Naisten Futsal-Liigan pudotuspelit käyntiin

Naisten Futsal-Liigan puolivälierien ensimmäiset ottelut pelataan viikonloppuna. Porilainen MuSaFutsal lähtee pudotuspeleihin puolustamaan viime kauden mestaruuttaan.

MusafutsalKuva: Jani Virolainen

6.4.2022 klo 15:33

Naisten Futsal-Liigan otteluohjelma   

Maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivulla    

 

LA 02.04.2022:

PJK - MuSaFutsal klo 13:00

GFT - Ylöjärven Ilves klo 19:00

 

SU 03.04.2022:

KaDy - HIFK FS klo 14:00

Ilves FS - FTK-Tornio klo 19:00

 

MUSAFUTSAL KEVÄÄSEEN POKAALI MIELESSÄ

Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Pirkkalassa, jossa lauantaina klo 13 paikallinen PJK sekä hallitseva mestari MuSaFutsal aloittavat oman puolivälieräsarjansa. Tässä, kuten muissakin ottelusarjoissa voittoon vaaditaan kaksi ottelua, eli pelataan paras kolmesta -pelijärjestelmällä. Avausviikonlopun jälkeen toiset, sekä mahdolliset kolmannet puolivälierät pelataan viikon päästä viikonloppuna.

Pirkkalaan saapuu nälkäinen, runkosarjan voittanut porilaisryhmä, joka tietää, että kevättä kohti täytyy edelleen parantaa peliä.

- Runkosarja oli tuloksellisesti loistava. Pelillisesti ei onnistuttu ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tuloksen tekeminen siitä huolimatta lämmittää mieltä. Vireystila on nyt pudotuspelien alla hyvä. Pienet loukkaantumiset ja korona aiheuttanut vähän hankaluuksia koko alkuvuoden, mutta nyt ollaan päästy taas paremmin tekemään töitä koko ryhmän kanssa, kertoo MuSaFutsalin päävalmentaja Juha Helander

PJK sijoittui runkosarjassa siis kahdeksanneksi, mutta se osoitti vaarallisuutensa kaatamalla sarjan kärkijoukkueet MuSan sekä HIFK FS:n. Helander tietääkin, että paraatimarssia välieriin ei ole luvassa.

- Vähämaalisia otteluita odotan. Molemmista päistä löytyy tolppien väliin huippuluokan maalivahti, joten helppoa ei maalien tekemisestä tule kummallekaan. Pallonhallinta tulee todennäköisesti olemaan enemmän meillä, ja uskon että kahdella vähämaalisella voitolla jatkamme välieriin. Pyrimme kaikenkaikkiaan olemaan pelillisesti olemaan keväällä vielä runkosarjassa nähtyä aktiivisempia, niin puolustus- kuin hyökkäysvaiheessa. Erikoistilanteissa pitää myös parantaa tekemistä molemmissa päissä, Helander tietää.

Pudotuspelit käyntiin kolmella muullakin paikkakunnalla

Lauantain myöhemmässä ottelussa ottelusarjansa käynnistävät runkosarjan viidenneksi sijoittunut GFT sekä nelonen Ylöjärven Ilves. Joukkueilla oli sarjataulukossa eroa vain yksi piste, ja kauden keskinäiset ottelutkin ovat tasan 1-1. Huippujännittävän puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu pelataan Espoon Opinmäessä, ja lopulliset ratkaisut nähdään reilun viikon päästä Ylöjärvellä.

Sunnuntaina Jyväskylässä seitsemänneksi sijoittunut Kampuksen Dynamo lähtee haastamaan runkosarjan kakkosta, ja viime kevään hopeajoukkuetta Helsingin IFK:ta. Runkosarjassa HIFK vei nimiinsä joukkueiden kohtaamiset yhteismaalein 10-2, joten ennakkosuosikista ei liene epäselvyyttä. Nuori KaDy on kuitenkin  osoittanut jo tälläkin kaudella, että parhaimmillaan se pystyy haastamaan kärkijoukkueet ja päävalmentaja Mikko Kytölän johdolla Keski-Suomessa on varmasti punottu viime viikot juonia helsinkiläisten pysäyttämiseksi.

Neljäs puolivälieräpari on Ilves FS - FTK-Tornio. Hiukan yllättäen sarjataulukossa vasta kuudenneksi jäänyt Ilves aloittaa ottelusarjan kotikentältä, jossa sillä on heti iskun paikka kolmanneksi sijoittuneita vieraitaan vastaan. Runkosarjassa joukkueet voittivat toisensa vieraskentällä, ja nyt koko sarjan pistepörssin voittaneen Tiia Juntikan johdolla etelään matkustava FTK-Tornio lähtee jatkamaan tätä vierasvoittoputkea.

Myös Naisten Futsal-Liigakarsinta käynnistyy viikonloppuna, kun vaasalainen FC Sport J emännöi sunnuntaina sarjanousua tavoittelevaa Kuopion Palloseuraa. Otteluparin voittaja ja ensi kauden liigajoukkue selviää myös paras kolmesta -periaatteen mukaisesti.
 

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit