Miesten Suomen Cupiin ilmoittautuminen alkaa marraskuun lopussa – tarkennuksia myös muihin cup-kilpailuihin

Jalkapallon miesten Suomen Cupiin voi ilmoittautua maanantaina 28.11.2022 alkaen. Ilmoittautumisaika päättyy tammikuussa, jolloin maanantai, 9.1.2023, on viimeinen ilmoittautumispäivä.

KuPS juhli vuoden 2022 Suomen Cupin voittoa

KuPS juhli vuoden 2022 Suomen Cupin voittoaKuva: Ⓒ SPL /Juha Tamminen

22.11.2022 klo 13:00

Uudistettu miesten Suomen Cup oli menestys. Osallistujia oli peräti 314 joukkuetta, joista Kuopion Palloseura veti lopulta pisimmän korren ja pääsi nostamaan Antero Nymanin muistopalkintoa. Nyt on aika kääntää katseet ensi vuoteen ja uuteen cup-kauteen.

Cup alkaa myöhemmin

Miesten Suomen Cupin aloitus siirtyy eteenpäin. Sarjan kaksi ensimmäistä kierrosta, sekä mahdollisesti aluekohtaisen joukkuemäärän tasoittava tarpeellinen Tasauskierros 0, pelataan aikavälillä 17.2. – 10.4.2023.

– Hienoa, että pystyimme venyttämään alkukierroksia kesään päin. Tämä palvelee paremmin joukkueita. Ne ovat valmiimpia ja varmasti tämä auttaa myös olosuhteiden osalta, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki kertoo.

Tasauskierros 0 (0-kierros)

Tasauskierroksella pelaavat tarvittaessa joukkueet Vitosesta alaspäin ja ikämiesjoukkueet

– Pienellä muutoksella haluamme parantaa Vitosesta alaspäin olevien joukkueiden mahdollisuuksia jatkoonpääsyyn, kun ottelut ovat käytännössä samantasoisia vastustajia vastaan. Samalla tämä todennäköisesti antaa useammalle joukkueelle mahdollisuuden tavoitella Roots Cupin paikkaa. Vuonna 2022 Suomen Cupiin osallistui 130 joukkuetta Vitosesta alaspäin ja ikämiehistä.

Asettelun muutokset

Saman organisaation joukkueiden asettelua käytetään, mikäli se on välttämätöntä. Puolivälierissä saman organisaation joukkueet eivät voi enää kohdata. Tällä varmistetaan kilpailun integriteetti.

Regions' Cupista Eurooppaan

Suomen Regions’ Cupissa on jälleen jaossa paikka joka toinen vuosi pelattavaan UEFA:n Regions’ Cupiin. 2023 Suomen Regions’ Cupin voittaja pääsee osallistumaan UEFA:n turnaukseen vuonna 2024. Regions’ Cupin voittaja 2021, Tampere United, osallistui marraskuussa 2022 kansainväliseen kilpailuun Turkin Istanbulissa. Vuonna 2022 Suomen Cupiin osallistui 128 Kolmosessa tai Nelosessa pelaavaa joukkuetta.

Roots Cup

Regions’ Roots Cupin nimi muuttuu ja on jatkossa Roots Cup. Rootsiin osallistuvat parhaiten Suomen Cupissa menestyneet Vitosen ja sitä alempien sarjatasojen joukkueet.

– Roots Cup on uusi kilpailu, joka syntyi Suomen Cupin uudistuksen yhteydessä. Ensimmäisenä vuonna halusimme Regions’ -etuliitteellä viitata alasarjajoukkueisiin, koska termi on seuroille tuttu jo vuodesta 2012. Roots Cup on nyt kaikille tuttu kilpailu ja ottanut paikkansa suomalaisessa jalkapallokentässä. Joukkueet tietävät mistä kilpailusta on kysymys. Lisäksi nimi on nyt napakka ja helpompi käyttää sekä erottuu selkeämmin Regions’ Cupista, Leivo-Jokimäki avaa.

Kakkosen joukkueille rahapalkinto

Parhaiten miesten Suomen Cupissa menestynyt Kakkosen joukkue saa 5000 € ja toiseksi paras 1000 €. Summat ovat samat kuin Regions' ja Roots Cupeissa.

Matkakustannuksista

Matkakustannuksia on tarkennettu Kierroksen 5 osalta.

Ottelulähetykset

Ottelulähetyksistä tiedotetaan myöhemmin.

Arvonnat

VeikkausTV näyttää arvonnat suorina lähetyksinä myös vuonna 2023.

Miesten Suomen Cupin tärkeät päivämäärät 2023

Miesten Suomen Cupin tärkeät päivämäärät 2023Kuva: Ⓒ SPL

Naisten Suomen Cup

Naisten Suomen Cupiin ilmoittautuminen alkaa 10.1.2023 ja viimeinen päivä ilmoittautua on 20.2.2023. Ottelut alkavat 18.3. Naisten Suomen Cupista tulee tarkempia tietoja lähiviikkojen aikana.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit