Miesten ja Naisten Kakkosen lohkojaot vahvistettu – FC Hongan tilanne edelleen auki

Miesten ja Naisten Kakkosen lohkojaot kaudelle 2024 on vahvistettu. Honka ry:n miesten edustusjoukkueen tilanne Kakkosen sarjapaikasta on edelleen ratkaisematta, mikä voi tarkoittaa vielä yhden joukkueen lisäystä A- tai B-lohkoon. Palloliitto ratkaisee asian mahdollisimman nopeasti.

kuvituskuvaKuva: Hannu Sillanpää

20.12.2023 klo 15:03

Miesten Kakkosessa pelataan kaksinkertainen sarja kolmessa lohkossa, jossa kussakin pelaa 10 joukkuetta*. 

Tämän jälkeen jakaannutaan pelaaman ylempää- ja alempaa jatkosarjaa seuraavasti: 

Ylempi jatkosarja 

Runkosarjan jälkeen, lohkon kuusi parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan ylemmän jatkosarjan (saaduilla pisteillä) niin, että runkosarjan kolme parasta joukkuetta saavat kolme kotiottelua, ja muut kaksi.   

Ylemmän jatkosarjan jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta (yht. 6) **, sekä kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta *** joukkuetta (yht. 2) pelaavat kahdeksan joukkueen kesken, valmiin kaavion mukaisesti pudotuspelit, joiden kaksi voittajaa nousevat Ykköseen.  

* Honka ry:n miesten edustusjoukkueen tilanne on edelleen ratkaisematta. Jos Hongalle myönnetään paikka Miesten Kakkoseen, se tarkoittaa yhden joukkueen lisäystä A- tai B-lohkoon. Jos paikkaa Kakkosessa ei myönnetä seuralle, Miesten Kakkonen pelataan 30 joukkueen sarjana.

** Lohkon kahden parhaan joukkueen määrittämisessä lasketaan yhteen kaikki pelatut sarjapelit (18 + 5 = 23 kierosta), joista saadut pisteet määrittelevät sijoituksen (1. ja 2.) sarjataulukossa.    

***Kahden parhaan, kolmanneksi sijoittuneen joukkueen järjestyksen, määrittelee kilpailumääräysten kohta 7.5. Lohkojen vertailussa sovellettava sarjataulukko, johon lasketaan ainoastaan mukaan ottelut (pisteet, sekä tehdyt ja päästetyt maalit), joita joukkue on pelannut lopullisen sarjataulukon (sekä runkosarjan ja jatkosarjan pelit) sijoille 1., 2. ja 4. sijoittuneita joukkueita vastaan (eli yhteensä 9 ottelua).   

Alempi jatkosarja  

Runkosarjan jälkeen, lohkon neljä heikointa joukkuetta pelaavat lohkon sisäisesti kaksinkertaisen alemman jatkosarjan (saaduilla pisteillä). Tämän alemman jatkosarjan päätteeksi, sijoille 9. ja 10. sijoittuneet joukkueet putoavat Kolmoseen, eli yhteensä putoaa kuusi joukkuetta. 

Miesten Kakkosen lohkot kaudella 2024

Lohko A (10)
Atlantis Football Club*   
FC Futura
FC Kiffen*
GrIFK*        
JäPS
Reipas
MyPa
NJS
PEPO
PPJ*

Lohko B (10) 
EBK*
FC Inter/2
HJS
Ilves/2
P-Iirot
Sexypöxyt*
Tampere United 
Ilves-Kissat
TPV 
VJS*

* pääkaupunkiseudun joukkueet arvottu ao. lohkoihin SPL/kilpailutoiminto 30.11.2023 

Lohko C (10) 
GBK
Kraft
Hercules
JPS
KuPS Akatemia
Kuopion Elo
OPS
OTP
SJK Akatemia/2  
TP-47

Naisten Kakkonen

Naisten Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana kolmessa lohkossa. Naisten Kakkosessa hyväksytään reservijoukkueet. Lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut karsivat yhdestä paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2025. 

Naisten Kakkosesta putoaa lohkoissa 9. ja sitä heikommin sijoittuneet joukkueet sekä kaksi heikointa 8. sijoittunutta (yhteensä 8 joukkuetta). 

Nousukarsinta:  

Nousukarsinta, vaihe 1:   

Nousukarsinnassa pelataan aluksi yksiosaiset karsintaottelut, joiden joukkueet ja kotijoukkue arvotaan. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras sijalle 2 sijoittunut) joukkueet arvotaan eri otteluihin. Karsinnassa ei ole voimassa vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, pelataan jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos jatko-ottelun jälkeen maalit ovat edelleen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Otteluiden voittajat (2) etenevät nousukarsinnan toiseen vaiheeseen. 

Nousukarsinta, vaihe 2:   

Nousukarsinnan ensimmäisen vaiheen voittaneet joukkueet pelaavat kaksiosaisen karsinnan, jonka ottelujärjestys arvotaan. Karsinnassa ei ole voimassa vierasmaalisääntöä. Mikäli maalit ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos jatko-ottelun jälkeen maalit ovat edelleen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Otteluparin voittaja nousee Naisten Ykköseen kaudelle 2025. 

Naisten Kakkosen lohkot 2024

 
Lohko A (10) 
EPS
FC Espoo
HyPS
HJS
MuSa
NJS 
RaiFu 
TKT
TPV
TuWe 

Lohko B (10) 
FC Futura N 
HPS/2
HIFK
Gnistan 
FC Hertta
JäPS
KuPS Akatemia
PK-35/2
PEPO
Valtti

Lohko C (10)
Esse IK
FC United
HauPa
KajHa
Kokkola F10
FC OTP
RoPS
SJK-j
ToU
VPS

Alueen sarjoista nousee kuusi joukkuetta Naisten Kakkoseen seuraavasti:

Etelä:
Länsi AB + Åland: 1 (AB = Turku-Tampere) 
Länsi C/Pohjoinen: 2 (C = Pohjanmaa) 
Itä:

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit