Naisten Futsal-Liigan avauskierros pelattu

Naisten Futsal-Liigan kauden 2023–24 avauskierros pelattiin viikonloppuna. Täysillä kolmen pisteen voitoilla aloittivat FC Sport Vaasa, viime kauden mestari HIFK FS sekä sarjanousijat Mad Max sekä PU-62 – kahden pisteen voitot jäivät GFT:n ja Ilves FS:n haaviin.

Mad Maxin juhlaa kotiottelussa FC Halikkoa vastaanKuva: Ⓒ Jarno Mäkinen

25.9.2023 klo 16:59

Lauantai 23.9.

RaiFu–Ilves FS 2–3 vm. (2–2, 2–2)

Kausi alkoi ensimmäisenä Raisiossa, kun RaiFu sai Ilves FS:n vieraakseen. Ensimmäisellä puoliajalla johtoasema vaihtui pariin otteeseen, kun Ilves FS:n johtomaalin jälkeen RaiFun Iines Fager nuohosi kahteen otteeseen pallon maalinedustalta sisään Stella Enwenan esityöstä. Matilda Herranen toi vieraat jakson lopussa kuitenkin tasoihin erikoistilanteesta, ja 2–2-lukemissa mentiin lopulta aina voittomaalikilpailuun asti.

Viidestä 10-metrisestään Ilves FS onnistui kahdessa ja RaiFu yhdessä, joten lisäpiste tarttui tamperelaisten matkaan. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kaksi maalia futsal-liigadebyytissään tehnyt Fager ja vierasjoukkueelta voittomaalikilpailun voiton takuunaisena toiminut maalivahti Tiia Ropanen. RaiFun kausi jatkuu lauantaina FC Halikon vieraana, Ilves FS jatkaa kotiottelulla KaDya vastaan.

Ruutu+:n maalikooste (tulossa)

FC Sport Vaasa–FTK-Tornio 52 (0–1)

Hieman tunnustelevalla ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain yksi maali, kun FTK-Tornion Minda Ala-aho vei vieraat johtoon vajaan 18 minuutin kohdilla komealla laukauksella suoraan vapaapotkusta. Toisella jaksolla kotijoukkueen Erica Niemi otti kuitenkin tahtipuikon omiin käsiinsä ja johdatti joukkonsa neljällä täysosumalla ja yhdellä syötöllä kolmen maalin kotivoittoon – loppulukemat kirjattiin siis 5–2.

Jopa itsestään selvästi Niemi palkittiin FC Sportin parhaana, vastaavan tunnustuksen vierasjoukkueelta sai futsal-liigadebyyttinsä tehnyt Pieta Niemelä. FC Sport jatkaa kauttaan sunnuntaina EBK:n vieraana, FTK-Tornio saa taas lauantaina GFT:n vieraakseen.

YIlves–HIFK FS 4–6 (3–5)

Ylöjärvellä nähtiin kahden kärkipäähän ennakoidun joukkueen kohtaaminen, jossa HIFK FS otti kuskin paikan heti alussa, eikä siitä sen koommin luopunut. Vieraiden terävän alun jälkeen YIlves kavensi ensimmäisen jakson loppuun tilanteen Jenni Häklin kahdella maalilla vielä 3–5:en, mutta kun toisella jaksolla kumpikin onnistui vain kerran, kirjattiin loppulukemat 4–6 HIFK FS:lle.

Parhaimpien pelaajien palkinnot ansaittiin ottelussa kahdella maalilla – YIlvekseltä kyseiseen suoritukseen kykeni jo mainittu Häkli, vierailta kesällä Espoon kultaisista Helsingin punaisiin siirtynyt Sandra Lind. Kummatkin joukkueet jatkavat lauantaina kotiotteluilla – YIlves PU-62:ta ja HIFK FS Mad Maxia vastaan.

Ruutu+:n maalikooste

PU-62–EBK 1–0 (1–0)

Mikkelissä koettiin ikimuistoisia hetkiä, kun PU-62 pelasi historiansa ensimmäisen pääsarjaottelun – ja vielä voitokkaasti. Voitto vietiin niin sanotusti jalkapallolukemin, kun mikkeliläisten Henna Sinisalo laukoi napakasti vasemmalla jalalla onnistuneen laitahaastonsa jälkeen ottelun ainokaisen pelikellon lähestyessä neljättätoista peliminuuttia. Täysin vailla maalipaikkoja avausosuman jälkeenkään ei luonnollisesti oltu, mutta maalivahdit Ciia Hokkanen ja Iida Peltola pitivät lopun pelistä maalittomana.

PU-62:n parhaana palkittiin ratkaisun tehnyt Sinisalo, EBK:lta pohjapelaaja Marika Eerikäinen. PU-62 lähtee lauantaina ensimmäiselle vierasreissulleen YIlveksen vieraaksi, ja EBK:n kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla FC Sportia vastaan.

Sunnuntai 24.9.

Mad Max–FC Halikko 4–2 (2–1)

Toinen sarjanousija Mad Max aloitti myös kautensa voitokkaasti. Noora Alastalo runnoi reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Mad Maxin seurahistorian ensimmäisen maalin Naisten Futsal-Liigassa, eikä tuosta johtoasemasta kotijoukkue enää luopunut. Elina Pirttijoki nappasi avausmaalin jälkeen ottelun valtikan käteensä ja pussitti pallon vielä kahdesti FC Halikon maaliin, ja ottelun loppulukemat kirjattiin muotoon 4–2.

Kahden täysosuman Pirttijoki palkittiin kotijoukkueen parhaana, FC Halikolta palkittiin uransa ensimmäisen kokonaisen pääsarjaottelun pelannut nuori maalivahti Ella Suomi. Mad Maxin kausi jatkuu lauantaina HIFK FS -vierasottelulla, ja FC Halikko lähtee metsästämään avauspisteitä kotiottelussaan RaiFua vastaan.

KaDy–GFT 3–4 vm. (1–0, 3–3)

Kierroksen päättäneessä KaDyn ja GFT:n kohtaamisessa nähtiin draamaa aivan koko rahan edestä. Ensimmäisellä puoliajalla vain kotijoukkueen Emmi Rauhala onnistui maalinteossa, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Ensin avausmaalin alustanut Henni Parkkinen tuplasi KaDyn johdon 2–0:an, mutta GFT kipusi pikaisesti tasoihin. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua vieraiden maajoukkuemaalivahti Lilli Sandström roikotti pallon tyhjään KaDy-maaliin kotijoukkueen pyrittyä johtoasemaan ilman maalivahtia, mutta vain 34 sekuntia myöhemmin MuSaFutsalista KaDyyn siirtynyt Sini Lauermaa teki ensimmäisensä punamustassa paidassa ja toi pelin takaisin tasoihin. Enempää maaleja ei enää jatko-ottelussakaan nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan 10 metrin pisteeltä – voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli vieraiden Ronja Salmi, joka laukoi kilpailun kuudentena laukojana pallon voimalla oikeaan ylänurkkaan.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin yhden maalin tehnyt Lauermaa, GFT:ltä niin ikään maalinteossa onnistunut, mutta myös voittomaalikilpailussa eleettömästi kaikki viisi laukausta torjunut maalivahti Sandström. KaDy jatkaa lauantaina vierasottelulla Ilves FS:a vastaan, GFT heittää myös lauantaina kauden pisimmän vierasreissunsa pohjoiseen FTK-Tornion vieraaksi.