Maajoukkueet

Nations League tulee taas – Jännittävä kilpailu ja mahdollinen tie EM-kisoihin

Huuhkajien taival UEFA Nations Leaguessa käynnistyy kesällä Olympiastadionilla, kun Suomi isännöi Bosnia-Hertsegovinaa 4. kesäkuuta ja Montenegroa 7. kesäkuuta. Ennen Nations Leaguen kolmannen kauden käynnistymistä on hyvä muistella, mistä kilpailussa on oikein kyse.

UEFA Nations League -ottelun pelipallo stadionilla.

Markku Kanervan miehistö teki kovaa jälkeä Nations Leaguen kahdella ensimmäisellä kaudella.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

10.5.2022 klo. 16:34

Nations League on UEFA:n hallinnoima miesten maajoukkuekilpailu, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa kaudella 2018–2019.  Uuden kilpailun tavoitteena on ollut vähentää harjoitusotteluita, lisätä panoksellisia maaotteluita ja luoda maajoukkuejalkapalloon tasaväkisempää kilpailua.

Huuhkajat taistelee kilpailun kolmannella kaudella noususta eurooppalaisen maajoukkuejalkapallon korkeimmalle tasolle A-liigaan sekä paikasta EM-jatkokarsintoihin.

NELJÄ LIIGAA

Nations Leaguessa kaikki 55 UEFA:n jäsenvaltiota on jaettu neljään liigaan – A, B, C ja D. Kilpailun kaudella 2022–2023 A-, B- ja C-liigoissa on 16 joukkuetta ja D-liigassa 7. Joukkueet on jaettu liigoissa neljän maan lohkoihin (pl. liiga D:n lohko 2).

NATIONS LEAGUEN LIIGAT JA LOHKOT KAUDELLA 2022–2023

A-liiga

 • Lohko A1: Ranska, Tanska, Kroatia, Itävalta

 • Lohko A2: Espanja, Portugali, Sveitsi, Tshekki

 • Lohko A3: Italia, Saksa, Englanti, Unkari

 • Lohko A4: Belgia, Hollanti, Puola, Wales

B-liiga

 • Lohko B1: Ukraina, Skotlanti, Irlanti, Armenia

 • Lohko B2: Islanti, Venäjä, Israel, Albania

 • Lohko B3: Bosnia-Hertsegovina, Suomi, Romania, Montenegro

 • Lohko B4: Ruotsi, Norja, Serbia, Slovenia

C-liiga

 • Lohko C1: Turkki, Luxemburg, Liettua, Färsaaret

 • Lohko C2: Pohjois-Irlanti, Kreikka, Kosovo, Kypros

 • Lohko C3: Slovakia, Valko-Venäjä, Azerbaidžan, Kazakstan

 • Lohko C4: Bulgaria, Pohjois-Makedonia, Georgia, Gibraltar

D-liiga

 • Lohko D1: Liechtenstein, Moldova, Andorra, Latvia

 • Lohko D2: Malta, Viro, San Marino

PUTOAMINEN JA NOUSEMINEN

Kilpailun ensimmäisellä kaudella 2018–2019 maat jaettiin neljään liigaan FIFA:n rankingin perusteella. Kaudesta 2020–2021 alkaen joukkueet ovat voineet nousta tai pudota liigasta toiseen. B-, C- ja D-liigojen lohkovoittajat nousevat automaattisesti ylempään liigaan, kun taas A- ja B-liigoissa lohkoissaan viimeisiksi jääneet joukkueet putoavat automaattisesti alempaan liigaan. C-liigan lohkojumbot pelaavat play-outin, jonka kaksi häviäjäjoukkuetta putoaa D-liigaan.

A-liigan neljä lohkovoittajaa kohtaavat toisensa kesällä 2023 finaaliturnauksessa, jonka voittaja kruunataan Nations Leaguen mestariksi.

JÄNNITTÄVÄ KILPAILU JA MAHDOLLINEN TIE EM-KISOIHIN

Nations League on itsessään arvostettu ja mielenkiintoinen kilpailu, jossa taistellaan noususta, mestaruudesta ja putoamista vastaan tasaisissa liigoissa ja lohkoissa. Tämän lisäksi Nations League linkittyy EM-karsintoihin.

Kilpailun tulevalla kaudella kolme maata ansaitsee Nations Leaguen kautta paikan EM-jatkokarsintoihin. Sen, miten nämä kolme paikkaa määräytyvät, UEFA päättää touko-kesäkuun aikana. Joka tapauksessa on varmaa, että menestymällä Nations Leaguessa Huuhkajat parantaa mahdollisuuksiaan selvitä Saksassa pelattavaan kesän 2024 EM-lopputurnaukseen.

HUUHKAJAT JA NATIONS LEAGUE – MENESTYKSEKÄS YHDISTELMÄ

Markku Kanervan miehistö teki kovaa jälkeä Nations Leaguen kahdella ensimmäisellä kaudella. Suomi aloitti Nations Leaguen C-liigasta, jossa Huuhkajat kohtasi Unkarin, Viron ja Kreikan. Suomi voitti neljä ottelua ja hävisi kaksi. Tuloksena oli lohkovoitto ja nousu B-liigaan. Joukkue ansaitsi myös paikan EM-jatkokarsintoihin, jolle lopulta ei ollut käyttöä, koska Huuhkajat lensi EM-kisoihin suoraan varsinaisten EM-karsintojen kautta.

Kaudella 2020–2021 Suomi pelasi B-liigassa, jossa lohkossa vastaan asettuivat Wales, Irlanti ja Bulgaria. Suomi voitti jälleen neljä ottelua ja hävisi kaksi, mutta Wales vei niukasti lohkovoiton ja nousun A-liigaan kaatamalla Huuhkajat Cardiffissa lohkon viimeisessä ottelussa.

Tulevalla kaudella Huuhkajat hakee lohkovoittoa, nousua A-liigaan ja paikkaa EM-jatkokarsintoihin B-liigan lohkossa 3. Vastassa on viime vuosilta tuttu kilpakumppani Bosnia-Hertsegovina, uusi tuttavuus Montenegro sekä aina vaikea Romania. Aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että Nations League on täynnä tunnetta ja jännitystä – tervetuloa Olympiastadionille kokemaan yhteisöllinen ja tunnelmallinen ottelutapahtuma sekä kannustamaan Huuhkajat lohkovoittoon ja kohti EM-lopputurnausta!

Hanki lippusi täältä >>

Huuhkajien otteluohjelma Nations Leaguessa

 • 4.6. 19.00 SUOMI – BOSNIA-HERTSEGOVINA

 • 7.6. 19.00 SUOMI – MONTENEGRO

 • 11.6. 21.45 ROMANIA – SUOMI

 • 14.6. 21.45 BOSNIA-HERTSEGOVINA - SUOMI

 • 23.9. 21.45 SUOMI - ROMANIA

 • 26.9. 20.45 MONTENEGRO - SUOMI

Lue lisää Nations Leaguesta (UEFA.com) >>

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit