Naisten futsalmaajoukkue voitti Ruotsin 1-4

Naisten futsalmaajoukkue oli voitokas Ruotsin kolmen maan turnauksessa voittaen molemmat ottelunsa. Viimeisessä pelissä Ruotsi kaatui lukemin 1-4.

Naisten futsalmaajoukkue pääsi tuulettamaan turnauksen voittoa.

5.9.2022 klo 12:25

Naisten futsalmaajoukkue oli voitokas kolmen maan turnauksessa Ruotsin Alingsåsissa. Suomi voitti molemmat ottelunsa. Viimeisessä ottelussa kaatui emäntämaa Ruotsi lukemin 1-4.

Suomi siirtyi johtoon ajassa 7:40, kun Emilia Jokisalo onnistui riistämään pallon alimpana pelaajana olleelta Ruotsin kapteenilta Nanna Janssonilta. Jokisalo pääsi vastakkain Ruotsin maalivahdin kanssa ja kiersi tämän kylmänviileästi upottaen pallon verkkoon. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Ruotsin turnauksessa ensimmäistä kertaa futsalmaajoukkueen pelipaidan päälleen vetänyt Sandra Lind. Ajassa 11:55 Matilda Herranen pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta, ja Lind ohjasi maalin edessä pallon kauniisti takavasaralla maaliin. Puoliajalle mentiin siis Suomen 0-2-johdossa.

Toisella puoliajalla Suomi jatkoi vahvoja otteitaan. Ajassa 25:47 Lind pelasi pallon noin 13 metriin Ruotsin maalista Sini Lauermaalle, joka voitti oman pelaajansa 1v1-tilanteessa ja laukoi pallon maaliin. Vaikka Suomi oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, seuraavana maalinteossa onnistui Ruotsi. Suomi puolusti sivurajatilanteen hieman pehmeästi, jolloin ajassa 31:44 Ida Lindquist pääsi upottamana pallon verkkoon. Suomi kuitenkin kuittasi maalin nopeasti, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin ajassa 34:35 Netta Hannula kasvatti Suomen johdon jälleen kolmeen osumaan. Maali syntyi kulman jälkitilanteesta Lauermaan syötöstä.

Videolla Netta Hannula avaa Ruotsi-ottelua ja päävalmentaja Jaakko Laitinen summaa koko turnauksen annin.