Miesten Futsal-Liiga: lauantaina viiden ottelun kattaus, Akaa Areenassa neitsytottelu

Miesten Futsal-Liiga potkaistiin käyntiin viime viikonloppuna; lauantaina pelataan lähes täysi ottelukierros. Viialan tuliterä Akaa Areena saa neitsytottelunsa Futsal-Liigassa Akaa Futsalin isännöidessä Someron Voimaa. Vahvasti kautensa aloittanut GFT saa kotiavaukseensa Espooseen vieraaksi Riemun, jonka avausottelu Jyväskylässä ei mennyt käsikirjoituksen mukaan. GFT:n päävalmentaja Miika Mendolin tiedostaa silti Riemun vaarallisuuden.

Akaan Juhana Jyrkiäinen ja SoVon Antti Korhonen ovat jo testanneet uutta areenaa harjoitusottelussa

Akaan Juhana Jyrkiäinen ja SoVon Antti Korhonen ovat jo testanneet uutta areenaa harjoitusottelussaKuva: Ⓒ Newstream Photography /Tuukka Nyström

29.9.2022 klo 21:38

Ennakko 1.10.2022

Lauantaina 1.10.2022 

klo 12:00 AU - FC Kiisto

klo 14:00 GFT - Riemu

klo 15:00 Mad Max - TPK

klo 16:00 Akaa Futsal - SoVo

klo 17:00 Vieska Futsal - FC Kemi

Tulospalvelu kertoo pelien tulokset ja tapahtumat

Kaikki miesten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa 

Lauantai 1.10.2022

klo 12:00 AU – FC Kiisto,  Puistokadun liikuntahalli, Loimaa

Alastaron Urheilijat lähti toiseen liigakauteensa tavoittenaan parantaa debyyttikauden 11. sijaa ja suoraa säilymistä. Ensimmäinen puoliaika sarja-avauksessa Somerolla olikin lupauksia herättävä, mutta rutinoitunut SoVo jauhoi toisella puoliajalla AU:sta hakkelusta. Kotiavaukseensa AU saa Loimaalle vastaansa liiganousija FC Kiiston. Seurana FC Kiistolle liigakausi on ensimmäinen, mutta joukkueen runkopelaajilla on enemmän liigakausia Ruutupaidoissa ja muissakin seuroissa kuin AU:n pelaajilla. 

Avausottelussaan KaDyn vieraissa lujille pistäneen FC Kiiston maalivahti ja joukkueenjohtaja Teemu Kulmala on taustoiltaan AU:n miehiä ja kohtaa entisen seuransa nyt uudella sarjatasolla.


klo 14:00 GFT – Riemu,  Opinmäen liikuntahalli, Espoo

Espoossa pelattiin jo naisten liigaa, jonka GFT aloitti vahvasti. Myös GFT:n miehet ottivat selkeän vierasvoiton Turusta TPK:n vieraana. Nyt vuorossa on miesten kotiavaus, ja vastaan tulee jyväskyläläinen Riemu, josta on vuosien aikana ollut tasainen liigapelaajien virta GFT:hen liikuntatieteiden opiskelijoiden valmistuttua Jyväskylästä ja muutettua pääkaupunkiseudulle.

Riemun avausottelu oli tiistaina kotihallissa 827-päisen yleisön edessä KaDya vastaan. Tuskin kukaan odotti 23 maalin mässäilyä. Riemun hyökkäys tehoili täydet 10 maalia Juuso Eteläpään hattutempun siivittämänä hallitsevan mestarin verkkoon, eikä se riittänyt lähellekään edes tasapeliä KaDyn latoessa reteät 13 osumaa Riemu-nuottaan.

Riemun Juuso Eteläpää avasi kauden hattutempulla, jatkuuko vire Espoossa

Riemun Juuso Eteläpää avasi kauden hattutempulla, jatkuuko vire EspoossaKuva: Kirsi Nummela

GFT:n avausottelussa Henri Alamikkotervo paukutti hattutempun, ja Miika Hosionkin paluu espoolaisten paitaan oli onnistunut. Tähtisikermästä on poistunut Panu Aution, Antti Arvolan ja Niko Stenholmin tasoisia pelaajia, mutta nuoriso-osasto on taas vuoden kokeneempi ja valmiimpi.

– GFT:n kausi alkoi toki tuloksellisesti hienolla voitolla, mutta emme voi vielä todeta, että peli olisi valmista. Valmennustiimin kanssa olemme löytäneet selkeitä kehityskohteita, joihin olemme paneutuneet jo tämän viikon aikana, miettii GFT:n vastuuvalmentaja Miika Mendolin kauden aloitusta.

– Kauteen valmistautuminen on sujunut ihan mukiinmenevästi. Joukkue on ollut nyt täysin kasassa kuukauden ajan. Tällä hetkellä pienet loukkaantumiset, työkiireet ja muut henkilökohtaiset syyt hieman rasittavat arkeamme, mutta viikonlopulle saamme iskukykyisen kokoonpanon. On mahtava fiilis päästä taas pelaamaan kotikentälle Opinmäkeen.

Vastaan ensimmäiseen kotiotteluun saadaan Liikunnan Riemu Jyväskylästä. 

– Riemu vastustajana on varmasti kova ja joudumme esiintymään erinomaisesti, mikäli meinaamme ansaita kolme pistettä pelistä. Uskon että ottelusta tulee fyysinen ja nopeatempoinen peli, joka ratkeaa vasta viimeisen 5-7 minuutin aikana puolin tai toisin. 

 – Historian saatossa meille on tullut Riemusta pelaajia, mutta nyt tällä hetkellä ringissämme ei ole kuin Lasse Saari, joka hänkin on pelannut GFT:a jo useamman kauden ajan, toteaa Mendolin.

 – Riemu on kehittynyt vuosien saatossa hyväksi joukkueeksi, joka on vakiinnuttamassa paikkaansa playoff-joukkueiden vakiokasvona, Mendolin päättää.


klo 15:00 Mad Max – TPK,  Liikuntahalli, Valkeakoski

Valkeakoskella kohtaavat perinteiset liigaseurat Mad Max ja TPK, joilla on reilun vuosikymmenen takaa muutamia SM-mitalejakin. Viimeiset 12 vuotta on ollut laihempaa, ja molemmat hakivat vauhtia alemmalta sarjatasoltakin. Mad Maxin puikoissa jatkaa turkulainen ex-TPK-pelaaja Tomi Tuominen. TPK kaappasi maajoukkueleireilläkin tiuhaan esiintyneen maalivahti Aleksi Pennasen Mad Maxista. 

Viime vuonna Mad Max vei molemmat keskinäiset kohtaamiset TPK:n taistellessa koko kauden loppuun sarjapaikastaan. Joukkueet kohtasivat myös kaudella 2016-17 Futsal–Ykkösessä. Sekä Mad Max että TPK avasivat kauden viiden maalin kotitappioilla, joten nyt vähintään toinen joukkueista pääsee pisteiden syrjään kiinni.

klo 16:00 Akaa Futsal – SoVo,  Akaa Areena, Akaa

Avausottelussaan Arber Istrefin tehoillan avittamana AU:ta kouluttanut SoVo matkaa lyhyen vierasreissun Akaaseen. Ottelu on samalla Viialan uudenkarhean Akaa Areenan ensimmäinen futsal-liigaottelu. Myös Akaa Futsalin uusi päävalmentaja, espanjalainen Alejandro de San Bernabe Clemente esiintyy kotiyleisön edessä ensi kertaa liigaottelun merkeissä.

Myös Akaa aloitti kauden vahvasti voittamalla Pirkanmaan paikallisessa Mad Maxin puhtaasti 0–5. Pelaaja-valmentajan roolista puhtaaksi pelaajaksi siirtynyt Jovan Stankovic viimeisteli kaksi komeaa maalia. Viime kausien otteluissa akaalaiset ovat olleet selvästi niskan päällä; SoVon edellisestä voitosta on kulunut jo viisi vuotta.Alejandro de San Bernabe Clemente valmentaa Akaa Futsalia

Alejandro de San Bernabe Clemente valmentaa Akaa FutsaliaKuva: Ⓒ Newstream Photography /Tuukka Nyström

klo 17:00 Vieska Futsal – FC Kemi,  Taanilan koulu, Ylivieska

Ensimmäisellä ottelukierroksella joutuivat sekä FC Kemi että Vieska Futsal kenties hieman yllättäen kumartamaan avausottelunsa nuorentuneelle ToPV:lle, joka huilaa toisen kierroksen Kampuksen Dynamon kanssa. Lisäjännitettä otteluun tuo, että FC Kemin laadukkaista ulkomaanvahvistuksista Henry Gutierrez siirtyi Vieskaan keväällä ja maalivahti Slobodan Tomić jo vuosi sitten. 

Molempien Pohjois-Suomen joukkueiden riveissä ja valmennuksessa on runsaasti sekä kotimaista että kansainvälistä laatua. Kaksinkertainen SM-mitalisti FC Kemi on voittanut viisi edellistä keskinäistä kohtaamista, joten Suomen mestaruuden viimeksi 2016-17 (nimellä Sievi FS) voittaneella vieskalaisjoukkueella on revanssin paikka.

FC Kemin Anass Nasser

FC Kemin Anass NasserKuva: Ari Vuorela

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit