Jenny Danielsson debytoi Rangersissa

Sarjat ovat hiljalleen käynnistymässä ja palaamassa EM-tauolta. Samalla Helmari-pelaajien osalta on kuulunut myös siirtouutisia.

Jenny Danielsson siirtyi Rangersiin.Kuva: Ⓒ SPL / Juha Tamminen /Juha Tamminen

8.8.2022 klo 15:14

EM-kilpailujen aikana Englannin Superliigaan noussut Liverpool tiedotti tehneensä sopimuksen Emma Koiviston kanssa. Koivisto pelasi edelliset 1,5 kautta Brighton & Hove Albionin riveissä.

Jenny Danielsson matkaa niin ikään sumujen saarelle, kun hänen uusi seuransa on Skotlannin hallitseva mestari Glasgow Rangers. Danielsson siirtyi Rangersiin AIK:sta.

Nora Heroum jatkaa uraansa Italiassa, mutta seura vaihtuu. Viime kaudella Laziossa pelannut Heroum on tehnyt vastaperustetun Parman kanssa sopimuksen tulevasta kaudesta. Parma nappasi itselleen Empolin sarjapaikan ja aloittaa ensimmäisen kautensa Serie A:ssa.

Helmareiden pelaajia on päässyt jo tositoimiin EM-kisojen jälkeen. Danielsson debytoi viikonloppuna Rangersin riveissä, kun hän syötti kaksi maalia ja oli järjestelemässä kahta muuta 14-0 (6-0)-voittoon päättyneessä ottelussa Glasgow Womensia vastaan. Danielsson sai debyytissään 65 minuuttia peliaikaa.

Natalia Kuikka palasi NWSL:ssä tositoimiin, kun hän tuli tauon jälkeen kentälle Portland Thornsin pelatessa 3-3 (2-0)-tasapelin sarjajumbo North Carolina Couragea vastaan. Pettymyksellisestä tasapelistä huolimatta Thorns johtaa sarjaa.

Damallsvenskanissa pelattiin yksi ottelu, kun Emmi Alasen Kristianstad voitti Kalmarin 2-0 (2-0). Alaselle tuttuun tapaan täydet minuutit. Damallsvenskan palaa täydellä höyryllä 19.8.

Englannissa kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna, Serie A elokuun lopussa ja Espanjassa aloitellaan syyskuussa.