Miesten futsalmaajoukkueelle 4–1-tappio Marokkoa vastaan

Miesten futsalmaajoukkue kärsi Continental Futsal Championshipin välierissä 4–1-tappion Marokolle.

Miesten futsalmaajoukkue ei edennyt Continental Futsal Championshipin finaaliin.Kuva: Essi Salonen

15.9.2022 klo 18:05

Miesten futsalmaajoukkue ei saanut parasta itsestään irti Continental Futsal Championshipin välierässä Marokkoa vastaan. Jo ensimmäisten minuuttien aikana Marokko oli vaarallisempi, ja Suomen maalilla Juha-Matti Savolainen joutui töihin tasaisin väliajoin. Suomellakin oli pari tekopaikkaa, joista vaarallisin syntyi Lassi Lintulan ja Tuukka Pikkaraisen lyötyä painetta Marokon maalivahdille. Marokko siirtyi kuitenkin johtoon ajassa 13:22, kun Knia Saad pelasi sivurajasta kovan pallon takatolpalle vapaaksi jääneelle Fati Abdelatif. Abdelatifin viimeistely ei juuri jättänyt Savolaiselle mahdollisuuksia.

Vaille mahdollisuuksia jäi Savolainen myös Marokon ajassa 16:03 syntyneessä osumassa. Tällä kertaa pallon maalin eteen syötti Maimon Amessaoud Hamza, ja kliinisesti läheltä ylös viimeistelyn suoritti Bouzi Stitou Khalid. Toinen takaiskumaali sekoitti Suomen pakkaa, ja vain minuuttia myöhemmin Marokko sai liian helposti syöttelemällä Suomen pakan auki. Savolainen torjui Bakkali Bilalin ensimmäisen laukauksen, mutta sen jälkeen Bilal ja kapteeni El Messerar Soufiane sahasivat kakkospallon uudelleen poikittain, eikä kukaan enää ehtinyt väliin. Tauolle mentiin lohduttoman tuntuisissa 3–0-lukemissa. Lisäharmia Suomelle aiheutti se, että tauon jälkeen vahvoja otteita läpi turnauksen esittänyt Tuukka Pikkarainen joutui jäämään sivuun.

Vahvan turnauksen pelannut Tuukka Pikkarainen joutui jättämään kentän ensimmäisen puoliajan jälkeen.Kuva: Essi Salonen

Suomi pelasi koko toisen puoliajan lentävällä maalivahdilla, mutta oma peli ei silti lähtenyt kunnolla rullaamaan. Valonpilkahduksina nähtiin Jukka Kytölän hyvä kaukolaukaus ja Henri Alamikkotervon lähes täydellisyyttä hipova vapaapotku, mutta Marokon maalilla Anbia Abdelkrim venyi huipputorjuntoihin. Marokko viimeisteli vielä yhden maalin tyhjiin vieden tilanteen jo lukemiin 4–0.

Ottelun aivan loppupuolella maalintekotilanteet aukesivat vielä Sergei Korsunoville ja Lassi Lintulalle, mutta onnikaan ei ollut Suomen puolella. Lopulta Suomi onnistui kavennuksessa aivan liian myöhään, kun peliä oli jäljellä enää reilu minuutti. Miika Hosio tuikkasi pallon tyhjään maaliin Abdelkrimin seikkaillessa laidassa. Loppulukemiksi kirjattiin siis 4–1.