Valtakunnalliset sarjat

Miesten Futsal-Liiga: Päätöskierroksella häntäpäässä jännää, kärjen Akaa ja KaDy haluavat pisteet

Miesten Futsal-Liigassa on lauantaina runkosarjan viimeisen kierroksen vuoro. Kaikki kuusi ottelua saadaan potkaistua käyntiin klo 16.00. Eniten jännitettävää on häntäpäässä: putoaako JoSePa vai AU suoraan, kumpi selviää karsijan paikalle? Vai onnistuuko AU pudottamaan TPK:n karsijaksi? Kärkipäässä KaDy ja Akaa keräävät kilvan pisteitä varmistaakseen kotietua pudotuspelien toisellekin kierrokselle. Keskikastissa Riemu ja Mad Max kisaavat seitsemännestä sijasta omissa otteluissaan.

Miesten Futsal-Liigaa vuodelta 2022.

Miesten Futsal-Liigaa vuodelta 2022.Kuva: Tuukka Nyström @newstreamphotos

7.4.2022 klo. 13:23

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/ 

SUORA PUTOAJA RATKOTAAN JOUTSAN JA SOMERON PARKETEILLA

Pudotuspeleihin jatkavat kahdeksan joukkuetta ovat viimeistä sinettiä vaille selvillä jo ennen viimeistä kierrosta – vaatisi melkoisen ihmeen että ToPV vielä nousisi maalierolla Mad Maxin ohi kahdeksanneksi. Näin ollen lauantain alkuillan suurin mielenkiinto kohdistuukin putoamistaistoon, jossa ovat mukana Joutsan Seudun Pallo sekä molemmat varsinaissuomalaiset nousijajoukkueet, Alastaron Urheilijat ja Turun Pallokerho.

JoSePa saa vieraakseen paikallisvastustajansa Riemun Jyväskylästä; AU puolestaan matkustaa muutaman kymmentä kilometriä Somerolle kimuranttiin paikallisotteluun. JoSePa tarvitsee ottelusta vähintään pisteen enemmän kuin AU noustakseen karsijan paikalle. Myös maaliero on alastarolaisilla kaksi maalia parempi ennen lauantaita. 

Kiperimmässä tapauksessa JoSePa ja AU voivat päätyä täsmälleen samaan pistemäärään ja täsmälleen samaan maalieroon, jolloin vertailuun otetaan keskinäiset ottelut. Niissäkin molemmat hakivat toisensa kotiluolasta yhden maalin vierasvoiton, joten keskinäiset pisteet ovat tasan 3–3 ja keskinäiset maalit 5–5. Vertailussa mentäisiin kilpailumääräysten mukaan vierasmaaleihin keskinäisissä otteluissa, joissa AU on parempi joulukuisella 3–4-vierasvoitollaan.

Näin ollen JoSePan pitää nousta AU:n edelle joko pisteissä, maalierossa tai tehdyissä maaleissa, koska identtisillä lukemilla AU voittaa vertailun.

JoSePan vieras Riemu jahtaa seitsemännen sijan säilyttämistä, jolla sen olisi yhä mahdollista saada puolivälieriin herkkupala KaDya vastaan. Riemulle kelpaa vierasvoitto tai mahdollisesti tasapeli Joutsasta.

 

TPK HAMUAA SINETTIÄ SÄILYMISELLE GFT:LTÄ; TIKKURILASSA JA JOUTSASSA MYÖS MAHDOLLISIA JÄÄHYVÄISIÄ

AU:ta vastaan pelaava SoVo puolestaan halunnee säilyttää sarjan nelossijan ja kotiedun puolivälierissä GFT:tä vastaan. SoVo on pisteen edellä espoolaisia, mutta maalierovertailun tasapisteissä veisi GFT selvästi.

Espoolainen GFT pelaa kotiottelunsa poikkeuksellisesti Vantaan Tikkurilassa. GFT saa lauantaina vieraakseen TPK:n, joka tarvitsee ottelusta tasapelin säilyäkseen suoraan. Tappiokin voi turkulaisille riittää, mikäli AU ei saa yli kahta pistettä Somerolta.

Tikkurilassa ja Joutsassa saatetaan nähdä tunteikkaita jäähyväisiä liigakentille. TPK:n maalivahti Marko Laaksonen lopettaa yli 20-vuotisen uransa tähän kauteen; JoSePan kotiyleisön suosikki ja seuraikoni Jari Kotimäki jättää myös hyvästit miesten pääsarjapeleille. 

Toki joko JoSePan tai TPK:n kausi voi vielä jatkua liigakarsinnassa raahelaista AS Moonia vastaan.

JoSePa taistelee sarjapaikasta. (Kuva: Petri Hentinen)

AKAASSA, JYVÄSKYLÄSSÄ JA YLIVIESKASSA LÄMMITELLÄÄN PUDOTUSPELEJÄ VARTEN

Kolmella muulla liigapaikkakunnalla panoksia on hieman vähemmän, ja päätöskierroksen ottelut ovatkin avainasemassa kenraaliharjoituksena viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

Akaassa pelataan paikallisottelu Akaa Futsalin ja Mad Maxin välillä. Molemmilla on vielä yhden sijoituksen verran parantamisen varaa, kun Akaa jahtaa kakkossijaa KaDylta ja Mad Max seiskasijaa Riemulta. Kakkossija takaa sen haltijalle kotiedun myös mahdollisiin välieriin. Sijalle 8. päätyvä joukkue kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittajan FC Kemin.

KaDy saa Jyväskylään vastaansa ToPV:n, jonka oljenkorsi playoffeihin on käytännössä sulanut. Toki ToPV voi voitolla nousta Mad Maxin kanssa tasoihin, mutta valkeakoskelaisten maaliero on jo +22 parempi kuin torniolaisten, joten mahdollisuus on lähinnä teoreettinen. KaDy voitti kaksi viikkoa sitten rästiottelussa ToPV:n Torniossa 3–6.

Ylivieskassa playoffeja varten kuvioitaan hiovat Vieska Futsal ja FC Kemi. Vieska Futsalin nousu 6. sijalta ohi GFT:n vaatisi peräti 40 maalin maalieron kuromisen, joten skenaario voidaan haudata. Vieskalaisten maalivahti Slobodan Tomić torjui ja laukoi maaleja omalta puoliskolta viime vuonna FC Kemin paidassa: siitä lisäjännitettä ottelupariin, joka voi hyvin toistua myöhemmin playoffeissakin.

 

FUTSAL-YKKÖSEN KOLMAS PUTOAJA RATKEAA HELSINGISSÄ JA OULUSSA

Futsal-Ykkösen kolmas putoaja myös selviää lauantaina. Perinteikkään liigaseuran Ilves FS:n ja hissijoukkueen asemaan Kakkosen ja Ykkösen välille jumiutuneen Riverballin putoaminen Kakkoseen on jo varmaa; kolmas putoaja on joko viime kaudella liigassa visiteerannut HIFK FS tai FC OPA Oulusta. 

HIFK koettaa pelastautua kotihallissaan Riverballin kustannuksella; FC OPA saa vastaansa päätösottelussaan paikallisvastustajansa Tervarit, joka varmisti säilymisensä jo aiemmin.

FC Kiisto Vaasasta nousee Futsal-Liigaan, raahelainen AS Moon jatkaa kauttaan liigakarsinnassa.

 

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelit alkavat puolivälierillä lauantaina 9. huhtikuuta, elleivät puolivälieräjoukkueet sovi omalle ottelulleen muuta aloitusajankohtaa (esim. su 10.4. tai pe 8.4.). Kotiedun saavuttaneet joukkueet (runkosarjan sijat 1-4) aloittavat puolivälierät vieraskentällä. Paras kolmesta -sarjat ovat katkolla pääsiäisviikonlopun lauantaina 16.4. runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotihallissa. 

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelien pelitapa:

https://www.palloliitto.fi/info/futsal/miesten-futsal-liiga/kausi-2021-22 

 

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit