PK-35:n putoaminen Kakkoseen varmistui viikonloppuna

FF Jaro teki palveluksen KTP:lle, ja kotkalaisten sarjajohto kasvoi neljään pisteeseen.

Voitto Piffenistä ei pelastanut PK-35:tä putoamiselta.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

26.9.2022 klo 11:48

KTP – KPV 6–2 (2–1)

Isäntien Joni Mäkelä osui yhdeksännellä minuutilla tolppaan – avausmaali syntyi avausjakson puolivälissä, kun Mika katkoi syötön ja karkasi läpiajoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Mika tarjoili Santeri Steniukselle mainion syötön, ja Stenius tuplasi kotijohdon. KPV tuli mukaan peliin vielä ennen taukoa, kun Willem Haapiainen onnistui kavennuksessa. Ville Seppä otti vielä lisäajalla erinomaisen torjunnan Steniuksen päästyä kokeilemaan läheltä.

Stenius tuikkasi pallon maaliin toisen jakson alussa, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Pari minuuttia tästä Mäkelä teki näyttävän nousun ja viimeisteli upean 3–1-osuman. Maalitalkoot jatkuivat toisessa päässä, kun Roni Pietsalo keskitti ja Patrick Byskata puski kavennuksen. Kotijoukkue karkasi takaisin kahden maalin johtoon 72. minuutilla – tällä kertaa Stenius tarjoili loistopaikan Mikalle.

Viimeinen niitti nähtiin muutama minuutti tästä, kun Valtteri Vesiaho antoi erinomaisen läpisyötön ja Mika pääsi tuikkaamaan illan kolmantensa. Loppulukemat viimeisteli Aleksi Tarvonen, joka karkasi läpi Antti Mäkijärven syötöstä.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti

TPS – FF Jaro 0–1 (0–1)

Tepsin Simo Roihalla oli vartin kohdalla hyvä puskupaikka, mutta yritys meni hieman ohi takatolpan. Jaro-kärki Alhaji Gero oli lähellä maalintekoa hetkeä myöhemmin, ja huippuvireinen hyökkääjä osui lopulta 28. minuutilla – Markus Kronholm antoi kulmapotkun, jonka Gero jatkoi verkon perukoille. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Olli Jakosella oli mainio paikka tasoitukseen, mutta Jami Kyöstilä ehti palloon juuri oikealla hetkellä.

Toisen jakson alussa Kyöstilä pelasti vieraat uudelleen, kun Demba Savage pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. TPS sai aikaan muutamia tilanteita, mutta Jaro kesti loppuun saakka. Turkulaiset tiedottivat sunnuntaina, että Jonatan Johansson ei jatka joukkueen päävalmentajana – korvaajaksi nimettiin seuraavana päivänä Marko Rajamäki.

Vierasjoukkueen raportti

Gnistan – PEPO 4–2 (2–1)

Isäntien Otso Linnas joutui venymään hyvään torjuntaan heti alussa, kun Samu Suoraniemi laukoi alkuhetkillä vapaapotkusta kohti yläkulmaa. Hetkeä myöhemmin Usman Salella oli loistopaikka viedä PEPO johtoon, mutta avausmaali nähtiinkin toisessa päässä – Fabian de Abreu puski Maximo Tolosen keskityksen maaliin takatolpalta. Gnistan tuplasi johtonsa 18. minuutilla, kun Yoshiaki Kikuchi osui Momodou Sarrin syötöstä. PEPO onnistui kaventamaan juuri ennen taukoa Suoraniemen sivuvapaapotkun pompittua maaliin Gnistan-puolustuksen kautta.

Lappeenrantalaiset tulivat tasoihin 82. minuutilla, kun kulmapotku tavoitti Calvin N’Sombon takatolpalta, ja kapteeni tuikkasi pallon maaliin. Gnistan siirtyi takaisin johtoon heti pari minuuttia myöhemmin – Onni Suutari syötti pelivälineen maalin edustalle, josta Rony Huhtala viimeisteli 3–2-osuman. Loppulukemat syntyivät varsinaisen peliajan viime sekunneilla Tommi Jäntin tehtyä upean yksilösuorituksen.

MP – SJK Akatemia 1–2 (0–2)

Akatemia siirtyi johtoon jo minuutin pelin jälkeen – terävä vastaisku päättyi Jonathan Muzingan komeaan maaliin Oliver Günesin syötöstä. Günes laukoi jakson puolivälissä aavistuksen ohi MP-maalin, ja hetkeä myöhemmin Aleksi Honka-Hallila pelasti isännät, kun Kingsley Ofori pyssytti kohti alakulmaa.

Toisessa päässä Saku Kankaanpää venyi paraatipelastukseen Kevin Beugrén vedon tielle. Puolen tunnin pelin jälkeen Juuso Liukkosen kuti ohitti Kankaanpään, mutta maaliviivalle liukunut Sami Sipola ehti pallon tielle. Akatemia onnistui seuraavasta paikastaan, kun Muzinga tuplasi illan maalimääränsä – Günesillä oli vielä avausjakson lisäajalla loistava tilaisuus viedä vieraat kolmen maalin johtoon, mutta nuorukaisen viimeistely epäonnistui.

MP oli toisen jakson alussa parikin kertaa lähellä maalintekoa, ja palkinto tuli lopulta 55. minuutilla. Kankaanpää torjui Jarkko Heimosen vapaapotkun eteensä, ja Samuli Hölttä oli kärppänä paikalla. Pari minuuttia myöhemmin Muzinga oli lähellä sinetöidä hattutemppunsa, mutta hyökkääjän pusku meni hieman ohi. Topi Keskinen ja Jan Heinonen olivat myöhemmin hyvin lähellä tasoitusta – vierasjohto kesti kuitenkin loppuun asti.

PK-35 – PIF 1–0 (1–0)

Vierasjoukkue pääsi hakemaan johtomaalia rangaistuspotkusta 26. minuutilla, mutta Otso Knuuttila torjui Yoonis Musen yrityksen. Reilun puolen tunnin kohdalla Hussein Mohamed pääsi puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli komean osuman. Piffenin Roope Kantola laukoi avausjakson lopussa hieman yli Knuuttilan vartioiman maalin.

Kummallakin joukkueella oli toisella jaksolla muutama paikka, ja Kasperi Nevä oli lisäajalla hyvin lähellä tasoitusta – Knuuttila venyi kuitenkin hienoon torjuntaan. Voitosta huolimatta PK-35:n putoaminen Kakkoseen varmistui, kun ero viimeisen säilyjän paikkaan kasvoi tavoittamattomaksi. Piffenin putoaminen oki varmistunut jo aiemmin.

EIF – JäPS 4–0 (3–0)

Tammisaarelaiset saivat otteluun todellisen unelma-alun. Xhevdet Gela avasi maalihanat ensimmäisellä minuutilla Valdrin Rashican hyvästä syötöstä, ja pari minuuttia tästä Oskari Sallinen tuplasi kotijohdon Stanislav Efimovin esityöstä. Efimovilla, Sallisella ja Yassin Daoussilla oli vielä ensimmäisen jakson avauspuolikkaalla hyvät paikat lisämaaleihin, mutta JäPS välttyi takaiskuilta. 3–0-osuma syntyi muutama minuutti ennen taukoa – Sallinen viimeisteli jälleen Efimovin syötöstä.

Sallinen pääsi sijoittamaan ottelun kolmannen ja kauden kymmenennen maalinsa Rashican syötöstä. EIF oli viimeisen puolituntisen aikana lähempänä lisämaaleja, mutta ottelu päättyi lukemiin 4–0 – kotijoukkue otti voitolla vahvan kiinnityksen sarjan nelossijaan.