Miesten Futsal-Liiga: Suaréz jatkaa Kemissä, Jukka Kytölä Italiaan - Riemulla paljon pelaajavaihdoksia

Miesten Futsal-Liiga käynnistyy ensi viikolla ja sopimuspaperit ovat jälleen paukkuneet tiuhaa tahtia. Rostereiden käsittelyvuorossa puolestaan tällä kertaa Riemu, FC Kiisto, ToPV ja AU.

Jukka Kytölä Encampia vastaan UEFA Futsalin Mestarien Liigan karsintakierroksella Montenegrossa 2022.Kuva: Anu Kangas

16.9.2022 klo 03:41

Viime viikolla FC Kemi julkisti jatkosopimuksia ja joukkueen ykköstykki Enderson Suarez solmi kahden vuoden jatkopahvin seuran kanssa. Marokon maajoukkuemies Soufiane Borite ja Anass Nasser solmivat myös jatkosopimukset. KaDy puolestaan menetti aiemmin Jukka Kytölän Italiaan hallitsevan kolminkertaisen mestarin Italservice Pesaron riveihin.

– Tarjous tuli agentiltani hieman puun takaa, sillä en enää itse ollut aktiivisesti etsimässä tai pyytämässä häntä etsimään seuraa ulkomailta tässä vaiheessa kesää. Olen tietenkin erittäin otettu Italian hallitsevan kolminkertaisen mestarin kiinnostuksesta omia peliesityksiäni kohtaan, ja tämä on luultavasti urani kovin haaste tähän mennessä, Kytölä kertasi elokuussa siirtoaan.

Jukka Kytölän siirtouutisesta kattava artikkeli Dynamon nettisivuilla.

KaDysta siirtyivät myös maalivahti Tuomas Heikkilä, sekä kenttäpelaajat Eemeli Hänninen ja Heikki Korhonen Ykköseen JoSePan miehistöön.

Eemeli Hänninen KaDyn paidassa 2021Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Riemu pitää rosteriaan vielä vakan alla

Opiskelijakaupunki Jyväskylästä ponnistava Liikunnan Riemu on kokenut KaDyn ohella ehkä eniten menetyksiä rosterissaan. Hans Mäenalanen siirtyi Ykköseen VehU:n riveihin ja Arttu Seikkula niin ikään sarjaporrasta alemmas AS Moonin paitaan. Jonne Forsström puolestaan muutti Turkuun ja pelaa tulevalla kaudella TPK:n paidassa. Myös maalivahti Sauli Kilpeläinen vaihtaa muihin maisemiin.

Tulijoiden puolella on Joonas Manzo, joka hyppää JoSePan punaisista Riemun sinimustaan.

Joonas Manzo JoSePan paidassa Riemua vastaan.Kuva: Ⓒ © Ville Koskiniemi /Ville Koskiniemi

Riemu ei ole julkistanut joukkuettaan, mutta harjoituspeleissä ovat pelanneet ainakin kapteeni ja maajoukkuemies Olli Pöyliö, Juuso Eteläpää, Topias Tiainen, Joakim Peltoniemi, Joonas Madetoja ja Oskari Kainulainen.

Nousijajoukkue FC Kiisto vahvisti rivejään

Viime kauden päätteeksi Futsal-Liigaan noussut vaasalainen FC Kiisto on julkistanut viime päivinä tiuhaan tahtiin pelaajasopimuksiaan. Tuoreimpana hankintana on KaDyssa ja JoSePassa liigaa pelannut Ossi Kivipuro. Viime kaudella Ykkösen parhaaksi pelaajaksi valittu ja sarjan pistepörssin voittanut Matias Träskbäck jatkaa myös tulevalla kaudella FC Kiiston paidassa.

Liiganousun takuumiehenä toiminut Toni Pylkkänen jatkaa puolestaan pelaajavalmentajana. Pylkkänen on myös kokenut Liiga-peluri jo Ruutupaitojen ajalta. Joukkueen valmennuksessa jatkaa myös alkavalla kaudella taktisista asioista vastaava Jani Palomäki.

Joukkueen julkistetut sopimuspelaajat tällä hetkellä:

- Ossi Kivipuro
- Toni Pylkkänen
- Teemu Kulmala
- Lauri Karri
- Nicolas Tuisku
- Matias Träskbäck
- Ilari Antila
- Miikka Vedenjuoksu

Tornion rosterissa vain vähän muutoksia

Juho-Teppo Berg jatkaa vihreässä pelipaidassa jo kuudetta kauttaan. Jatkosopimukset ovat rustanneet niin ikään Ville Angeria, Jaakko Paavilainen, Tuomas Tervahauta, Sampo Ala, Ville Niskala, Elias Lantto ja maalivahti Lari Honkanen.

21-vuotias Toni Kaikkonen on joukkueen uusin tulokas. 18-vuotias Otto Mäntylä siirtyy puolestaan Haukiputaalta Tornion joukkueeseen.

Päävalmentajana toimii kokenut Jani Paananen, joka tuli käskyttäjäksi kun pelaajavalmentajana toiminut brassi Newton Jr. siirtyi pelaajan rooliin Kampuksen Dynamon riveihin.

Joukkueen julkistetut sopimuspelaajat tällä hetkellä:

- Juho-Teppo Berg
- Tuomas Tervahauta
- Ville Angeria
- Jaakko Paavilainen
- Sampo Ala
- Ville Niskala
- Elias Lantto
- Lari Honkanen
- Toni Kaikkonen
- Otto Mäntylä

Alastaron Urheilijat mittavalla rosterilla kauteen

Viime kaudella sarjatulokas ja kauden päätteeksi täpärästi Liigassa säilynyt Alastaron Urheilijat on julkistanut uusia sopimuksiaan viime päivinä. Loimaan Palloseurasta on tullut joukkueen vahvuuteen 17-vuotias Aake Alisaari ja 18-vuotias Eelis Muurinen. Seura on kiinnittänyt myös maalivahti Joel Salosen liigakauden miehistöönsä SoVosta.

Jatkosopimuksen ovat jo aiemmin tehneet Jani Luoma, kapteeni Tuomas Happonen, Teemu Virtanen, Mikke Louhela, Rei Hoda, Mikko Köönikäs, Otto Rouhiainen, Petri Niinimäki, Riku Tamminen, Juuso Loponen, Aleksi Pekonen, maalivahdit Viljami Järvinen sekä Henri Saarinen. Lähtijöiden puolella ovat olleet Akseli Mäkinen ja Emdad Palani.

Joukkueen julkistetut sopimuspelaajat tällä hetkellä:

- Jani Luoma
- Tuomas Happonen
- Teemu Virtanen
- Mikke Louhela
- Rei Hoda
- Mikko Köönikäs
- Otto Rouhiainen
- Petri Niinimäki
- Riku Tamminen
- Juuso Loponen
- Aleksi Pekonen
- Viljami Järvinen
- Henri Saarinen
- Aake Alisaari
- Eelis Muurinen
- Joel Salonen

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit