Naisten Futsal-Liiga: uudistunut PJK lähtee toiseen liigakauteensa

Viime kaudeksi Naisten Futsal-Liigaan ACE:n tilalle tullut Pirkkalan Jalkapalloklubi selviytyi debyyttikaudellaan sarjan kahdeksanneksi. Puolivälierissä vastaan asettui keväällä MuSaFutsal, joka kaatoi pirkkalalaiset suoraan kahdessa ottelussa ja eteni lopulta aina mestaruuteen asti.

Uudistunut PJK on valmis uuteen kauteenKuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /Heini Lehtipuu

11.9.2022 klo 11:29

PJK:n päävalmentaja Antti-Petteri Mäkinen myöntää, että joukkue oli viime kevään puolivälierissä aseeton vahvaa MuSaa vastaan.

- Päällimmäisenä viime kaudesta jäi kuitenkin mieleen hieno selviytyminen pudotuspeleihin, kun seurassa ensimmäistä kertaa oli ylipäätään joukkue Naisten Futsal-Liigassa. Mutta koko kevätkausi oli meille haastava, ja lopulta bensa loppui siellä aivan täysin, Mäkinen kertoo.

Nyt edessä on siis historian toinen liigakausi, jonne valmistautuu motivoitunut joukkue.

- Taustalla on vahva halu oppia uutta, ja asiat tehdään täysillä. Meillä on aika yhtenäinen joukkue kasassa ja pitääkin olla, koska rinki ei ole erityisen suuri.

Suuria tulostavoitteita päävalmentaja ei lähde maalailemaan.

- Lähdetään rauhassa peli kerrallaan haastamaan vastustajia, ja katsotaan sitten runkosarjan lopuksi millä sijalla olemme. Lähtökohtaisesti suurimmat mitalisuosikit liigassa ovat mielestäni MuSa, GFT ja Ylöjärven Ilves, Mäkinen avaa omia ennusteitaan.

Viime keväänä PJK:n taival päättyi puolivälieriinKuva: Ⓒ Heini Lehtipuu /Heini Lehtipuu

Kesä täynnä futsalia

PJK:n avainpelaajiin kuuluu maalivahti Tiia Ropanen, joka on tuttu nimi myös naisten futsalmaajoukkueesta. Ropanen harmittelee viime kevään loukkaantumissumaa.

- Viime kaudesta jäi sikäli pieni pettymys, kun joukkue kärsi paljon loukkaantumisista ja poissaoloista. Emme päässeet juurikaan pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, mikä johti lopulta siihen, että pelit päättyivät liian nopeasti.

Takana on kuitenkin hyvä kesä, ja mieli sitä myöten kirkas liigastartin alla. Futsal on täyttänyt kalenterin lähes täysin.

- Harjoiteltua on tullut kieltämättä aika paljon kesän aikaan, sillä meillä on ollut melko runsaasti  maajoukkuetapahtumia ja lisäksi meillä on ollut käytössä oma maalivahtivuoro Pirkkalassa. Toki kesästä kerkesi kyllä nauttimaankin ja muutama jäätelö tuli myös herkuteltua, Ropanen kertoo.

Tavoitteet ovat selvät. Kaudesta halutaan varmasti Pirkkalassa pidempi kuin mitä viime keväänä.

- Ensisijaisesti tavoite on pelata ehjä ja mahdollisimman hyvä kausi, ja sitä kautta tietysti toivoa että pelit jatkuvat pitkälle kevääseen. Itselläni yksi kauden päätavoite  on myös syksyn EM-karsinnat, jossa toivon että pystymme pelaamaan niin hyvin että paikka EM-kisoihin aukeaa.

Uudistunut PJK kaipaa uusia vastuunkantajia, kun muun muassa Sini Lauermaa siirtyi pois joukkueesta.Kuva: Heini Lehtipuu

PJK uudistunut rajusti

Viime kauteen nähden PJK:n kokoonpano on muuttunut kohtalaisen paljon. Poissa ovat nyt muun muassa viime kauden kaksi parasta pistenaista, Annette Korin sekä Sini Lauermaa. Kun poissaolijoiden listalle lisätään  myös Julia Jokiranta, Minna Kivelä, Essi Koiranen ja Leena Lepikonmäki, on jaossa paljon tilaa uusille vastuunkantajille.

Uusia pelaajia joukkueessa ovat Jenni Nieminen, Iina Haapanen, Eveliina Järä, Josefiina Järä, Juulia Roth, Lilli Sandström sekä Johanna Salonen.

Ropanen näkee, että uudet pelaajat voivat olla yksi PJK:n vahvuuksista.

- Joukkue on uudistunut todella paljon ja kun saamme hitsattua yhteispelin kuntoon niin uskon, että maalinteko meidän verkkoon tulee olemaan vaikeaa. Myös yllätyksellisyys uusien pelaajien myötä, tulee olemaan meidän valttikortti, Ropanen päättää.

PJK:n toinen liigakausi käynnistyy pohjoisen reissulla, kun joukkue kohtaa FTK-Tornion vieraskentällä lauantaina 24.9.

Tutustu PJK:n nettisivuihin täällä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit