Valtakunnalliset sarjat

Naisten Futsal-Liiga: RaiFu haaveilee pudotuspeleistä

Kaudeksi 2021-2022 Naisten Futsal-Liigaan noussut Raisio Futis lähtee toiseen liigakauteensa haastajan asemasta.

RaiFu lähtee jahtaamaan pudotuspelipaikkaa uuteen kauteen.

RaiFu lähtee jahtaamaan pudotuspelipaikkaa uuteen kauteen.Kuva: Jorma Sanevuori

20.9.2022 klo. 08:38

Raisiolaisten debyyttikausi pääsarjatasolla sujui kohtalaisen hyvin. Runkosarjan loppusijoitus oli yhdeksäs, vain pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Kauden aikana RaiFu väläytteli potentiaaliaan useaan otteeseen – muun muassa napaten kotivoitot GFT:stä ja Kampuksen Dynamosta.

Yksi joukkueen onnistujista oli Tiiu Lehtonen, joka iski pelaamissaaan 22 ottelussa peräti 11+14=25 tehopistettä. Lehtonen valittiin lopulta liigan kauden tulokkaaksi.

- Kausi oli hieno siihen nähden, että se oli meille ensimmäinen Naisten Futsal-Liigassa. Toteutimme tavoitteet, eli vältettiin karsintapelit ja pidettiin liigapaikka seuraavalle vuodelle.

Nälkä kasvaa syödessä, ja nyt ainakin Lehtonen on asettanut katseen kohti pudotuspelejä.

- Päätavoite on varmasti taas pysyä sarjassa - mieluiten välttäen karsintapelit – mutta tottakai tässä haaveillaan jo pudotuspelipaikastakin. Pidetään oma nopea pelityyli ja jännitetään sopivasti pelejä, niin hyvä tulee, Lehtonen uskoo.

Tiiu Lehtonen valittiin viime kauden parhaaksi tulokkaaksi.

Tiiu Lehtonen valittiin viime kauden parhaaksi tulokkaaksi.Kuva: Kalevi Hämäläinen

Suurimmiksi mitalisuosikeiksi Lehtonen nostaa tuttuja joukkueita.

- Tottakai haaveillaan, että päästäisiin sinne mitalitaisteluun itsekin mutta ennakolta suurimpina suosikkeina pidan Ylöjärven Ilvestä, FTK-Torniota ja GFT:tä. Toki myös MuSaFutsal hallitsevana mestarina tulee olemaan kova vastus.

 Uuteen kauteen maltillisin muutoksin

 Uusi kausi kolkuttelee ovelle tulevana viikonloppuna. Joukkueen päävalmentaja Kalle Parkkari on tyytyväinen kesän antiin.

- Kesä on ollut meille sopiva sekoitus lomailua ja treeniä. Ollaan saatu hyvää harjoitusta myös jalkapallon puolelta, Parkkari kertoo.

RaiFu nappasi viime kaudella muutaman todella maukkaan voiton.

RaiFu nappasi viime kaudella muutaman todella maukkaan voiton.Kuva: Jorma Sanevuori

RaiFun joukkue on kokenut muutoksia maltillisesti. Poistuneiden listalta löytyy Salla Alaollitervo, Melisa Aydemir sekä Iida Mäki-Iso. Joukkueeseen on puolestaan uusina pelaajina liittyneet Stella Enwana, Maarit Eränummi, Hibo Keyse, Anni Laiho, Isa Nummelin sekä Tekla Valkeapää.

- Joukkue on hyvin pitkälti kasassa. Vanhaan rosteriin on saatu uusia mukaan ainakin harjoitusrinkiin, ja myös uusia junioreita on nostettu mukaan. Heistä kuullaan varmasti kauden aikana lisää, Parkkari uskoo.

 

“Viime kausi meni tunnustellessa”

RaiFun kapteenistoon kuuluva Jenna Osa tietää ainakin yhden osa-alueen, jossa joukkueella riittää petrattavaa viime kaudesta.  

- Viime kaudella opittiin, että omissa soi aika nopeesti jos huomio herpaantuu hetkeksikin. Täytyy aina keskittyä ja pelata täysillä, sillä noin hyvät joukkueet mitä liigassa pelaa,  rankaisevat kyllä heti meidän omista virheistä. Ollaan otettu tästä huomiosta koppi ja pyritään parantamaan sitä koko ajan.

RaiFu lähtee toiseen liigakauteensa haastajan asemasta.

RaiFu lähtee toiseen liigakauteensa haastajan asemasta.Kuva: Jorma Sanevuori

 RaiFun joukkue on nuori, ja peräti yli puolet pelaajista ovat alle 20-vuotiaita.

- Koen meillä olevan hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin tällä kaudella. Pelataan yksi peli kerrallaan ja katsotaan mihin se johtaa. Viime kaudella tunnusteltiin vähän enemmän liigaa, ja nyt ollaan jo tietoisempia mitä se pitää sisällään, ja millaisia pelejä tulee olemaan, jotta osataan vastata niiden tuomiin haasteisiin.

Osa kuvailee joukkuetta sisukkaaksi ja nuoreksi – yli puolet pelaajista ovatkin alle 20-vuotiaita.

-  Meidän vahvuudet joukkueena on ehdottomasti super hyvä yhteishenki kentällä ja sen ulkopuolella, sekä vauhdikas ja nopea pelityyli. Treeneissä meidän pitää kauden aikana parantaa reagointia pelin sisällä tapahtuviin muutoksiin ja erikoistilanteisiin. Tietysti pitää kehittää vähän kaikkea ja oppia hurjasti uusia asioita, Osa tietää tien menestykseen.

RaiFun kausi käynnistyy lauantaina 24.9. kotiottelulla FC Halikkoa vastaan.

 

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit