Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyi Helmari-pelaajilla

Mestarien liigan lohkovaihe alkoi viime viikolla ja lohkovaiheessa nähdään neljä suomalaispelaajaa. Viikolle mahtui myös Eveliina Summasen jatkosopimus ja Nea Lehtolan paluu pelikentille.

Joanna Tynnilä pääsi juhlimaan voittoa Mestarien liigassa.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

20.11.2023 klo 13:00

Mestarien liigan lohkovaihe starttasi käyntiin suomalaispelaajien osalta.

Ria Ölingin FC Rosengård sai tappiollisen alun, kun Eintracht Frankfurt oli vahvempi numeroin 2-1 (1-0). Öling pelasi koko pelin. Lohkossa pelaavat myös Barcelona ja Benfica.

B-lohkossa Joanna Tynnilän Brann sai loistavan startin, kun se kaatoi itävaltalaisjoukkue St. Pöltenin vieraskentällä 2-1 (0-0). Tynnilä pelasi koko pelin. Lohkon muut joukkueet ovat Lyon ja Slavia Praha.

C-lohkossa Tinja-Riikka Korpela seurasi penkiltä, kun AS Roma nousi toisella puoliajalla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin entistä seuraansa Bayern Müncheniä vastaan. Kovan lohkon muut joukkueet ovat Ajax ja PSG.

Katariina Kosolan Häcken sai hienon alun D-lohkossa, kun se kaatoi Paris FC:n vieraskentällä 2-1 (1-0). Kosola pelasi tuttuun tapaan koko pelin. Häckenilläkin on kova lohko, sillä sitä täydentävät Real Madrid ja Chelsea.

Summaselle jatkosopimus – Lehtola palasi pelikentille

Englannin Superliigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Jutta Rantalan Leicester sai kotikentälleen Tottenhamin. Ottelu päättyi 1-1 (1-0) Rantalan pelatessa 73 minuuttia ja Eveliina Summasen pelattua koko pelin.

Tottenhamin leiristä kuultiin viime viikolla hyviä ja hyviä suomalaisuutisia. Hyvänä uutisena oli Summasen tekemä jatkosopimus, joka pitää hänet Tottenhamissa kesään 2026 saakka. Ikävämpänä uutisena on Olga Ahtisen loukkaantuminen, joka pitää hänet sivussa loppuvuoden ajan.

Eveliina Summanen teki jatkosopimuksen Tottenhamin kanssa.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

Emma Koiviston Liverpool ei pystynyt pistämään sarjakärki Chelsealle kampoihin, vaan taipui vieraskentällä 1-5 (1-2). Koivisto juoksi vaihtoon 74. minuutilla.

Korpela pääsi tositoimiin Italian liigassa, kun AS Roma voitti vieraskentällä Sassuolon 2-0 (1-0). AS Roma johtaa sarjaa puhtaalla pelillä kahdeksan kierroksen jälkeen.

Nora Heroum tuli viimeiseksi kympiksi kentälle, kun Sampdoria pelasi 1-1-tasapelin AC Milania vastaan. Kerttu Karresmaa seurasi ottelua penkiltä. Sampdoria on seitsemäntenä.

Oona Sevenius pelasi 72 minuuttia, mutta Como taipui Fiorentinan vieraana 0-3. Como on sarjassa viidentenä.

Sanni Franssi pelasi koko ottelun, kun Real Sociedad taipui kotonaan Sevillalle 1-2 (0-0).

Real Sociedad nousi pelaajan vajaalla vielä tasoihin, mutta voittomaali syntyi lisäajalla. Real Sociedad on sarjassa 12.

Nea Lehtola pelasi pelikentille 1,5 kuukauden tauon jälkeen, kun Bröndby lähti jatkamaan voittoputkeaan Tiia Peltosen Fortuna Hjörringin vieraaksi. Peltosen johdolla Fortuna kuitenkin onnistui nappaamaan kotikentällään 2-1 (2-1)-voiton. Peltola pelasi koko pelin ja Nea Lehtola juoksi kentälle vartti ennen loppua.

Tynnilä sai sarjakautensa päätökseen Norjassa, kun se pelasi 2-2 (2-1)-tasapelin Lilleströmiä vastaan. Tynnilä pelasi tuttuun tapaan koko pelin. Brann sijoittui sarjassa neljänneksi. Joukkueen riveissä pelasi myös Nanne Ruuskanen, joka oli loppukauden sivussa loukkaantumisen takia.

Damallsvenskanin liigakarsinnoissa Anna Koivunen piti maalinsa puhtaana, kun Brommapojkarna aloitti karsinnat maalittomalla tasapelillä Alingsåsia vastaan. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Brommapojkarnan kotona tulevana lauantaina.