Kanerva: ”Näytämme taas todellisen tasomme”

Huuhkajat hakee perjantai-iltana Olympiastadionilla historiansa ensimmäistä voittoa Romaniasta.

Päävalmentaja Markku Kanerva Huuhkajien harjoituksissa.Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

22.9.2022 klo 21:57

Suomi lähtee Nations Leaguen B-liigan 3-lohkon kahteen viimeiseen otteluunsa lohkon kolmannelta sijalta. Bosnia-Hertsegovina on lohkon piikkipaikalla kahdeksalla pisteellä, Montenegro on toisena seitsemällä pisteellä, Suomi on kolmantena neljällä pisteellä ja Romania on lohkon viimeisenä kolmella pisteellä. Joukkueen pistesaalis kesäkuun neljästä ottelusta ei tyydyttänyt päävalmentaja Markku Kanervaa. Tasaisessa lohkossa on kuitenkin vielä kaikki auki.

– Tilanne on haastava. Emme saaneet kesäkuun otteluista sitä pistemäärää, jota toivottiin. Lähestyn näitä kahta peliä sitä kautta, että otamme voiton Romaniasta ja Montenegrosta. Teoriassahan meillä on mahdollisuus voittaa tämä lohko ja nousta A-liigaan. Ennen kaikkea olisi tärkeää saada sen verran pisteitä, että olisimme ainakin lohkokakkosia. Sillä on iso merkitys ajatellen mahdollisuutta päästä kakkossijalta EM-playoffseihin ja EM-karsintojen arvontakoreja, Kanerva kertoi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa torstaina Olympiastadionilla.

Romania on ollut Suomelle historian saatossa äärimmäisen vaikea vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet 13 kertaa, joista Romania on voittanut yhdeksän ja tasapeliin on päädytty neljä kertaa. Huuhkajilla on siis perjantaina mahdollisuus tehdä jälleen suomalaista jalkapallohistoriaa. Uroteot ovat tuttuja Kanervan miehistölle.

– Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa. Viimeisten vuosien varrella olemme onnistuneet voittamaan maita, joita emme ole ennen voittaneet. Romania on hyvä joukkue, ja meidän pitää onnistua täydellisesti heidät voittaaksemme. Mutta uskon, että tämä joukkue kykenee siihen.

Itsevarma joukkue

Kanervan alun perin syyskuun otteluihin nimeämään joukkueeseen tuli useita muutoksia loukkaantumisten takia. Sivuun joukkueesta joutuivat jäämään Sauli Väisänen, Robin Lod sekä Robert Taylor. Täysin uusia kasvoja joukkueessa ovat Viljami Sinisalo, Arttu Hoskonen, Diogo Tomas ja Oliver Antman. Muutokset pelaajaryhmässä eivät ole näkyneet isommin Huuhkajien arjessa.

– Loukkaantumisia on valitettavasti ollut. Mukana on useita uusia pelaajia ja heidän kanssaan on käyty asioita ehkä vähän tarkemmin läpi. Uskon, että he ovat aika hyvin kartalla pelitavastamme ja roolistaan joukkueessa. Vaikuttaa, että joukkue on ottanut uudet kaverit hyvin vastaan.

Romania voitti Bukarestissa Suomen lukuisista maalipaikoista huolimatta.Kuva: Juha Tamminen

Romania voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen Nations Leaguessa Bukarestissa lukemin 1–0. Suomella oli ottelussa pallonhallinta ja useita huippupaikkoja, mutta äänekkään kotiyleisön kannustaman Romanian maali säilyi puhtaana. Perjantaina asetelmat kääntyvät, kun Olympiastadion kannustaa Huuhkajia Pohjoiskaarteen johdolla. Kanerva uskoo, että kotiyleisön tuki voi luoda ratkaisevan eron tiukassa ottelussa.

– Olemme analysoineet sen pelin. Tehokkuus pitää saada paremmaksi. Menestysreseptimme vuosien varrella on ollut, että pidämme oman pään puhtaana. Se luo hyvät edellytykset voittamiselle. Meidän pitää puolustaa hyvin, mutta luoda vähintään yhtä paljon maalipaikkoja kuin Romaniassa. Meillä on kotiyleisö taas takana. Se sytyttää, motivoi ja antaa lisää energiaa pelaajille.

Suomen joukkueesta huokuu itsevarmuus ennen perjantain kamppailua. Kanerva uskoo, että Huuhkajat näyttää Olympiastadionin iltavalaistuksessa parastaan.

– Olen todella luottavainen. Joukkueen ilmapiiri on odottava ja levollinen, mutta pelaajat näyttävät siltä, että huomenna näytämme taas todellisen tasomme.

UEFA Nations Leaguen B-liigan 3-lohkon ottelu Suomi - Romania käynnistyy perjantaina Olympiastadionilla kello 21.45. Hanki lippusi ja tule kannustamaan Huuhkajat voittoon! >>

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit