Miesten futsalmaajoukkueelle 2–1-tappio Iranille

Miesten futsalmaajoukkue kohtasi Continental Futsal Championshipin avausottelussa maailman huippumaihin kuuluvan Iranin. Tasainen vääntö päättyi kirvelevään tappioon lukemin 2–1.

Olli Pöyliön liukutaklaus esti iranilaisen aikeet.Kuva: Essi Salonen

11.9.2022 klo 17:32

Suomi sai otteluun ikävän alun, kun Iran karkasi johtoon jo ajassa 1:37. Mohammadreza Sangsefidi ja Moslem Oladghobad pelasivat hyvän seinäpelin, jonka seurauksena Oladghobad pääsi etenemään keskustasta. Suomen pelaajat eivät antaneet juuri painetta Oladghobadille, joten tämä sai asetella laukauksensa rauhassa Suomen maalin ylänurkkaan.

Suomi pääsi kuitenkin heikon alun jälkeen peliin hyvin kiinni. Ensimmäisellä puoliajalla Iran piti palloa Suomea enemmän, mutta maalintekotilanteet kirjattiin suhteellisen tasan – ehkä jopa Suomen eduksi. Erityisesti Henri Alamikkotervon kaukolaukaukset kohauttelivat bangkokilaisyleisöä useaan otteeseen. Maaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla alun jälkeen nähty.

Toinen puoliaika oli Suomen kannalta hyvin kaksijakoinen. Aluksi Suomi tuli peliin erittäin vahvasti, ja iranilaiset olivat ajoittain aivan pulassa suomalaisten kanssa. Miika Hosio oli oikealla laitakaistalla lähes pysäyttämätön, ja iranilaisilla oli vaikeuksia pysyä myös Tuukka Pikkaraisen perässä. Oikeutetusti vahvan jakson jälkeen Suomi tulikin tasoihin 27. peliminuutilla. Hosio haastoi jälleen vahvasti oikeassa laidassa, ja pelasi syötön kulmaan liikkeen tehneelle konkari Mikko Kytölälle. Hosio jatkoi liikettään maalille, jonne Kytölän nerokas syöttö murtautui läpi puolustuksen. Hosio pääsi laittamaan pallon puolittain tyhjään maaliin.

Miika Hosion tuttu tuuletus ilahdutti bangkokilaisyleisöä.Kuva: Essi Salonen

Suomen hyvä ote ottelusta ei valitettavasti kantanut loppuun asti. Reilun 30 peliminuutin jälkeen sinipaitojen pelissä nähtiin heikko vaihe, jonka aikana pallonmenetyksiä ja 1v1-tappiota tuli aivan liian monta. Lopulta Iranin painostus tuotti myös tulosta – joskin hieman kyseenalaisesti.

Oladghobad pääsi vastakkain Suomen maalilla pelanneen Juha-Matti Savolaisen kanssa ja laukoi pallon takatolppaan, josta pallo kimpoili etutolppaan. Savolainen pysäytti pallon maaliviivalle, mutta tuomarin mukaan pallo oli ylittänyt jossain vaiheessa maaliviivan. Erikoista oli myös se, että tilannetta lähdettiin tarkastelemaan VAR:n avulla, jonka ei tiedetty edes olevan käytössä turnauksessa. Hämmentävien hetkien jälkeen pallo kuitenkin asetettiin keskelle ja ottelu jatkui Iranin johtoasemassa.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, vaikka Suomi haki lopussa tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Vaikka avausottelu päättyi tappioon, oli pelissä paljon positiivisia elementtejä, jotka voidaan ottaa mukaan seuraaviin otteluihin. Pelissä nähtiin myös yksi maaotteludebyytti, kun Joonas Madetoja teki ensiesiintymisensä Suomen paidassa.