Miesten Futsal-Liiga: Jyväskylän derbyssä nähtiin 23 maalia, KaDy selvisi voittajana

Miesten Futsal-Liigassa oli tiistaina vuorossa Jyväskylän derby. Riemun isännöimässä ottelussa 827 katsojaa näki lajille harvinaisesti peräti 23 maalia: KaDy selvisi hurlumheistä savun hälvettyä voittajana numeroin 10–13.

Jyväskylän derby oli jälleen erittäin kiihkeätunnelmainen ja vauhdikasKuva: Kirsi Nummela

27.9.2022 klo 23:23

Tämänkertaisen derbyn katsojamäärä lienee neljänneksi suurin koko Futsal-Liigan historiassa.Kuva: Kirsi Nummela

Jo ensimmäiset minuutit antoivat esimakua illan käsikirjoituksesta. Riemun uusi hankinta Joonas Manzo osui ensimmäisestä hyökkäyksestä 1. minuutilla, KaDyn Mikko Kytölä tasoitti 12 sekuntia myöhemmin. Leevi Kemppainen puolestaan vei Riemun heti uudelleen johtoon ja Bene Filppu tasoitti saman tien kun pelikellossa oli vasta kaksi minuuttia täynnä.

Maaleja syntyi koko ensimmäisen puoliajan samaa tahtia, mutta Kemppaisen 3–2-johto-osuman jälkeen pääosan otti vierasjoukkue KaDy. Ítalo Henriquen kuudella osumalla kokovalkoisissa pelannut Dynamo hurjasteli laveaan 4–10-taukojohtoon.

KaDyn Newton Jr. pallossaKuva: Kirsi Nummela

Peli oli kaikkea muuta kuin ratkennut, vaikka Filppu vei KaDyn ajassa 20:12 jo 4–11-johtoon. Riemun takaa-ajo väsynyttä Dynamoa vastaan nimittäin puri erinomaisesti, ja kotijoukkue kuroi maali kerrallaan takamatkaa. Lähimmillään Riemu pääsi loppuminuuteilla jo 9–11-lukemiin, mutta Ítalo Henrique helpotti KaDyn iltapuhdetta latomalla kaksi vapauttavaa maalia. Ylivoimalla lentävällä maalivahdilla Riemu osui välissä kertaalleen.

“Bobin” kahdeksan maalin lisäksi Mikko Kytölä, Bene Filppu ja Lassi Lintula viettivät neljän tehopisteen iltaa. Riemun Juuso Eteläpää osui kolmesti.

Ottelu lienee myös Futsal-Liigan historiassa toiseksi isoimman maalimäärän kerännyt taisto. Vuonna 2011 Sievi Futsal kukisti FTK:n lukemin 24-1.

KaDy nousi liigakärkeen kuuteen sarjapisteeseen Tornion Palloveikkojen rinnalle. Miesten Futsal-Liiga jatkuu lauantaina viidellä ottelulla; vain kärkikaksikko KaDy ja ToPV huilaavat, kaikki muut 10 liigajoukkuetta pelaavat.