”Joukkue vastasi hyvin” – Kanerva tyytyväinen esitykseen ja tulokseen

Huuhkajien tappioputki jäi kolmen ottelun mittaiseksi perjantaina Pohjois-Irlannista otetun komean 4-0-voiton myötä.

Huuhkajat juhlii Pohjois-Irlanti -voittoaKuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

17.11.2023 klo 22:15

EM-karsintalohkon jatkopaikasta taistelemiseen perjantain voitto ei enää riitä, mutta päävalmentaja Markku Kanervan mukaan kyseessä oli kuitenkin tärkeä tulos jo kasvojen pesun kannalta.

- Pelasimme hyvän pelin, etenkin tulos 4-0 ja oma pää puhtaana. Ennen peliä puhuimme, että meidän pitää nyt tulla takaisin tappioiden jälkeen ja joukkue vastasi tähän erittäin hyvin, Kanerva kiitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Vaikka Huuhkajat johti tauolla 1-0, varsinaisesti peli alkoi kulkea tauon jälkeen.

- Ensimmäisellä jaksolla ei oikein onnistuttu pääsemään linjan taakse ja siitä puhuttiin tauolla. Toisella jaksolla päästiin luomaan paremmin tilanteita ja iskemään myös vastaan. Kolme hienoa maalia tehtiin ja pelaajistakin saatiin hyvin palautetta useiden vaihtojen myötä, Kanerva totesi kokonaisuuteen tyytyväisenä.

Lähes täysi Olympiastadion sai haluamansa ja niin sai myös joukkue itse.

- Tämä palveli hyvin ennen kaikkea sen osalta, että saatiin itseluottamusta takaisin. Ja toivottavasti tämä jatkuu sitten maanantaina San Marinoa vastaan. Ja toki meille on maalinteko ollut pieni ongelma ja nyt saatiin hanat auki.

Kanerva palasi itse riviin koronatartunnan jälkeen perjantaiksi ja jakoi vuolaat kiitokset muulle taustaryhmälle viikon aikana tehdystä työstä.

- Loistava staffi minulla on ja saatiin etukäteen suunnitellut asiat tehtyä ja pelaajat sellaiseen vireeseen, että näimme tänään hienon esityksen.

Galvez sisään, Peltola Pikkuhuuhkajiin

Ensimmäisen Huuhkajakutsunsa saanut Tomas Galvez oli se pelaaja, jonka nimeä ei perjantaina ollut lainkaan kokoonpanossa.

- Meillä on tarjontaa ja nälkäisiä pelaajia. Tomas sai nyt tänään huilivuoron, mutta maanantaina San Marinoa vastaan hänelle on tiedossa vastuuta.

Yksi pelaaja on joukosta myös poissa San Marinoa vastaan, mutta varsin hyvästä syystä.

- Matti Peltola jättää ryhmän nyt ja liittyy Pikkuhuuhkajiin elintärkeään karsintapeliin Armeniaa vastaan. Tämä oli ennakkoon sovittu Mika Lehkosuon kanssa, mikäli mitään loukkaantumista tai pelikieltoa ei tule, Kanerva selvitti perjantaina täyden ottelun urakoineen Peltolan tilannetta.

Kaiken kaikkiaan perjantain ottelun jälkeen päävalmentajan oli helppo hymyillä ja samalla kiittää kotiyleisöä, jota näissä EM-karsinnoissa on kotiotteluissa ollut yhteensä huikeasti yli 155 000 katsojaa.

- On ollut fantastista se kannustus, jota olemme näissä karsinnoissa saaneet. Sitä on riittänyt, vaikka välillä on tullut vähän huonompiakin tuloksia, ”Rive” ylisti kannattajia.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit