Kairinen: "Siitä tulee hieno ilta"

Huuhkajat kaatoi Kazakstanin torstaina Astanassa huipputärkeässä EM-karsintaottelussa. Keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen odottaa jo seuraavaa haastetta innolla.

Kaan Kairinen pelasi Astanassa vahvasti.Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

8.9.2023 klo 19:20

Kairinen urakoi torstaina täydet minuutit Huuhkajien keskikentän keskustassa, kun Suomi haki Kazakstanista arvokkaat pisteet Oliver Antmanin maalilla.

– Hieno fiilis, että saimme vaikeasta vierasottelusta kolme pistettä. Varmasti kotikatsomoihinkin näkyi, että olosuhteet eivät olleet parhaimmat. Hyvin jätkät taistelivat ja saimme sen halutun tuloksen, Kairinen kertoi perjantaina Helsingissä joukkueen mediatilaisuudessa.

Joukkue aloitti matkansa Suomeen lähes heti Kazakstan-ottelun jälkeen. Lento Helsinkiin kesti yli 10 tuntia.

– Aika väsynyt olen tällä hetkellä – lentomatkalla ei tullut nukuttua hirveästi. Tässä on kuitenkin hyvin aikaa ennen Tanska-matsia. Pääsee lepäilemään, syömään ja treenaamaan. Sunnuntaina ollaan hyvällä energialla liikenteessä, Sparta Prahaa seurajoukkuetasolla edustava Kairinen kommentoi.

24-vuotias Kairinen esiintyi vakuuttavasti uransa kymmenennessä maaottelussaan. Pallovarma keskikenttäpelaaja oli useampaan otteeseen kazakstanilaispelaajien rikkeiden kohteena.

– Se oli mielestäni ihan hyvä matsi itseltäni. Paljon hyviä juttuja pallon kanssa kuin myös ilman palloa. Tietysti paljon myös kehitettävää. Toivottavasti pystyn kehittämään itseäni peli peliltä, turkulaislähtöinen Karinen analysoi.

Voitto Kazakstanista vahvisti Huuhkajien asemaa EM-karsintalohko H:n piikkipaikalla. Karsintojen puolivälissä Suomella on kasassa 12 pistettä ja neljä peräkkäistä voittoa maalierolla 10–0. Lohkon ennakkosuosikki Tanska on lohkossa toisena kaksi pistettä Suomea vähemmän keränneenä.

– Tiesimme kaikki Kazakstan-matsin panoksen. Meillä on nyt tosi hyvät lähtökohdat noihin loppuvuoden otteluihin. Toivottavasti saamme hyvän energian Tanska-otteluun ja yllätämme heidät.

Huuhkajat kohtaa Tanskan sunnuntaina loppuunvaratulla Olympiastadionilla kello 19.00. Yle TV2 näyttää ottelun alkaen kello 18.15. Kairinen odottaa sunnuntai-iltaa innolla.

– Tosi odottavaiset fiilikset. Tupa on taas täynnä Suomen kannattajia. Siitä tulee hieno ilta ja pääsemme taas kilpailemaan Euroopan huippuja vastaan.

Huuhkajien tulevat ottelut

Ladataan otteluita

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit