Miesten futsalmaajoukkue jäi ilman mitaleita Thaimaassa

Miesten futsalmaajoukkue joutui tyytymään neljänteen sijaan Continental Futsal Championshipissä Thaimaan Bangkokissa. Pronssisen mitalin kohtalo ratkesi rangaistuspotkukilpailussa, jonka Thaimaa vei nimiinsä lukemin 7–6.

Miesten futsalmaajoukkue kohtasi pronssipelissä Thaimaan.

16.9.2022 klo 17:13

Miesten futsalmaajoukkueen turnaus Thaimaan Bangkokissa päättyi tiukkaan tappioon isäntämaata vastaan. Thaimaa siirtyi ottelussa johtoon yhdeksännellä peliminuutilla, kun Itticha Praphaphan ohitti Kasper Kankaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Suomi kuittasi kuitenkin erittäin nopeasti. Vain kaksi minuuttia takaiskun jälkeen Jaakko Alasuutari lähetti oman kenttäpuoliskon kulmalta matkaan pitkän syötön Jani Korpelalle, joka nosti kylmäverisesti pallon yli Thaimaan maalivahdin. Korpela pääsi myös toistamaan temppunsa heti seuraavalla minuutilla. Tällä kertaa hän itse riisti pallon Thaimaalaispelaajalta, ja nosti puolesta kentästä pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

Thaimaa tuli kuitenkin vielä tasoihin 15. peliminuutilla. Suomen riketili täyttyi, ja pallo vietiin kymmenen metrin pilkulle. Antti Koivumäki tuli vaihdosta torjumaan Praphaphan potkua, mutta thaimaalainen vei tällä kertaa pidemmän korren.

Toinen puoliaika edettiin maalittomasti, eikä huippuluokan maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Ratkaisu otteluun haettiin rangaistuspotkukilpailussa. Suomi pääsi heti niskan päälle Koivumäen torjuttua thaimaalaisten ensimmäisen laukauksen. Suomelta maalinteossa onnistuivat ensimmäisen viiden ampujan joukosta Lassi Lintula, Jani Korpela, Henri Alamikkotervo ja Sergei Korsunov. Thaimaan maalivahti kuitenkin torjui Miika Hosion laukauksen, joten kisaa jatkettiin.

Suomelta onnistuivat maalinteossa vielä Justus Kunnas ja Kasper Kangas, mutta thaimaan maalivahti onnistui venyttäytymään Jaakko Alasuutarin laukauksen tielle. Koska thaimaalaiset onnistuivat maalinteossa, mitalit jäivät isäntämaahan.