Valtakunnalliset sarjat

Naisten Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy 23.1. - mukana 24 joukkuetta

Naisten kilpailullinen jalkapallokausi 2022 on jo aivan oven takana. Suomen Cupin lohkovaihe potkaistaan käyntiin sunnuntaina 23.1. Avausottelussa HJK/T18 kohtaa Talin hallissa VJS:n.

Naisten Suomen Cup pokaali2022

Naisten Suomen Cup pokaali2022

21.1.2022 klo. 14:38

Täksi vuodeksi Naisten Suomen Cupin lohkovaihetta laajennettiin 12 joukkueesta 24 joukkueeseen, jotka pelaavat kuudessa neljän joukkueen lohkossa. Automaattisesti lohkovaiheeseen pääsi kymmenen Kansallisen Liigan joukkuetta ja kymmenen Kansallisen Naisten Ykkösen joukkuetta. Loput 20 cupiin ilmoittautunutta joukkuetta pelasivat keskenään alkukarsintakierrokset syksyllä 2021, joista lohkovaiheeseen selviytyivät OTP, HJK/T18, TPS/T18 ja EPS.  
 
Lohkovaiheen lohkot on jaoteltu alueittain. Kukin joukkue pelaa kolme ottelua, ja viimeiset pelit pelataan 13.2. Cup-muotoisena pelattaviin puolivälieriin selviytyvät lohkojen voittajat sekä kaksi parasta lohkokakkosta.  
 
Osallistuneiden joukkueiden yhteismäärä, 40, oli Naisten Suomen Cupissa suurin lähes kymmeneen vuoteen. Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki näkee positiivisena ilmoittautuneiden määrän kasvun, mutta uskoo, että kehittymisen varaa on vielä reilusti.  
 
- Jalkapallo naisten lajina kasvaa voimakkaasti, ja meillä on potentiaalisia cup-joukkueita aina naisten kakkos- ja kolmosdivisioonaa myöden. Tulevaisuudessa olisi hienoa nähdä myös näitä alimpien divisioonien seuroja entistä aktiivisemmin eri sarjatasoja yhdistävässä cup-kilpailussa mukana, Leivo-Jokimäki sanoo.
 
Kaudeksi 2022 miesten Suomen Cupissa palattiin perinteiseen pudotuspelimuotoon, jossa koko Cup pelataan kesän mittaan. Osallistujamäärä kasvoikin heti upeasti 314:ään. Naisten Suomen Cupissa talven lohkovaihekierros päätettiin säilyttää vielä kaudella 2022, mutta tulevaisuuden kilpailumallia naisten cupissa arvioidaan uudelleen syksyllä 2022.  

- Cup-mallin suunnittelussa on tärkeää huomioida naisten ja tyttöjen jalkapallon kehityksen tarpeet. Tarkoitus on pysähtyä tarkastelemaan tilannetta syksyllä ja pohtia, mikä on urheilullisuuden, osallistavuuden ja näkyvyyden kehittymisen näkökulmista paras kilpailumalli jalkapallon naisten Suomen Cupille, Leivo-Jokimäki kertoo.  

Suomen Cup
Naisten Suomen Cup

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit