Miesten futsalmaajoukkue taipui Espanjalle

Suomi taipui moninkertaiselle Euroopan mestarille saappaat jalassa hyvällä pelisuorituksella.

Lassi Lintula kamppailee espanjalaispelaajan kanssa.

Lassi Lintula kamppailee espanjalaispelaajan kanssa.Kuva: Ⓒ Eidan Rubio RFEF /Eidan Rubio

7.10.2022 klo 23:56

Suomi kohtasi viimeisessä maaottelussa ennen MM-karsintojen alkua kivenkovan Espanjan. Ottelu pelattiin Espanjan Tomellosossa. Suomi antoi espanjalaisille kelpo vastuksen, mutta lopulta tehokas toinen puoliaika siivitti kotijoukkueen lopulta voittoon. 

Pelinkuva oli odotetun kaltainen. Espanja oli enemmän pallossa ja taitavat yksilöt saivat aikaan vaaratilanteita. Espanja pyrki pelaamaan palloa hyvin suoraviivaisesti pivot-pelaajilleen. Ensimmäisellä puoliajalla kuitenkin Suomen prässipeli puri hyvin ja joukkue sai aidosti horjutettua espanjalaisten pelinavaamista. Thaimaan reissun jälkeen uudistuneet kentälliset, erityisesti Jukka Kytölän johtama ykköskenttä ja Jani Korpelan kakkoskenttä, pystyivät myös pyörittämään peliä kiitettävästi. Olli Pöyliön kolmoskenttä jäi pienemmälle vastuulle, mutta piti paikkansa hyvin.  

Hieman yllättäen Suomi olikin ottelussa se, joka ensimmäisenä pääsi heiluttelemaan maaliverkkoa. Neljännellätoista peliminuutilla Justus Kunnas suojasi palloa hyvin vasemmalla laidalla. Juuri kun Kunnaksen tasapaino oli horjumassa, Tuukka Pikkarainen teki terävän liikkeen laidalla. Kunnas onnistui pudottamaan pallon Pikkaraiselle, jonka tulinen laukaus yllätti Espanjan maalia vartioineen Jesús Parrónin. Tiukan puolustuksen, Antti Koivumäen varman torjuntatyöskentelyn ja Pikkaraisen viimeistelyn ansiosta tauolle siirryttiin Suomen 0–1-johdossa. 

Valitettavasti toisella puoliajalla Suomen nolla ei säilynyt. Toista puoliaikaa oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia, kun Pikkaraisen purkupallo keskustaan epäonnistui täysin ja pallo päätyi vetoakselille täysin vapaana olleen Sergio Lozanon jalkaan. Lozanon varma viimeistely ei jättänyt juuri Suomen maalilla puoliajalla sisään tulleelle Kasper Kankaalle mahdollisuuksia. Tasatilanteessa ehdittiin edetä vain neljä minuuttia, kun Espanja osui jälleen. Tällä kertaa Suomen puolustus ei ollut aivan hereillä, kun Espanja pelasi sivurajan nopeana keskustaan noin kuuteen metriin Sergio Gozalesille. Suomen puolustus oli liian kaukana ja Gonzales onnistui maalinteossa. 

Espanja osui vielä kolmisen minuuttia ennen pelin loppua kertaalleen. Pitkä avaus tavoitti Javier Morenon, joka pääsi melko vapaasti laukomaan pallon maaliin. Lähimpänä tilanteessa Suomelta oli Mikko Kytölä, mutta kunnon blokkia ei palloon saatu. 

Toisen puoliajan kolmesta päästetystä maalista huolimatta Suomen pelaamisessa sekä pallottomana että pallollisena oli paljon hyvää. Viimeistelyottelua ajatellen tulevaa karsintaottelua Romaniaa vastaan voidaan pitää onnistuneena.  

Espanja-Suomi 3-1 (0-1)

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit