sukundalla oli vielä lisäajalla loistava paikka 3–1-maaliin, mutta Honka-Hallila oli jälleen mies paikallaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

KPV – PEPO 2–1 (1–0)

Kotijoukkueen Sergey Lazarev venyi hienoon torjuntaan alkuminuuteilla, kun Jesse Huhtala pääsi läpiajoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin KPV sai rangaistuspotkun, jonka Charalampos Chantzopoulos upotti varmasti alakulmaan. Lazarev torjui myöhemmin komeasti myös Sadikin yrityksen.

KPV-kapteeni Sebastian Mannström väläytteli hyvää laukaustaan reilun tunnin kohdalla – veto meni hieman ohi PEPO:n maalin. Sama mies antoi hetkeä myöhemmin upean syötön Santeri Mäkiselle, joka tuplasi kotijoukkueen johdon. PEPO jahtasi lopussa kavennusta, ja Juho Enbuska laukoi vain hieman ohi. Kavennus syntyi lopulta lisäajalla, kun Roope Huhtala puski 2–1-osuman Sukundan keskityksestä. Ottelu päättyi heti perään, joten pisteet jäivät Kokkolaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

JäPS – PIF 4–1 (3–0)

JäPS:lla oli alussa muutama hyvä paikka, ja joukkue sai palkinnon viimein 11. minuutilla – Reza Heidari pyssytti pallon upeasti yläkulmaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ville Ahola tuplasi kotijohdon Luqman Kassimin keskityksestä. Frans Grönlund oli lähellä kavennusta, mutta isännät vastasivat myös ottelun kolmannesta maalista. Pirteästi esiintynyt Antti Ulmanen laukoi JäPS:n 3–0-johtoon avausjakson lopulla.

Kajus Svanberg toi vieraat mukaan peliin heti toisen puolikkaan alkajaisiksi. Ilo kesti vain hetken, kun Ulmanen puski illan toisensa Enoch Banzan mainiosta esityöstä. Piffen ei enää saanut aikaan kunnon kiriä – Janne Laiho selvitti vieraiden vaarallisimman paikan, Paulus Kopperoisen terävän laukauksen, ilman suurempia vaikeuksia.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

TPS – FF Jaro 3–1 (2–0)

TPS sai loistavan alun, kun Olli Jakonen maalasi Linus Rönnbergin syötöstä heti toisella minuutilla. Reilun vartin kohdalla Jim Myrevikillä oli edessään tyhjä maali, mutta Jaro-pelaaja ei saanut suunnattua viimeistelyään tolppien väliin. Puolen tunnin jälkeen pallo kävi puolestaan Tepsin tolpassa – muutama minuutti tästä Jakonen ja Rönnberg petasivat Demba Savagelle mainion paikan, josta gambialainen ei erehtynyt. Myrevik puski vielä avausjakson lopussa avopaikasta yli.

Jaro tuli mukaan peliin 58. minuutilla, kun Antonio Hotan komea laukaus pomppi verkon perukoille. Muutamaa minuuttia myöhemmin Emile Tendeng sai pallon isäntien maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi – hetki tästä Jere Koponen torjui Tendengin puskun. 74. minuutilla Kasper Hämäläinen antoi hienon syötön Albijon Muzacille, joka tyylitteli 3–1-osuman. Viimeisen vartin paras paikka osui Tepsin Anthony Annanille, jonka kova laukaus kuitenkin kilpistyi ylärimaan.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

EIF – KTP 2–0 (2–0)

Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun vartin kohdalla, kun Valdrin Rashica päätti komean yksilösuorituksensa tarkkaan viimeistelyyn. Hetki tästä Stanislav Efimov osui isäntien tolppaan – Oskari Sallinen kolisutteli paluupallosta ylärimaa, mutta jälkimmäinen tilanne oli paitsio. Isäntien toinen osuma syntyi avausjakson lopulla, kun Rashica ja Efimov pelasivat näyttävästi yhteen, ja Sallinen tuikkasi pallon maaliin lähietäisyydeltä.

EIF:n Hemmo Riihimäki teki toisella jaksolla kolme mainiota torjuntaa, kun Aleksi Tarvonen, Valtteri Vesiaho ja Joni Mäkelä hakivat kavennusta. Toisessa päässä Gerard Bangoura puski ylärimaan – johtoaan EIF puolusti mainiosti loppuun asti.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

MP – PK-35 1–2 (1–0)

Vieraiden Olmes Garcialla oli pari hyvää paikkaa, ja MP:n Samuli Hölttä oli puskea komeasti yläkulmaan, mutta avausjakson ainokaisesta vastasi Väinö Vehkonen. Puolustaja ohjasi pallon PK-35:n maaliin avausjakson lisäajalla.

Pallokerho tuli tasoihin toisen jakson alussa. Matias Hänninen keskitti, Pauli Kuusijärvi jatkoi ja Garcia viimeisteli kauden kolmantensa. PK-35:n johtomaali syntyi niin ikään kolumbialaispelaajan toimesta – Luis Rodriguez puski 1–2-osuman maanmiehensä Miguel Medinan kulmapotkusta. Kuusijärvi oli tehdä vieraiden kolmannen vielä lopussa, mutta ”Urskissa” ei enää nähty lisämaaleja.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

Gnistan – SJK Akatemia 0–0

Ottelun ensimmäinen huippupaikka tuli Rony Huhtalalle toisen jakson alussa, mutta Gnistan-pelaajan viimeistely meni ohi takakulmasta. 68. minuutilla Sampo Ala-Iso puski ylärimaan, ja vieraiden Oskar Pihlaja pääsi vaaralliseen vastaiskuun – Jiri Koski venyi mainioon torjuntaan ”Kipinän” maalilla.

SJK Akatemia pääsi hakemaan maalia myös epäsuorasta vapaapotkusta, jonka kotijoukkue selvitti – myöhemmin Alfie Batesin terävä laukaus meni hieman ohi Kosken vartioiman maalin. Loppuhetkien paras paikat tulivat Maximo Toloselle ja Ala-Isolle, joiden vedot menivät kuitenkin aavistuksen yli vieraiden maalin.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti    

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit