Valtakunnalliset sarjat

Miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 28.-29.6.

Suomen Cupin puolivälierät pelataan helteisessä säässä tiistaina ja keskiviikkona. Tiistaina pelataan yksi ottelu ja loput kolme ottelua pelataan keskiviikkona. Kierroksella on mukana vielä kaksi joukkuetta Miesten Ykkösestä, jotka pyrkivät haastamaan liigajoukkueita. Panoksena on paikka Suomen Cupin neljän parhaan joukossa.

Suomen Cupin puolivälieräottelut

Suomen Cupin puolivälieräottelut

28.6.2022 klo. 13:13

Kierros alkaa Lahdesta

Puolivälierien ensimmäinen kamppailu pelataan tiistaina 28.6. klo 18.30 alkaen Lahden Stadionilla, kun FC Lahti isännöi vieraaksi saapuvaa JäPS:aa. FC Lahti kaatoi neljännesvälierissä Miesten Kakkosen FC Atlantiksen lukemin 4–2 ja JäPS vastasi kierroksen uroteosta tiputtamalla Cupista Veikkausliigan AC Oulun lukemin 2–1.

Lahdessa eletään mielenkiintoista aikaa, sillä joukkue on vasta menneenä juhannusviikonloppuna saanut penkkinsä taakse uuden päävalmentajan, Mikko Mannilan. Mannila haluaa tuoda joukkueeseensa muutoksia, joita odottaa näkevänsä heti ensimmäisestä ottelustaan alkaen. Ensimmäisestä ottelusta ei panosta puutu.

– Olen ollut nyt Lahdessa noin 20 tuntia ja olemme ehtineet pitää muutaman palaverin ja olen yrittänyt tutustua seuran ihmisiin. Ensiaskel on kuitenkin jo otettu ja pidän sitä ihmeenä, jos huomenna ei näkyisi mitään muutosta, Mannila sanoo FC Lahden verkkosivujen otteluennakossa.

FC Lahti lähtee puolivälierään allaan kaksi tappiota liigaotteluissa. Kotiottelut ovat kaudella 2022 tuottaneet myös lahtelaisille hankaluuksia. Toistaiseksi kauden viidestä kotona pelatusta liigaottelusta FC Lahti on kerännyt vain yhden pisteen, tehden vain yhden maalin. Toisaalta Cupissa lahtelaisjoukkue on marssinut alempisarjalaisten yli vahvasti, ja neljän ottelun maaliero on lahtelaisille 21–4. 

FC Lahden vastustajaksi saapuu kuuma joukkue Järvenpäästä. Miesten Ykköseen täksi kaudeksi noussut JäPS on saanut vaikean kevään jälkeen ison vaihteen silmään ja tulosta on alkanut tulla. Puolivälieräottelun alla JäPS:n hieno, reilun vuoden mittainen tappioton putki kotikentällä katkesi, kun MP haki Miesten Ykkösen ottelussa pisteet Järvenpäästä Mikkeliin juhannusviikon ottelussa. MP-ottelua edelsi kahdeksan ottelun tappioton putki kaikissa kilpailuissa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun FC Lahti ja JäPS kohtaavat toisensa. JäPS luonnehtii ottelua verkkosivuillaan kenties seurahistoriansa isoimmaksi. Hoitaako FC Lahti ennakkosuosikin roolinsa, vai kykeneekö JäPS jatkamaan urotekojaan ja pudottamaan jo toisen liigajoukkueen Cupista? Ottelu katsottavissa tiistaina 28.6. klo 18.30 alkaen Ruutu+ -palvelusta.

Keskiviikkona pelataan loput kolme puolivälieräkamppailua

Keskiviikon kolme ottelua alkavat puolen tunnin porrastuksella keskenään. Turussa peli pyörähtää käyntiin klo 18, kun Veikkausliigan kärkipään joukkueet FC Inter ja HJK selvittävät, kumpi ansaitsee paikkansa Suomen Cupin neljän parhaan joukossa. Kotijoukkue Inter on seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa kaikissa kilpailuissa, kun taas HJK on kärsinyt puolivälieräottelun alla kaksi tappiota liigassa. Viimeisin tappio tuli juhannusviikon vierasmatkalta Maarianhaminasta, IFK Mariehamnista. Tuolloin sekä joukkueen kapteeni Miro Tenho että päävalmentaja Toni Koskela olivat pettyneitä medioissa joukkueensa esitykseen. Koskela alleviivasi miehistönsä hengettömyyttä ottelussa. 

Ottelussa nähdään todennäköisesti FC Interin tähtipelaajan, Huuhkajissakin loistaneen Benjamin Källmanin toistaiseksi viimeiset otteet kotimaan kentillä. Källmanin sopimus Interin kanssa päättyy kesäkuun loppuun, ja pelaaja yhdessä agenttinsa kanssa ovat edenneet keskusteluissa ulkomaisen seuran kanssa jo niin pitkälle, että keskiviikkoinen ottelu jää suurella todennäköisyydellä Källmanin viimeiseksi Interin paidassa tällä erää. Källman on ollut yhdessä Petteri Forsellin kanssa Interin hyökkäyksen kantava voima koko alkukauden ajan.

– On aika tunteikas hetki, kun viimeisessä pelissä astuu kentältä pois. Tuntuu, että tämä paikka on osa minua. Olen ollut täällä kuitenkin niin pitkään ja mukana niin monessa asiassa, Källman pohtii Turun Sanomien haastattelussa.

Keskiviikon toinen ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30 Valkeakoskella Tehtaan kentällä, jossa hyvään vireeseen äitynyt Haka isännöi kotimaan kuuminta joukkuetta, Kuopion Palloseuraa. Peräti 31 tappiotonta Veikkausliigaottelua putkeen pelannut kuopiolaisjoukkue kärsi reilu viikko sitten ensimmäisen tappionsa todella pitkään aikaan Veikkausliigassa, kun FC Honka oli Espoossa parempi lukemin 2–0. Se antoi signaalin myös muille joukkueille siitä, ettei KuPS ole voittamaton.

– Viimeksi, kun kohtasimme heidät, olimme vähintään yhtä hyviä kuin he, vaikka hävisimme. Minulla on sellainen fiilis, että kun teemme omat asiamme mahdollisimman hyvin, KuPS on kaadettavissa, Hakan Oiva Laaksonen puntaroi seuran otteluennakossa.

Veikkausliigaa johtava ja hallitseva Suomen Cupin mestari KuPS on viimeisten vuosien aikana tottunut voittamaan. Vaikka sen uskomattoman pitkä tappioton putki Veikkausliigassa päättyikin hiljattain, saapuvat kuopiolaiset keskiviikkona ennakkosuosikin asemassa Valkeakoskelle. Cupissa KuPS on ollut mukana vasta kahden ottelun verran. Voitot ovat irronneet Miesten Ykkösen EIF:sta (5–1) sekä MP:sta (1–0). 

Maanantaina 27.6. KuPS tiedotti hankkineensa slovenialaishyökkääjä Filip Valencicin, joka on kaikille suomifutista seuranneille tuttu pelaaja PS Kemistä, FC Interistä ja HJK:sta. Valencicilta löytyy vyöltään kolme suomenmestaruutta. Slovenialaistaituri ei kuitenkaan ole pelikelpoinen vielä keskiviikon puolivälierässä, sillä pelilupaa pitää odottaa heinäkuun puoliväliin, kansainvälisen siirtoikkunan aukeamiseen saakka. Valencic nimesi tiedotteessa kauden tavoitteeksi tuplamestaruuden, eli mestaruudet sekä Veikkausliigasta että Suomen Cupista.

Viimeinen puolivälieräottelu alkaa keskiviikkona klo 19, kun luvassa on Helsingin paikalliskamppailu. Puolivälierien toinen Miesten Ykkösen joukkue PK-35 isännöi kotikentällään Helsingin Pihlajamäessä HIFK:a, jolla on tällä hetkellä vaikeuksia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. HIFK on Veikkausliigassa viimeisellä sijalla ja seura sekä mediat ovat uutisoineet seuran taloudellisista haasteista viime viikkoina. 

Positiiviset asiat HIFK:lla löytyvät Suomen Cupin voitoista ja juhannusviikolla auki saadusta voittosarakkeesta Veikkausliigassa. Lisäksi seura onnistui yhteisönsä voimin ylittämään ensimmäisen esteensä taloushaasteessaan ja varmistamaan heinäkuun ottelunsa. Seura kaipaa kuitenkin tukea myös jatkossa selvitäkseen loppukaudesta, HIFK:n verkkosivuilla kirjoitetaan.

Kotijoukkue PK-35:n alkukausi Miesten Ykkösessä on ollut vaikea, mutta otteet Suomen Cupissa ovat olleet vahvoja. Neljässä ottelussa joukkue on viimeistellyt peräti 16 täysosumaa ja päästänyt omaan verkkoon vain kaksi maalia. Kotiotteluissaan “Pihliksen” kentällä PK-35 on ollut Ykkösessäkin vahva. Se on hävinnyt kauden kuudesta kotiottelustaan vain yhden.Kaikki puolivälieräottelut ovat tuttuun tapaan katsottavissa suorina lähetyksinä Ruutu+ -palvelussa. 

Suomen Cup

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit