Lina Lehtovaara erotuomariksi naisten MM-lopputurnaukseen

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan tuomarikomitea on nimennyt 33 erotuomaria tuomitsemaan 64 naisten MM-lopputurnauksessa pelattavaa ottelua.

Lina LehtovaaraKuva: Mira Lönnqvist

9.1.2023 klo 11:59

Lina Lehtovaara on valittu erotuomariksi naisten jalkapallon MM-lopputurnaukseen, joka pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20.7.-20.8.2023. Lopputurnaukseen osallistuu ennätykselliset 32 maata, ja ensimmäistä kertaa kaksi maata järjestävät yhdessä kisat.   

- Nämä ovat naisten isoimmat kisat ikinä, joten odotukset ovat totta kai korkealla. Odotan innolla, että pääsen tuomitsemaan maailman huippujoukkueiden kohtaamisia, Lehtovaara sanoo.

Jo viime vuonna Lehtovaara teki suomalaista jalkapallohistoriaa tuomitsemalla toukokuussa Mestarien liigan finaalin Torinossa, heinäkuussa EM-kisat Englannissa ja elokuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisat Costa Ricassa. Viime vuoden arvokisoilla on ollut suuri painoarvo valinnassa kesän MM-kisoihin.

- Tämä on ollut konkreettinen tavoitteeni viime MM-kisoista lähtien. Kun pari vuotta sitten pääsin kandidaatiksi MM-kisoihin, ymmärsin että se on oikeasti mahdollista. Fifan valintaa oli jännittävää odottaa, kertoo Lehtovaara.

Lehtovaaran valinta MM-kisoihin on myös merkittävä asia koko suomalaiselle erotuomaritoiminnalle.

- Linan valinta on merkki siitä, että olemme tehneet asioita hyvin ja kuinka pienestäkin jalkapallomaasta voi nousta kansainväliselle huipulle. Meidän täytyy luoda sellainen toimintaympäristö, jossa jatkossakin erotuomareillamme on edellytykset menestyä, sanoo Palloliiton huippuerotuomarivalmentaja Mattias Gestranius.

- Lina on malliesimerkki siitä, kuinka tavoitteita pystyy saavuttamaan määrätietoisella työllä. Hänen paikkansa on ehdottomasti MM-kisoissa. Olen varma, että Lina tulee menestymään kisoissa erittäin hyvin ja hän kantaa suomalaista erotuomarilippua korkealla, Gestranius kehuu.  

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit