Lotta Lindström osui heti debyytissään

Lindström sai hienon lähtölaukauksen uralleen London City Lionessissa, kun hän teki maalin heti debyytissään. Myös Jutta Rantala venytti verkkoa Englannissa.

Kotimaassa maaleja mättänyt Lindström sai maalitilinsä auki myös Englannin kentillä.Kuva: Ⓒ Jyri Sulander /SPL

19.2.2024 klo 18:11

Lotta Lindström ei tarvinnut edes kymmentä minuuttia avatakseen maalitilinsä London City Lionessesin riveissä. Lindström tuli vartti ennen loppua kentälle ja viimeisteli yhdeksän minuuttia myöhemmin maalin. Suomalaisen osuma ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun Durham nousi lisäajalla 2–2-tasapeliin. LCL on Championshipissä 10. sijalla pisteen putoamisviivan yläpuolella.

Sarjaporrasta ylempänä Superliigassa Emma Koivisto pääsi näpäyttämään entistä seuraansa, kun Liverpool haki Brightonin vieraana pisteet 1–0-voitolla. Koivisto urakoi koko ottelun.

Jutta Rantala teki maalin ja syötti yhden osuman, kun Leicester murjoi Bristol Cityn 5–2. Suomalaiskärki sai vastuuta koko ottelun.

Tottenhamin suomalaiskaksikko sai pettyä Spursin hävitessä kotonaan Aston Villalle 1–2. Eveliina Summanen syötti Tottenhamin maalin. Hän tuli vartti ennen loppua vaihtoon, ja Olga Ahtinen juoksi kentälle samalla ovenavauksella.

Liverpool on sarjassa viidentenä – Tottenham sekä Leicester seuraavat perässä kolmen pisteen välein.

Milla-Maj Majasaari piti maalinsa koskemattomana Anderlechtin hakiessa Mechelenistä selvän 5–0-voiton. Anderlecht on mestaruustaistelussa mukana kolmantena.

Katriina Talaslahti joutui antautumaan rankkarista, kun Le Havre pelasi 1–1-tasapelin Bordeaux’ta vastaan. Le Havre majailee kahdeksantena.

Sanni Franssi jäi tällä kertaa maaleitta, mutta Real Sociedadin tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo 11 ottelun mittaiseksi, kun se pelasi Villarrealin vieraana 1–1-tasapelin.

Italiassa Oona Seveniuksen ystävänpäivä sai ikävän varjon, kun Como hävisi kotonaan Fiorentinalle 0–1. Sevenius otettiin vaihtoon vartti ennen loppua. Viikonloppuna Como palasi kuitenkin makealla tavalla voittojen tielle, kun Pomigliano kaatui viidennen minuutin lisäaikamaalilla 4–3. Sevenius juoksi tauon jälkeen kentälle.

Sampdorialle viikko oli murheellinen, kun se koki kaksi tappiota. Ensin AC Milan haki pisteet 3–1-voitolla, ja sen jälkeen Sassuolo haki pisteet Genovasta 2–0-voitolla. Nora Heroum pelasi täydet minuutit entistä seuraansa vastaan – Kerttu Karresmaa vartioi Sampdorian maalia jälkimmäisessä pelissä.

Como ja Sampdoria ovat sarjassa peräkkäin sijoilla 7–8 Comon ollessa kolme pistettä Sampdoriaa edellä. Tinja-Riikka Korpelan AS Roma jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Korpela istui penkillä Roman molemmissa otteluissa.

Viikolla kuultiin myös sopimusuutisia, kun Adelina Engman vaihtoi Hammarbyn Brommapojkarnaan. Engman on aiemmin pelannut ulkomaalaisseuroista myös Kopparbergs/Göteborg FC:ssä, Chelseassa, Montpellierissä ja Växjössä.