Naisten Suomen Cupin lohkovaiheen ratkaisut käsillä

Naisten Suomen Cupin lohkovaiheen ohjelmassa on viikonloppuna kymmenen ottelua, joista lauantaina pelataan seitsemän ja sunnuntaina kolme. Kilpailussa mukana olevista 24 joukkueesta kymmenelle kyseessä on lohkovaiheen viimeinen ottelu.

Naisten Suomen Cup pokaali2022

12.2.2022 klo 09:48

Lauantaina A-lohkon ottelussa kohtaavat Kansalliseen Liigaan noussut ONS ja Ykköseen pudonnut JyPK, jotka molemmat pelasivat ensimmäisen lohkovaiheen ottelunsa FC OTP:tä vastaan. ONS oli vahvempi maalein 3–1, ja JyPK otti pisteet lukemin 10–0.

Kahdesta ensimmäisestä C-lohkon ottelustaan murskavoitot ottanut Ilves saa lauantaina vastaansa toisen Kansallisen Liigan joukkueen FC Hongan, joka kaatoi avausottelussaan Ilves/2:n 3–0. Ilveksen riveistä löytyy lohkovaiheen maalipörssiä johtava Saana Tuomala, joka viimeisteli Ilves/2:sta ja TPS/T18:aa vastaan yhteensä seitsemän maalia.

B-lohkossa avausvoittoaan hakevat lauantaina yhteen iskevät KuPS Akatemia ja PKKU. Kuopiolaiset taipuivat ensimmäisessä ottelussaan edustusjoukkueelleen maalein 2–0, ja PKKU koki 0–1-tappion NJS:ää vastaan.

Turun Kupittaalla kohtaavat F-lohkolaiset TPS ja HJK. Turkulaiset ottivat avausottelustaan 2–4-vierasvoiton Pallo-Iiroista, kun taas HJK kaatoi sekä Pallo-Iirot että EPS:n lukemin 8–0. Helsinkiläisten runsasmaalisissa voitoissa tehokkain oli viisi maalia tehnyt Veera Hellman, joka on lohkovaiheen maalipörssissä toisena. Lohkon myöhäisemmässä lauantain ottelussa EPS ja Pallo-Iirot hakevat avauspisteitään.

C-lohkon ottelun ohella lauantaina on vuorossa toinenkin Kansallisen Liigan seurojen kohtaaminen, jossa ovat vastakkain HPS ja PK-35. HPS voitti E-lohkon avauksessaan FC Sport-j:n 3–0 mutta jäi VIFK:ta vastaan 0–0-tasapeliin. PK-35 puolestaan avasi lohkovaiheen 0–0-tasapelillä FC Sport-j:n kanssa. 

D-lohkossa on vuorossa harvinainen Myyrmäen derby, jossa ovat vastakkain lohkovaiheen kolmannen ja viimeisen ottelunsa pelaavat VJS ja PK-35 Vantaa. VJS taipui ensimmäisessä ottelussaan HJK/T18:lle niukasti 3–2, kun taas Åland Unitedia vastaan tappiolukemat olivat selvemmät 6–0. PK-35 Vantaa puolestaan kaatoi ensin viime kauden Suomen Cup -finaaliuusinnassa Åland Unitedin 3–2 ja toisessa ottelussaan HJK/T18:n 7–0.

Sunnuntaina C-lohkossa pelataan ottelu TPS/T18 - Ilves/2, jossa joukkueet metsästävät avausvoittoaan. A-lohkossa FC OTP saa vieraakseen lohkovaiheen ensimmäisen ottelunsa pelaavaan RoPSin, ja D-lohkossa kohtaavat Åland United sekä HJK/T18.

Koronaviruspandemia on vaikeuttanut Naisten Suomen Cupin alkulohkovaiheen pelaamista suunnitellun aikataulun puitteissa. Alkuperäisen aikataulun mukaan lohkovaiheen tuli olla pelattuna 13.2. mennessä. Palloliitto on seuroilta saamansa palautteen perusteella linjannut, että alkulohkovaiheen pelit tulee olla pelattuna sunnuntaihin 27.2. mennessä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit