Naisten Futsal-Liigan vuosi 2024 saatu käyntiin neljällä ottelulla

Naisten Futsal-Liigassa pelattiin viikonloppuna neljä ottelua. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kotijoukkueet olivat vahvoja – EBK, HIFK FS ja KaDy ottivat kotivoitot, YIlves kävi hakemassa täydet pisteet Vaasasta.

YIlveksen Senni Viren oli kierroksen tehokkain pelaaja tykiteltyään Vaasassa kaksi maalia ja kaksi syöttöä.Kuva: Kalevi Hämäläinen

8.1.2024 klo 14:59

Lauantai 6.1.

HIFK FS–FC Halikko 5–2 (3–0)

Kotijoukkue nappasi johtoaseman reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Sandra Lind riisti pallon hyökkäysalueella ja tarjoili viereen Hanna Haloselle, joka viimeisteli upealla maltillisella nostolla pallon yli vastaan tulleen FC Halikko -vahti Pilvi Junnilan. Kotijoukkue tälläsi kaksi lisämaalia vielä seuraavaan neljään minuuttiin, kun ensin Tiia Savolainen laukoi pallon takaylänurkkaan Dali Mellerin laukauksen paluupallosta ja Elvira Pitkänen sivalsi yllättävällä laukauksella pienestä kulmasta uransa ensimmäisen liigamaalin – näissä 3–0-numeroissa mentiin tauolle.

HIFK FS aloitti toisen jakson terävästi, kun Saana Vestola viimeisteli vapaasti maalinedustalta 4–0-johtomaalin Lindin erinomaisesta esityöstä. Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan se kiri vielä kahden maalin päähän Fanny Hellgrenin kulmapotkutilanteesta ohjatulla uran ensimmäisellä liigamaalilla ja Silja Luukkaisen vastahyökkäysosumalla. Tuon lähemmäs puhti ei lopulta kuitenkaan riittänyt, vaan Halonen pääsi iskemään loppulukemat 5–2 maalivahdittomaan FC Halikko -rysään reilu neljä minuuttia ennen päätöstä.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 2+1-tehot nakuttanut kapteeni Halonen, vierailta neljästä takaiskusta huolimatta erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Junnila. HIFK FS jatkaa vakuuttavaa marssiaan sarjan piikkipaikalla, FC Halikonkaan 10. sija ei tappiosta huolimatta muuttunut. Helsinkiläisten kausi jatkuu torstaina pääkaupunkiseudun paikalliskamppailulla GFT:tä vastaan, FC Halikko nähdään seuraavan kerran parketilla vasta 21.1. PU:62:a vastaan.

Ottelun maalikooste (Ruutu+ & YouTube)

HIFK FS jatkaa kapteeni Hanna Halosen johdolla vauhdikasta menoaan sarjakärjessä.Kuva: Kalevi Hämäläinen

FC Sport–YIlves 2–8 (1–4)

Vierasjoukkue siirtyi johtoon juuri kolmen minuutin täytyttyä, kun hienon sivurajakuvion päätteeksi Rosa-Maria Siren laittoi karapallon maata pitkin verkkoihin. Johto tuplaantui vain reilun minuutin päästä Senni Virenin väkevän kaukolaukauksen noin 12 metristä painuttua suoraan alanurkkaan, ja yhdeksännellä minuutilla Jenni Häkli kasvatti vierasjohdon jo kolmeen maaliin viimeisteltyään varmuudella takanurkkaan itsevarman haastonsa päätteeksi. Kotijoukkueen kuparinen rikkoutui ajassa 11:48, kun Maarit Vitikan kaukolaukaus sivurajapotkutilanteesta ohjautui vieraiden pelaajasta omaan maaliin, mutta YIlveksen Häkli kuittasi tuon osuman varsin nopeasti napakalla laukauksella vastahyökkäyksestä – näissä 1–4-lukemissa mentiin tauolle.

Suhteellisen nopeasti toisen jakson alkuun ylöjärveläiset ratkaisivat ottelun lopullisesti, kun toisen jakson puoliväliin mennessä lukemat olivat jo 1–8 – neljästä lisämaalista vastasivat kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksestä Esra Erden oman riistonsa jälkeen, Siren varmalla viimeistelyllä Mia Pajusen vahvasta pivotpelaamisesta, Erden uudestaan oltuaan terävänä paikalla maalinedustalle pyörimään jääneessä pallossa ja Viren vastustamattomalla laukauksella taka-alanurkkaan kulmapotkutilanteesta. FC Sportin Maisa Sivulasta tuli jo kierroksen kolmas uransa ensimmäisen liigamaalin tehnyt pelaaja, kun vasta 15-vuotias nuorukainen ohjasi kolme minuuttia ennen päätössummeria olkapäällään pallon verkkoihin – tuo osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja YIlves vei pisteet mukanaan Ylöjärvelle selvin 2–8-numeroin.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Vitikka, vierailta Siren. Kummankin joukkueen sijoitukset säilyivät samoina, kun FC Sport jatkaa sarjan toiseksi viimeisellä sijalla ja YIlves sarjan toisena. Vaasalaiset lähtevät hakemaan täytettä pistepussiinsa seuraavaksi lauantaina PU-62:n vieraana, YIlves pelaa samaan aikaan kotonaan GFT:tä vastaan.

Vierasjoukkueen otteluraportti

EBK–PU-62 7–2 (4–2)

Lauantain päätöskamppailussa EBK otti isot pisteet PU-62:a vastaan. Kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 3:14, kun Marika Eerikäisen toimitus maalille yli puolesta kentästä painui suoraan verkkoihin Amanda Pitkäsen ansiokkaan maalinedustapelaamisen seurauksena. Espoolaiset viimeistelivät illan toisensa hienosti pelatusta vastahyökkäyksestä, josta Miia Koppanen tälläsi voimalla takaylänurkkaan. Vierasjoukkue pääsi peliin mukaan ensimmäisen jakson toisella puolikkaalla, kun Pinja Ukko laukoi ensin vastahyökkäyksen hieman jo tyrehdyttyä voimalla takanurkkaan ja muutama minuutti edellisestään toi mikkeliläiset tasoihin kammettuaan itsensä väkisin tuikkaamaan maalin edestä Cecilia Murtosen laukauksen paluupallon maaliin. Tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen kahden maalin johdossa, kun ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla Saana Laine rokotti takatolpalta kulmapotkutilanteesta ja lähes heti perään Koppanen viimeisteli suoraan maalivahti Iida Peltolan erinomaisesta nopeasta heitosta selustaan 4–2-johtomaalin.

Toisen jakson seitsemännellä minuutilla alkoi olemaan jo ratkaisun makua Emilia Jaatisen lirutettua kääntölaukauksella pallo maaliin oman vahvan kaksinkamppailupelaamisensa jälkeen. Kolmen pisteen kohtalo ratkesi lopullisesti kotijoukkueen iskettyä vielä kaksi viimeistä maalia reilun puolen minuutin sisään 36. peliminuutin molemmin puolin – Eerikäinen laukoi sivurajapotkutilanteesta takanurkkaan ja Laine laittoi loppulukemat 7–2 Pitkäsen tolppalaukauksen jälkeen.

EBK:n parhaaksi valikoitui kapteeni Jaatinen, vierasjoukkueelta Henna Sinisalo. EBK vahvisti kolmen pisteen potillaan asemiaan sarjan seitsemäntenä ja kasvatti eroa playoff-viivan alle juuri yhdeksäntenä olevaan PU-62:een jo kahdeksaan pisteeseen. Toisen peräkkäisen voittonsa ottaneet espoolaiset pelaavat seuraavaksi kotonaan Ilves FS:ää vastaan lauantaina, neljä peräkkäistä tappiota kärsinyt PU-62 palaa samana päivänä kotikentälleen, jossa vastaan asettuu FC Sport.

Sekä Iida Peltola (vas.) että Emilia Jaatinen olivat hyvässä vireessä lauantaina.Kuva: Kalevi Hämäläinen

Sunnuntai 7.1.

KaDy–Mad Max 5–3 (2–0)

Kierroksen päätöskamppailu oteltiin jälleen Jyväskylässä, jossa KaDy piti lopulta pisteet visusti kotonaan. Avausmaali nähtiin vasta ajassa 14:19, jolloin Anna-Kaisa Hannukselan terävä tuikkaus keskeltä noin kahdeksasta metristä löysi tiensä verkon perukoille. Vain reilun minuutin päästä Emmi Rauhala parkkeerasi itsensä vahvasti maalin eteen ja ohjasi Mad Max -puolustuksen estelyistä huolimatta Sini Lauermaan käännön maata pitkin maaliin. Tässä 2–0-kotijohdossa mentiin tauolle asti.

Toisen jakson puolivälin molemmin puolin maalihanat aukesivat oikein kunnolla, kun kumpikin joukkue onnistui kolmesti maalinteossa kuuden minuutin aikana. Osumia mätettiin vuorovedoin, kun vieraat tulivat aina maalin päähän, mutta kotijoukkue palautti kolme kertaa johtonsa takaisin kahteen maaliin. Vierailta Kiia Immonen onnistui kahdesti vasempaan alanurkkaan – ensimmäisessä lähempää hienon seinäpelin jälkeen ja jälkimmäisessä lähes puolesta kentästä aikamoisen maskin takaa –, ja näiden osumien välissä onnistui Heta Ratia lirutuksella pienestä kulmasta hienon vierasjoukkueen hyökkäyksen päätteeksi. Nämä maalit eivät tosiaan kuitenkaan vieraita missään vaiheessa edes tasoihin nostaneet, kun kotijoukkueelta Taimi Hakkarainen, Lauermaa ja Rauhala kuittasivat jokaisen kerta toisensa jälkeen – näistä varsinkin Lauermaan ottelun viimeiseksi maaliksi jäänyt osuma oli hieno ja taidokas nosto tyhjään maaliin vieraiden epäonnistuneen maalivahdin noston jälkeen. Loppulukemat siis kirjattiin jyväskyläläisille muodossa 5–3.

KaDyn parhaana palkittiin avausmaalin viimeistellyt Hannuksela, Mad Maxilta samainen tunnustus meni kahden maalin Immoselle. Voitolla KaDy jatkoi kipuamistaan sarjataulukossa jo neljännelle sijalle, Mad Maxin kahdeksas sija säilyi tappiosta huolimatta. Jyväskyläläisten kausi jatkuu vasta 14.1. kotona FC Sportia vastaan, Mad Max matkaa nyt lauantaina FTK-Tornion vieraaksi.