Linda Sällström maalasi Ruotsissa – Englannissa kausi päätökseen

Linda Sällström onnistui Damallsvenskanin kierroksella maalinteossa. Englannin Superliigassa saatiin kausi paketoitua.

Linda Sällström teki maalin.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

31.5.2023 klo 12:12

Vittsjön vahva vire sai jatkoa, kun joukkue pelasi jo kuudennen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa ja nappasi niissä viidennen voittonsa, kun Djurgården kaatui vieraskentällä 3-0 (1-0). Toisen puoliajan alussa kentälle tullut Linda Sällström teki Vittsjön kolmannen maalin. Koko pelin pelannut Jutta Rantala syötti yhden Vittsjön maaleista. Vittsjö on tasaisessa sarjassa kuudentena.

Olga Ahtinen teki paluun loukkaantumisen jälkeen pelikentille, kun Linköping kaatoi Kalmarin 2-1 (0-1). Ahtinen juoksi tositoimiin tunnin kohdalla. Kalmarin riveissä nähtiin maalissa Anna Koivunen ja Anni Miettunen.

FC Rosengård venytti tappiottomien otteluiden putkensa seitsemään, kun se voitti Örebron 2-1 (0-0). Ria Öling pelasi koko pelin voittajien riveissä ja Örebron kokoonpanossa Katariina Kosola ja Heidi Kollanen kirjauttivat täydet minuutit ja Emma Peuhkurinen 79. minuuttia.

Samuel Fagerholm otti Uppsala IK:n ohjat käsiinsä viime viikolla, kun hänet nimitettiin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi 2,5-vuotisella sopimuksella. Fagerholmin debyytissä Uppsala nousi kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin Växjön vieraana. Milla-Maj Majasaari torjui Uppsalan maalilla ja Juliette Kemppi urakoi 56. minuuttia Växjön paidassa. Ottelu oli molemmille joukkueille kolmas peräkkäinen ilman tappiota.

IFK Norrköping koki kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun Brommapojkarna haki niukan 1-0 (0-0)-voiton. Vilma Koivisto pelasi Norrköpingin riveissä koko ottelun.

Kristianstad ja Hammarby päätyivät 1-1 (0-0)-tasapeliin. Emmi Alanen pelasi Kristianstadin riveissä koko pelin, kuten myös Anna Tamminen ja Eva Nyström Hammarbyn joukkueessa. Adelina Engman oli penkillä. Joukkueet jakavat kolmatta sijaa.

Englannin Superliigassa saatiin kausi päätökseen. Emma Koiviston Liverpoolin kausi päättyi 0-1 (0-0)-tappioon Manchester Unitedille. Koivisto tuli vartti ennen loppua vaihtoon. Liverpool sijoittui nousijajoukkueelle hienosti seitsemänneksi.

Tottenham puolestaan päätti kautensa 2-2-tasapeliin West Hamin vieraana. Eveliina Summanen tuli tauon jälkeen kentälle ja Tinja-Riikka Korpela oli penkillä. Tottenham sijoittui sarjassa yhdeksänneksi.

Skotlannissa Jenny Danielsson ei ollut kokoonpanossa, kun Rangers hävisi Skotlannin Cupin finaalissa Celticille 0-2 (0-0). Ottelua oli seuraamassa yli 10 400 katsojaa.

Tanskan liigassa Bröndby nousi tappioasemasta 3-2 (1-2)-voittoon ThistedQ:n vieraana. Nea Lehtola pelasi koko pelin, mutta Julia Tunturi ei ollut kokoonpanossa. Bröndby on sarjassa toisena kolme pistettä Kögeä perässä, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

Tiia Peltonen pelasi Fortuna Hjörringin takalinjoilla tuttuun tapaan täyden pelin, kun Fortuna voitti Nordsjällandin 3-0 (2-0). Fortuna on varmistanut pronssin eikä sillä ole enää panosta kumpaakaan suuntaan.

NWSL:ssä Natalia Kuikan edustama Portland Thorns pelasi 1-1 (0-0)-tasapelin San Diego Wavesin vieraana. Kuikalle täydet minuutit ottelussa. Tasapelin myötä Thorns menetti kärkipaikkansa ja on nyt toisena.

Elli Pikkujämsä tuli 82. minuutilla kentälle, mutta Racing Louisville taipui North Carolina Couragelle kotonaan 1-2  (0-0). Louisville on sarjassa kahdeksantena.