Hyvää Vapaaehtoisten päivää 5. joulukuuta!

Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää vietetään 5. joulukuuta.

Kiitämme kaikkia vapaaehtoisia heidän tekemästään korvaamattomasta työstä!

5.12.2023 klo 07:00

Vapaaehtoisten päivä on kansainvälinen juhlapäivä, jota juhlitaan 5.12.2023. Vapaaehtoisten päivän tarkoituksena on huomioida ja kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästään tärkeästä työstä. Voit osallistua Vapaaehtoisten päivään kiittämällä vapaaehtoisia vaikkapa yhteisen hetken merkeissä tai somessa hashtagilla #vapaaehtoistenpäivä.

Myös suomalainen urheiluseuratoiminta pohjautuu vahvasti vapaaehtoistoiminnalle. Pallot tuskin pyörisivät ja lapset liikkuisivat Suomessa edes läheskään yhtä paljon ilman näiden noin 99 000 vapaaehtoisen antamaa panosta jalkapallolle ja futsalille. 

Vapaaehtoisten päivän alla järjestimme Ilmianna vapaaehtoinen -kampanjan. Saimme siihen liittyen useita hienoja ilmiantoja näistä upeista vapaaehtoisista. Arvonnan onnekkaat voittajat voittivat palkintoja, ja heihin on oltu yhteydessä sähköpostitse.

Alla muutamia kampanjassa saamiamme kuvauksia vapaaehtoisista ja vapaaehtoistoiminnasta.

Vapaaehtoisista sanottua (seura suluissa)

"Hän on meidän junnujen joukkueen huoltaja, rahasto- ja buffavastaava, autokuski, veo-tukihenkilö, keräysvastaava, myclub-vastaava ja todellinen jokapaikanhöylä! Aina käytettävissä, aina auttamassa ja aina paikalla ensimmäisenä ja viimeisenä. Täydellä sydämellä, täysillä mukana. Lisäksi tiedän, että vetää samalla intensiteetillä myös yhtä lätkäjoukkuetta ja yleisurheilryhmää. Vapaaehtoinen 24/7!" (LoPa)

"Hän on aina valmis auttamaan. Oli kyseessä sitten turnauksen grillin roudaamisesta, toimiston sohvan kantamisesta. Hän myös keksi meille Rantafutisturnauksen jonka veti melkein yksin läpi tahdon voimalla. Hän toimii myös FC Rauman poikien ja tyttöjen joukkueen valmennuksen apuna, huoltajana ja ihan siellä missä tarvitaan. Hänellä on sydän paikallaan." (Vapaaehtoiselle, FC Rauma)

"Aina valmis auttamaa, kun seura tarvitsee apua!" (HJS)

"Hän on mukana TPS juniorijalkapallossa jopa kolmessa eri ikäryhmässä; hänen kaikki poikansa pelaavat tepsissä. Hän on nuorimman pojan -2013 syntyneen joukkueenjohtaja ja tekee joukkueessa lähes kaikkea, on myös varustevastaava, buffetvastaava sekä huoltaja. Kannattelee koko joukkuetta! Hän on myös muiden poikien joukkueissa; 2011 sekä 2009 tiiviisti mukana ja aina apuna, jos joukkue tarvitsee!" (TPS)

"Kahdessa joukkueessa Jojo ja on täyttä timanttia" (HaPo)

"Ihan paras joukkueenjohtaja!" (Kultsu Juniorit)

"Hän on avoin, ystävällinen, kiltti, aktiivinen ja tunnollinen huoltaja. Hän toimii tällä hetkellä kahden eri peliryhmän huoltajana (kilpa ja harraste) kahden tyttärensä kanssa, auttaa poikansa huoltoporukassa ja harrastaa jalkapalloa naisten harrasteporukassa myös itse kun vaan ehtii. Monesti olen miettinyt miten hän päivä toisensa jälkeen on yhtä iloinen, ystävällinen ja muut huomioonottava. Hän ei välttämättä itsekään ymmärrä miten upea ihminen hän onkaan ja kuinka korvaamaton. Hänessä meidän seuramme slogan todella kertoo "Ei pelkkä urheiluseura" hän on seuramme sydän. Kiitos siis sinulle kaikesta, olet upea!" (NuPS)

"Hän toimii joukkueen johtajana T15/14 joukkueessa ja hoitaa myös ison osan joukkueen valmennuksesta. Hän ajattelee aina lasten etua ja käyttää valtaosan vapaa-ajastaan joukkueen eteen." (PPS)

"Toiminut jojona monia vuosia p 2008 syntyneillä. Nyt kun pojat siirtyivät B junioreihin, jojon vastuu siirtyi myös. Kaikki asiat oli aina huolehdittu ja hoidettu paremmin kun hyvin. Häneltä sai aina vastauksen nopeasti asiaan kun asiaan, myös turnauksien sää tiedot saatiin etukäteen. Kun pojat oli pieniä, pystyi huoletta lähettää heidät joukkueen matkaan, kun tiesi että hän kyllä huolehtii. Iso sydän, joka sykki tälle joukkueelle."
"Hän on tehnyt jojon hommia vuosia suurella sydämellä. Koskaan ei ole mikään tieto jäänyt saamatta ja pojista Heli on pitänyt huolta kuin omistaan. Hän on ollut mukana joukkueessa alusta saakka ja tähän kauteen se loppui. Sjk pojat 2008 kiittää" (SJK)

"Hän toimii vapaaehtoisena valmentajana kahdessa juniorijoukkueessa (P12 ja P13). Hän on kannustava valmentaja, joka haluaa kehittää pelaajia jokaisen oma taso huomioiden. Tuntuu, että hän on kentällä jo muutenkin kaiken vapaa-aikansa ja silti hän on aina valmis auttamaan, jos jossain tarvitaan. Minulle henkilökohtaisesti hän oli suuri apu ja luottohenkilö toimiessani joukkueenjohtajana toisessa em. joukkueista." (FC Kontu)

"Hän on LoPS910 joukkueen sydän, jojona hän pitää koko joukkueen lankoja käsissään. Hänet löytää aina myös joko kentän reunalta, kahviosta ja valmennustiimistä. Vapaaehtoinen isolla V:llä, joka ei seuratoiminnan eteen käyttömiään tunteja laske." (LoPS)

"Seuran hiljainen taustatuki, johtokunnan jäsen, varapuheenjohtaja, Taso-asioiden ja vuorovarausten hoitaja. Hoitaa oman tonttinsa suuremmin ääntä pitämättä. Palkinnolla haluaisin huomioida häntä ja tukea korvauksettoman vapaaehtoistyön jatkumista seurassa." (Lammin Veto)

"Hän on ollut tyttöjoukkueemme ehdoton väsymätön tukipilari, jonka kaikki tuntee. Hän toimii asenteella "jos ei kukaan muu tee, niin teen sitten itse". Ja aika usein on joutunutkin tekemään. Kyllä on vanhempana voinut olla huoletta peli- ja turnausreissut, kun hän on ollut tyttöjen matkassa mukana. Viestikapula siirtyi nyt uuden kauden alkaessa häneltä itselleni ja olisin kyllä ihan hukassa ilman hänen asiantuntevaa ohjausta. Joka asiaan on saanut neuvoja ja "tyhmiinkin kysymyksiin" ystävällisiä vastauksia. Eihän tästä olisi mitään tullut ilman häntä." (FC Futura juniorit)

"Hän toimii pepin t15-16 joukkueen jojona. Laura huolehtii tunnollisesti jojon tehtävistä ja lisäksi hän on tunnollisesti puffissa ja muissa varainhankinta jutuissa. Saatetaan hänet nähdä myös peleissä huoltajana tai harkoissa auttelemassa." (PEP)

"Aina iloinen, sinnikäs ja joukkueen puolia pitävä joukkueenjohtaja jo 2. pelaajapolvessa." (Jippo)

"Hän on äärimmäisen tehokas ja järjestelmällinen joukkueen johtaja. Hän on innovatiivinen ja hänen kanssa on helppo tehdä vapaaehtoistyötä. Yhteistyössä hänen kanssa ollaan saatu tarjottua upeita kokemuksia joukkueen pelaajille." (PK-35/P14)

"Hän on nuori 17.v poika joka valmentaa vapaaehtoisena pikku junnuille. Hän on rauhallinen esimerkillinen nuori valmentaja. Tulee toimeen niin vanhenpien kuin myös lasten kans. Hän tekee hienoa ja esimerkillistä työtä seurassa" (Oripään Urheilijat)

"Kaikkien kaveri, mukana futishommissa koko sydämmellä. Homma kuin homma hoituu positiivisella asenteella!" (JyPK)

"Henkilö on omalla panoksella tuonut lisäaktiivisuutta muihin vapaaehtoisiin sekä aina valmiina auttamaan kun tarve vaatii. Upea ihminen juniorityössä." (PPS)

"Hän on toiminut 2006-syntyneiden poikien huoltajana 11 vuotta ja homma jatkuu edelleen. Hän myös valmentaa 2010 syntyneitä poikia. 06-poikien kanssa hän on reissannut turnauksissa ja pelireissuilla paljon, pelkästään vuonna 2023 12000km. Huoltajan homman lisäksi, hän on auttanut seuraa huoltamalla mm. makkaragrillit. Jojon apuna hän on myös tehnyt kaiken mitä Joukkueenjohtaja on pyytänyt. Hän on todellinen vapaaehtoinen, isolla sinikeltaisella Pallo-Iirot -sydämellä." (Pallo-Iirot)

"Hän on jokapaikan höylä. Virallisesti rahastonhoitajana jaostossa, mutta ilman häntä virkiäläinen jalkapallo ei olisi pyörinyt ainakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Pyyteetön tekijä jo kymmenien vuosien ajan. Jotain hänen sitoutuneisuudesta kertoo se, että isoisäni ja isäni ovat tehneet hänen kanssa töitä lapualaisen jalkapallon eteen. Nyt on siis minun vuoroni olla hänen aisaparina kolmannessa polvessa! Hänen ansiosta mm. Virkiän edustusjoukkueessa pelaaminen on ollut aina ilmaista pelaajille. Hän on aina kauden alla kerännyt sponsorituloilla kymmeniä tuhansia euroja rahaa, jotta pelimatkan voidaan kulkea bussilla ja maksaa muut kulut joukkueen pussista. Todellinen arjen sankari, joka ansaitsee kyllä jonkinlaisen elämäntyö-palkinnon." (Lapuan Virkiä)

"Hän on ollut jo vuosia tyttöjen jalkapallojoukkueen taustalla, apukoutsina, huoltajana, hallituksen edustajana yms. Ennen kaikkea hän on vilpittömästi mukana talkoissa. Herää aikaisin ohjaamaan liikennettä tai grillaamaan makkaraa. Suurella sydämmellä vaihtopenkillä tukemassa, kuskaamassa ja kannustamassa." (Karkkilan Jalkapalloseura)

"Hän toimii suurella sydämellä P12 joukkueen joukkueenjohtajana ja rahastonhoitajana. Hänelle jokainen joukkueen jäsen on tärkeä. Arvostan suuresti hänen kasvatuksellista otettaan joukkueen toiminnassa. Hän haluaa aidosti kohdata niin pelaajat, vanhemmat (huoltajat), valmentajat kuin muutkin toimihenkilöt. Kiitos!" (NuPS)

"Hän valmentaa (ainakin) kahta eri joukkuetta. Hän on erittäin omistautunut, ammattimainen ja rohkaiseva valmentaja. Hän suunnittelee ja vetää treenit ja kehittää pelaajia intohimolla. Hän on todella hyvä lasten kanssa ja loistava tyyppi!" (PPS)

"Uskomaton tietomäärä jalkapallosta, auttaa aina pyydettäessä. Toimii mm joukkueenjohtajana ja somevastaavana" (VJS)

"Hän toimii kahdessa joukkueessa jojona sekä valmentaa kolmannessa apuvalmentajana. Hän on suuri tuki joukkueiden toiminnassa ja edistää joukkuetoimintaa omalla aktiivisuudellaan. Hän on vapaa-ajan lähes aina hallilla ja valmis auttamaan." (VJS)

"Hän tekee pyyteettömästi ja täydellä sydämellä työtä T18 joukkueenjohtajana ja huolehtii niin pelaajien kuin toimihenkilöidenkin hyvinvoinnista. Hoitaa mm. pelireissut alusta loppuun ja tästä johtuen joukkueen on helppo reissata ja kaikki toimii <3" (KuPS)

"Sydämellinen, idearikas ja korvaamaton apu koko meidän P2015 joukkueelle - rahastonhoitajamme, jolla on loistava näkemys innostavasta lasten jalkapalloharrastuksesta." (IF Sibbo-Vargarna)

"Hän valmentaa jo toista ikäluokkaa vapaaehtoisena. Hän on yrittäjä, vuorotyöläinen ja isä, mutta löytää aikaa näille nuorille. Hänestä pitävät kaikki pelaajat, vanhemmat ja hän nauttii arvostusta myös oman joukkueen ulkopuolella." (HaPo)

"Hon har hållit föreningen flytande i över 10 år. Som ordförenade, talkoarbetare, lagledare, tränare, mamma, målvaktstränare och målvakt. Hon har lagt otaliga timmar på föreningen och ställer alltid upp, var helst det behövs. Nu är United större än på länge och hon jobbar fortfarande i styrelsen och där det behövs. Hon om någon förtjänar att uppmärksammas. Hon har aldrig fått en euro för sitt arbete och hennes insatser uppskattas stort i föreningen. Hon är guld." (FC United)

"Valmentaa 2010-2011 syntyneiden tyttöjen joukkuetta. On ollut joukkueen mukana useamman vuoden. On sitoutunut toimintaan täysillä. Pelaajien kehittäminen on hänelle tärkeää. Jaksaa illasta toiseen mennä tyttöjen treeneihin. Kehuu, kannustaa ja tsemppaa ihan jokaista joukkueen tyttöä." (EuPa)

"Toimii joukkueen jojona. Vaikka pehmeät arvot ovatkin hänelle tärkeitä osaa hän myös huomioida pelaajien henkilökohtaisen kehityksen ja lajin kilpailullisuuden."
"Ilman hänen panosta lasten joukkueiden eteen, olisi moni lapsi jäänyt ajat sitten pois fudishommista." (IF Sibbo Vargarna)

"Hän on toimeentarttuva ja hoitaa eri ikäisten poikien joukkueissa jojon, huoltajan ja yleismiesjantusen hommia." (TPS)

"Hän otti koppia tyttöjen jojo-hommista ilman mitään aiempaa jalkapallotaustaa. Hänen ansiostaan joukkueen koko on kasvanut, valmennuksen toiminta parantunut ja tyttöjen joukkueesta tullut yhteen hiileen puhaltava jalkapallojoukkue. Hän käyttää päivittäin monta tuntia joukkueen toiminnan edistämiseen." (VJS)

"Luotettava, ahkera, yhteistyökykyinen ja -hakuinen. Hän hoitaa seuran ottelu- ym tapahtumien rahahuollon ja tilitysraportoinnin, osallistuu ottelutapahtumien järjestelyihin, roudaa, siivoaa, korjailee paikkoja ja laitteita, myy makkaraa. Aina valmiina auttamaan kun toimijoita tarvitaan. Hoitaa MyPa-talon varauksia ja laskuttaa varaukset." (MyPa)

"Opettavainen, luotettava, hyvä sydämminen, osaa toimia isojenki lapsi ryhmien kanssa. Antaa kaikkensa joukkueelle. Hän toimii 15-16 tyttöjen päävalmentajana. Ilman häntä ei olisi joukkue kasassa." (TuNL)

"Lasten ja nuorten parasta ajatteleva, heidän harrastuksensa eteen pyyteetöntä vapaaehtoistyötä joukkueenjohtajana." (MPS)

"Hää vähän vahingossa päätyi valmentamaan, ensin apuvalkuks ja nykyään vastuuvalmentaja. Hää on rauhallinen ja tytöt, joita hää valmentaa sanoneet "paras valmentaja ikinä." (LAUTP)

"Hän on jojokolleegani seurapuolelta poikapuolelta joka on ollut suureksi avuksi minun ryhtyessäni jojoksi tyttöpuolella. Hän pyörittää isoa poikajoukkuetta upeasti ja varmistaa sen että kaikki saavat peliaikaa!" (HooGee)

"4 erityislapsen yh-äiti, töissä ja opiskeli ammattikorkeakoulu tutkintoa samalla kun aloitti juuri kootussa P16 joukkueessa joukkueenjohtaja. Nyt valmistuu AMK:sta ja siirtyi jojon vastuista huoltajaksi saaden joukkueen rullaamaan ensin kunnolla. Hän joutui opettelemaan kaikki asiat ilman jalkapallo kokemusta ja ilman seuran perehdytystä. Joukkue on yksi suurimmista seurassa, saivat sponsorin hänen ollessa jojona ja joukkue voi erittäin hyvin. Hän jos kuka ansaitsee kiitoksen." (FC WILD)

"Tuli vuonna 2011 futis isänä kuukaudeksi valmennukseen avuksi. Edelleen sillä tiellä, vaikka omat lapset jo vanhempia. Tekee paljon työtä, että tyttöfutikseen saataisiin jatkuvuus seurassa. Aina valmis auttamaan. On seuran hallituksen jäsen, lisäksi Palloliiton läntisen alueen kehittämisryhmässä, Tul Satakunnan hallituksen jäsen ja jalkapallojaoston jäsen." (Noormarkun Koitto)

"Hän on toiminut joukkueenjohtajana sen perustamisesta saakka ja hänen panos joukkueelle on korvaamaton. Sen lisäksi että hän pitää aina kaikki narut itsellään ja hoitaa treeneihin & peleihin liittyvät asiat täsmällisesti, hän myös infoaa vanhempia asioista perusteellisesti sekä järjestää joukkueen pelaajille ja toimihenkilöille välillä pientä extraa kentän reunalle (kuten kuumat kaakaot kylminä talvipäivinä tai tuoreet pullat korvapuustipäivänä). Teet huikeaa duunia joukkueemme eteen! Olet meille korvaamaton!" (FC Kontu)

"Vuosikymmenet erilaisissa rooleissa; valmentajana, seurasihteerinä, puheenjohtajana, hallitusjäsenenä, tilastovastaavana yms yms. Jatkaa edelleen mm. otteluiden tuloskojaajana ja hallituksen apuna. Perusti Pallo pyörii säätiön, mihin lahjoitti pääomaksi yksityishenkilönä 25000€. Käsittämättömän suuri panostus talousellisesti, ajankäytöllisesti ja kulttuurillisesti, kaikki vapaaehtoisena! Suuri Vihreä sydän." (KPV)

"Väsymätön ja innostava tehopakkaus joka tekee joukkueen eteen suurella sydämellä tunteja laskematta ja aina kaikkia kunnioittaen reilulla pelillä." (MPS)

"Joukkueen johtaja, joka käyttää lukemattomia tunteja, intoa ja voimavarojaan joukkueen hyväksi. Uskomattoman sietokykyinen ja sitkeä! Homma on todella työllistävä ja epäkiitollinen, mutta hän jaksaa siitä huolimatta." (PK-35)

"Aikaan saava ja tekee töitä täydellä sydämellä. On joukkueenjohtaja 2 joukkueessa ja yhdessä vielä valmentajana." (LAUTP)

"PuiU t10-12 jojo. Teinityttöjen tuli ja turva. Joukkueen ponteva voima" (PuiU)

"Liekö jalkapallo hänelle intohimo. Mutta ainakin, kun vapaaehtoisena valmentaa useaa (tällä hetkellä taitaa olla 5) joukkuetta ja ilman omia sitoumuksia antaa aikansa ja tietotaitonsa näiden joukkueiden hyväksi, harvoin edes kunnon kiitosta saaden. Mikä onkaan parempi tapa, kuin tuoda kiitos tässä ja nyt. Vaikka sitä ei muisteta usein sanoa, tekemäsi työ on meille kultaa kalliimpaa ja arvostamme sitä." (Kalajoen Pallo)

"Hän on toiminut SauPassa vuisuen varrella monessa roolissa. Hän on mm. ollut seuran hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja, oelaajan futismutsi, innostaja, kannustaja ja niin edelleen. Hän ei ole koskaan saanut puurtamisestaan kiitosta ja siksi haluaisin palkita hänet upeasta työstään seuran hyväksi!" (FC Saukkolan Pallo)

"Hän on innokas, luotettava, hauska ja hyvä. Tekee hommaansa täydellä sydämellä ja on pelaajille turvallinen aikuinen. Hän toimii vapaaehtoisesti vastuuvalmentajana 2014-syntyneille pojille." (TuWe)

"Hän aloitti meidän ikäryhmän vetäjänä kun kaikki alkoi. Hän teki loistavaa työtä huoltajien, ikäryhmän toimihenkilöiden sekä valmennuksen kanssa. Sitten tuli pieni tauko ja hän koko ajan kantoi edelleen taustalla toimien ikäryhmäänme. Takaisin paluu aktiivitehtäviin tuli nyt uudelle kaudelle. Ja hän on siellä taas 100 -0. Kiitos kaikesta! Sinulla on sydän lapsille, toimareille, valkuille ja ennenkaikkea pelaajille! Olet GM foevö" (JäPS)

"Hän toimii pääasiallisesti B-junioreiden huoltajana, mutta käytännössä koko seuran puuhamiehenä aina nuoremmista edustusjoukkueeseen saakka tunteja laskematta." (FC Inter)

"Hän on yksi KaaPon vapaaehtoisista , jolle voi aina soittaa kun tarvitsee apua. Hän huolehtii KaaPo- talon kahvion myyntituotteista , toimii vapaaehtoisena edustusjoukkueen peleissä sekä omien lasten joukkueiden vapaaehtoisena." (KaaPo)

"Iloinen, aina valmis auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Hän toimii niin valmentajana kuin huoltajanakin kahdessa peliryhmässä." (NuPS)

"Hän on TU15 joukkueen aktiivinen vapaaehtoinen. Hoitaa joukkueen pelien kuvaamisen, osallistuu talkoisiin, toimii huoltajana. Korvaamattoman arvokasta työtä joukkueen eteen!" (VJS)

"Hän toimii jojona P2012 Jedit joukkueessa. Hän on tuonut toimintaan paljon ryhtiä, mutta erityisesti hän on saanut mukaan myös useita muita vapaaehtoisia rakentamaan hyvää harrastustoimintaa meidän kaikkien pojille. Työtunteja hän ei laske vaan tekee vapaaehtoistyötä suurella sydämellä. Iso kiitos!" (HauPa)

"Auttaa valmentavia keräämään palloja ja siivoaa tavaroita kentältä sekä tuo tavaroita kentälle" (PaiHa)

"Hän tekee loistavaa työtä Pepon -13 syntyneiden joukkueenjohtajana nöyrällä asenteella! Positiivinen ja hyvä tyyppi, sekä avulias yli seurarajojen! Joukkueen arki sujuu varmasti hänen ohjaksissaan! Kiitos!" (PEPO)

"Aina valmis auttamaan. Pelannut itse fudista pitkään ja ollut Vantaalla pk50 joukkueen hallituksessa, vaikka asunut jo pidempään Tampereella. On mukana Tampereen Asunnottomien maajoukkueessa on entisten päihteiden käyttäjien tukena." (Asunnottomien jalkapallohanke Tampere ja Pk50 Vantaa)

"Hän on toiminut junnujen OLS-jalkapallojoukkueiden valmentajana vuodesta 2013 lähtien. Hän on kouluttautunut Palloliiton valmentajakoulutuksissa omalla ajallaan. Hän on osallistunut valmentajana harjoituksiin 2-4 kertaa viikossa 10 vuoden ajan." (OLS)

"Hän on aktiivinen ja tehokas joukkueenjohtaja, joka vuosi vuodelta osoittaa aidosti välittävänsä pelaajien ja vanhempien harrastamisesta koko sydemmestään. Seuran B-tytöissä joukkueenjohtajana tällä hetkellä työskentelevä on seurannut pelaajia ja joukkuetta useamman seuran kautta ja pysynyt joukkueen tukena niin muutoksen hetkinä, kun onnistumisissakin." (FC Kasiysi Espoo)

"Hän antaa kaikkensa tyttöjen futikseen ollut viimeiset 4 vuotta kantavana voimana että saataisiin naantaliin elinvoimainen polku tytöille" (VG-62)

"Hän on joukkueemme rakastama ja kunnoittama vapaaehtoisvalkku, isävalkku, joka antaa joukkueelle ja pojille kaiken futikseen liittyvän laajan tietotaitonsa ja valmennustaitojensa lisäksi aina vähän enemmän. Hän halaa, naurattaa, kuuntelee, kysyy, auttaa. Mikä tärkeintä - hän on aina läsnä hetkessä lapsen tai lasten kanssa. Siksi hänelle on helppo puhua mistä tahansa, heittää vähän läppää, käydä halaamassa, jos pienessä mielessä myrskyää. Hän on kullanarvoinen osa Valtti P14 -joukkuetta ja vapaaehtoisten supermies-luokkaa" (Puotinkylän Valtti)

"Hän on tehnyt vapaaehtoistyötä Ilveksessä niin kauan kuin minä muistan. Aloitti silloin kun poikansa aloitti jalkapallon ja poikakin jo 18-vuotias. Enää ei työtä tarvisi seurassa tehdä mutta hän vaan jatkaa siellä vuodesta toiseen nöyrästi tekemättä siitä numeroa. Ei varmasti löydy tehtävää jota hän ei olisi tehnyt." (Ilves)

"Hän toimii joukkuumme johtajana PuiU:ssa T10-12 joukkueessa. Joukkue on ollut vaarassa hajota mutta hän on luotsannut joukkueen hienosti eteenpäin kerta toisensa jälkeen ja on todella tärkeä tukihenkilö joukkueemme pelaajille, sekä valmentajille. Suurisydäminen joukkueenjohtaja, joka ajattelee aina pelaajiemme parasta ja on valmis tekemään kaikkensa, jotta tytöt saavat jatkaa pelaamista joukkueessamme." (PuiU)

"Aktiivinen ja osaava P2016 mustan joukkueen varajoukkueenjohtaja sekä valmentaja. Piti koko kesäkauden joukkueen toimintakulttuurin todella korkealla tasolla omalla panoksellaan kun vastuuvalmentajaa joukkueella ei ollut. Hänellä on iso honkalainen sydän ja tulee erinomaisesti toimeen lasten kanssa." (FC Honka)

"Mittaamattoman arvokas henkilö seurassa. Toimii seuran yhtenä rahastonhoitajana missä roolissa harvemmin saa kiitosta. Tämän lisäksi keskeisessä roolissa seuran tukitoimintojen kehityksessä. Toiminut vapaaehtoisena samassa seurassa yli 10 vuotta ilman, että olisi omia lapsia mukana toiminnassa." (EIF)

"Hän toimii molempien poikiensa joukkueissa apuvalmentajana. Hän on omalla toiminnala auttanut molempia joukkueita aina ja ihailen hänen haluaan olla molempien lastensa harrastuksen mahdollistajana." (PK-35)

"Hän toimii aktiviisessa roolissa poikansa apuvalmentajana. Hänen toimintanasa on mahdollistanut PK-35 P2013 haastejoukkueen poikien harrastamisen pienissä harjoitusryhmissä." (PK-35)

"Todella ahkera ja joukkueesta välittävä henkilö ollut jo vuosia. Mm. Pitää huolen että jokaisessa pelitapahtumassa olisi aina tarpeeksi pelaajia läsnä, jopa yllättävien poissaolojen sattuessa. Kyyditsee myös pelaajia tapahtumiin, treeneihin ja kotiin tarvittaessa. Helposti tavoitettavissa tarvittaessa. Käy kuitenkin myös vuorotyössä ja on perheellinen supersuoriutuja. Aivan ylihyvä jalkapallojoukkueen joukkueenjohtaja." (PK-35)

"Toimii uutterasti joukkueen (10-vuotiaiden) huoltajana. Tsemppaa, kuljettaa, paikkaa." (KäPa)

"Hän toimii joukkueen mahtavana jojona ja tekee pyyteetöntä duunia useita tunteja viikossa joukkueen eteen. Työ on kuitenki sellaista, että sitä eivät vanhemmat näe, ja näin siitä ei kiitostakaan tule. Hän kuitenkin ansaitsisi suuret kiitokset työpanoksestaan, jota ilman joukkue ei toimisi!" (Pallo-Iirot)

"Täydellä sydämellä mukana valmennuksessa" (RaiFu ja MynPa)

"Aina valmis auttamaan. Toimii kioskissa, toimitsijana yli lajirajojen, huoltajana, käytännössä katsoen missä roolissa tarvitaan." (Äänekosken Huima)

"Hän on seuran jokapaikan toimihenkilö! Aina valmis tulemaan apuun. Oli kyse kenttien huoltamisesta harrasteryhmien valmentamiseen tai viheltämään peliä! Hän on paikalla." (VJS)

"Hän tekee pyyteetöntä työtä koko sydämestään useamman seuran joukkueen eteen. Isoimmille pojille valmentajana, keskimmäisen poikansa joukkueenjohtajana ja pienimmille huoltajana. Hän antaa valtavasti vapaa-aikaansa nuorten liikuttamiseen. Joukkueenjohtajana toimimallensa P10 joukkueelle hän tekee kaiken ja vähän vielä enemmän. Joukkue on aktiivinen ja monessa mukana, toki muutkin taustajoukot joukkueella ovat timanttia. Kaikenhuipuksi hän hoitaa työssään pikkupotilaita sairaalassa. Supernainen!" (Ylöjärven Ilves)

"On vuosia jaksanut toimia valmentajana joukkueessamme ja käyttänyt paljon vapaa-aikaansa poikien harrastuksen eteen. Edelleen jatkaa työtään, josta ei muisteta tarpeeksi usein häntä kiittää." (PPV-PiTa)

"Hän toimii joukkueenjohtajana T14-15 joukkueessa. Jojon toimet ovat vasta alkutaipaleella mutta hommat hoituu kuin ammattilaisella" (FC Santa Claus)

"Sari on joukkueen pojille luotettava tukihenkilö, tarvittaessa komentaa tai kannustaa, joukkueenjohtajana järjestää pelit ja varusteet, tekee ihania positiivisia poikia ja jalkapalloa arvostavia julkaisuja some-vastaavana." (Ilves-Kissat juniorit)

"Hän on ollut 8 vuotta mukana lasten jalkapallon edistämisessä joukkueenjohtajana ja monissa muissa hommissa. Hän on edistänyt Lappeenrannassa tyttöjen jalkapalloharrastusta monilla tavoilla ja tällähetkellä on LAUTP:N T14 joukkueen joukkueenjohtaja, T18-16 joukkueen huoltaja ja T11-12 joukkueen huoltaja ja rahastonhoitaja." (LAUTP)

"Lapsemme joukkueen apuvalmentaja. Jalkapallo on ollut aina lähellä sydäntä." (OPS)

"Hän toimii mm. joukkueenjohtajana sekä vetää seuran perhefutista. Hän on energinen ihminen, joka tekee asiat aina kunnolla loppuun asti ja auttaa samalla myös muita ympärillä olevia. Hän huomioi muut ihmiset, niin pelaajat, vanhemmat kuin muutkin toimihenkilöt kyselemällä kuulumisia ja huolehtii, että kaikilla on hyvä olla ja turvallinen ympäristö, missä harrastaa. Hänen panosta joukkueen ja seuran eteen ei voi esim. rahalla mitata, hän tekee asioita suurella sydämellä, rakkaudesta lajiin ja siinä mukana oleviin ihmisiin." (RaiFu)

"Kyseinen henkilö on pitkään toiminut seuran rahastonhoitajana ja on kärsivällisesti neuvonut muita. Lisäksi hän on aina valmis talkoolainen ja tekee paljon seuran hyväksi." (Joutsenon Kullervo)

"Jalkapallojaoston puheenjohtaja jo useamman kauden ajan, aktiivinen kehittäjä, aktiivinen alueellisen seurayhteistyön edistäjä, pyyteetön seuraveturi ja vastuunkantaja!" (Joutsenon Kullervo)

"Hänen 4 eri ikäistä poikaa harrastaa eri tasoilla jalkapalloa seurassamme. Kuskaa pojat treeneihin n. 20km matkan päästä (on siis aina hallilla), avustaa valmentajia aina tarvittaessa, huoltaa, valmentaa! Vaimokin vielä yhden joukkueen rahastonhoitaja. Ihailtavaa sitoutumista ja tekee sen kuin se olisi maailman normaalein asia." (Jippo)

"Hän on toiminut pitkään joukkueen rahastonhoitajana, tukenut valmennustiimiä sekä oman tehtävänsä ohessa toiminut joukkueenjohtajan tukena ja sijaisena. Luotettava aikuinen myös joukkueen pelaajille. Hän ei ole ottanut toimihenkilön toimintaan oikeuttavaa korvausta koskaan." (PU-62)

"Toiminut usean vuoden joukkueen tominnassa mukana mm. joukkueenjohtajana, rahaston hoitajana, huoltajana ja kahvio vastaavana, ja muutenki toiminut esim. joukkueen mukana reissussa vapaaehtoisena mukana." (HJK)

"Hän on 2010-kilpajoukkueen huoltaja joka on aina paikalla niin treeneissä kuin pelimatkoillakin ja hoitaa tehtäväänsä suurella sydämmellä! Tiptop kunnossa olevat huoltolaukut aina viikattuine liiveineen ovat yksi esimerkki joukkueen arkea parantavia asioita jotka hän mahdollistaa." (FC Inter)

"Tekee liiankin kanssa KJPn edustuksen pelitoiminta (kahvila, tilastot, tsto), usein muidenkin, lainassa naiset, joskus MyPa.." (KJP)

"Hän on sekä P11 poikajoukkueen joukkueeenjohtaja ja T11 tyttöjoukkueen somevastaava. Hän hoitaa mallikkaasti oman tehtävänsä ja vähän yli. Ottaa uudet pelaavat vastaan, perehdyttää. Tuo somejulkaisuissaan niin positiivista virettä koko tyttöjoukkueelle että olemme saaneet seuraajia mielettömästi lisää. Auttaa ketä tahansa. On myös äärettömän hyvä kannustaja kentänlaidalla!" (TP-49)

"Hän valmentaa junioreissa ja toimii FC:n puheenjohtajana. Kaiken mitä Mika tekee, hän tekee täysillä ja suurella futissydämellä." (Joutsenon Kullervo)

"Hän toimii seuran jalkapallojaoston hallituksessa ja somevastaavana ja yhden joukkueen taloudenhoitajana. Hän tekee kaikki tehtävät huolellisesti, tarkasti ja luotettavasti. Ikinä ei tarvitse kysyä tekeekö jonkin homman, kun se on jo tehty." (Joutsenon Kullervo)

"Hän on suurella sydämellä varustettu ja se sydän on sininen. Hän on naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja ja kapteeni. Hän tekee asiat niin hyvin että muiden ei tarvitse muuta kuin keskittyä jalkapalloon. Ja hänet valittiin juuri seuran puheenjohtajaksi." (HaPo)

"Sydämellä varustettu vapaaehtoinen isävalkku, antaa enemmän kuin tarpeeksi" (Puotinkylän Valtti)

"Hän tekee töitä oman joukkueen, oman seuran ja oman seuran tapahtumien ja turnausten eteen. Hän on aina valmis auttamaan, häneltä saa aina ratkaisukeskeisiä ehdotuksia ja hän on aina tavoitettavissa. Hän on heittäytyjä, huumorintajuinen ja aivan loistava tyyppi" (TPS)

"Hän on kahden jalkapalloa pelaavan lapsen futismutsi, joka pelaa edelleen myös itse. Toimii tyttärensä joukkueen jojona, käyttää paljon tunteja omalla ajallaan joukkueen eteen, kuskaa, hankkii vähävaraisille varusteita, toimii myös valmentajien sijaisena sekä ensiapuvastaavana." (KäPa)

"Hän toimii seuran puheenjohtajana ja jokapaikan höylänä. Joukkueenjohtaja, peliryhmä jojo, valmentaja, apu ja tuki ja neuvonantaja. Lisäksi mittaamaton määrä työtä vanhan kuplahallin kunnossapitämiseksi että junnuilla on treenipaikka." (TuPS)

"Hän on valmentaja, useammassa joukkueessa ja on aina treeneissä! Aina." (OLS)

"Toimii valmentajana suurella sydämellä, js lapsille opetetaan paljon muutakin kuin vain jalkapalloa!" (TuKV)

"Hän on aina valmis auttamaan ja ottaa hoitaakseen paljon RaKen tehtäviä. Hän toimii myös T10-11 joukkueen jojo sekä P14 joukkueen jojona. Vaikka kaikki RaKessa tekevät vapaaehtoistyötä ja kaikki ansaitsevat kiitokset, niin erityiskiitoksen ansaitsee hän! Hän on järjestänyt keväällä päiväkodeille ja kouluille jalkapalloturnaukset, vastaa lasten jalkapallokerhojen toiminnasta, ottanut päävastuun RaKe-100v.-Turnauksen järjestelyistä, eli siis on mukana lähes kaikessa toiminnassa. Kiitos!" (RaKe)

"KuPS, porukka on toiminut yli 60-70 vuotta ja toimii edelleen hyvin aktiivisesti. Tekee kaiken KuPS:n juoksevat jutut; ottelun talkoohommat, pelaajien tarpeet (asunnon muutot, kalustamiset, renkaan vaihdot...) Toimiston korjaushommat ja jutut jossa tarvitaan käsiä, taitoia,voimaa.. Ovat joka arki päivä jotenkin seuran talkoohommissa. Ovat iso osa seuraa. Kaikki heidät tuntee, ovat mm. pelaajien hyviä kavereita. Ydin porukka on ollut pitkään KuPS IV ja ovat ilolla ylpeitä siitä" (KuPS)

"Isävalmentaja, jolla on halu saada lapset kehittymään jalkapallossa, huomioiden vahvuudet ja kehityksen kohteet niin yksilö- kuin joukkuetasollakin." (TiPS)

"Elää jalkapallolle. Valmentaa, jojo" (KaPy)

"Toimii p2010 joukkueessa huoltajana ja on kirjaimellisesti menneelläkin kaudella laittanut kaikki voimansa joukkueen eteen. Elokuulta hänestä onkin kuva jossa turnauksessa hän kantaa loukkaantuneen pelaajan kentältä pois. Kiitos!" (RiPS)

"Hän on ahkera ja osallistuva nuoren jalkapalloilijan vanhempi, joka pitää huolen koko perheen osallisuudesta joukkueen talkoohommiin. Kuljettaa nuorta ja hänen joukkuekavereitaan viikoittain hatjoituksiin ja mahdollisesti siirtyy rahastonhoitajaksi joukkueelle. Hän nauttii erityisesti turnauskioskeissa työskentelystä, jossa hänellä löytyy osaamista ja positiivista asennetta" (JyPK)

"Seurasihteeri, jojo, varainkeruu, viestintä, huoltaja...you name it, she's there. Seuran perustajajäsen, joka on antanut ja antaa päivästä toiseen tukensa niin seuran kuin eri joukkueiden toiminnassa." (FC Länsi-Uusimaa)

"Puistolan Urheilijoiden p_2011 joukkueen taustalla ahertaa huoltajana vapaaehtoinen, joka on valmis tekemään töitä yhteisen hyvän eteen. Tämän henkilön sydän sykkii aidolle halulle edesauttaa pelaajia nauttimaan jalkapallosta ja liikunnan riemusta. Pelaajien, toimihenkilöiden ja valmentajien keskuudessa tunnemme hänet Hessuna, joka tarttuu toimeen rauhallisella ja päättäväisellä otteella. Hessu on sosiaalisesti taitava ja hänellä on kyky tulla toimeen eri-ikäisten ihmisten kanssa. Hänen osaamisen kautta pelaajilla on suurempi mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi juuri sellaisena kuin he ovat. Hessulla on kyky rohkaista ja vahvistaa joukkuetta omalla lämpimällä tavallaan. Arjessa olemme tottuneet näkemään Hessun kentällä valmennuksen tukena ja apuna, niin treeneissä kuin pelireissuillakin. Tämä timanttinen vapaaehtoinen on tärkeä osa Puiu_p2011 joukkuetta. Hän on saavuttanut niin pelaajien kuin valmennuksen luottamuksen 110%. Hessun arvokas panos on merkittävää koko joukkueen kannalta ja siksi haluamme ilmiantaa vapaaehtoisemme myös teille. Hessu ollut sitoutuneena mukana ioukkueessa sen perustamisesta alkaen (2016)." (PuiU)

"Hän on sosiaalinen ja oikeudenmukainen, hän kuuntelee ja keskittyy jokaiseen pelaajaan yksilönä. Hän on erittäin pidetty ja panostaa täysillä vapaaehtoistehtäväänsä. Hän on toiminut TiPSissä monessa eri roolissa, valmentajana, huoltajana ja joukkueenjohtajana." (TiPS)

"Tyttäreni on valmentanut 15 vuotiaasta tyttöjen joukkuetta. Viimeisen vuoden täysin yksin. Meistä äidistä, Jojosta, Mediavastaavasta ja muutamasta isästä on ollut suuri apu. Hän on valmis siirtymään toiseen joukkueeseen nappulaiän nyt loppuessa tyttöjen kanssa. 18v tyttö elää ja hengittää jalkapalloa. Helmarien ja Huuhkajien pelejä käyty mahdollisuuksien mukaan katsomassa. Olen ylpeä hänestä." (Kaarinan Nappulat)

"Hän tekee isolla sydämellä työtä tyttö ja naisjalkapallon, sekä futsalin eteen! useammassa roolissa valmentaja, äitinä, jojona, kuskina, huoltajana, tapahtumajärjestäjänä ja pelaajana! unohdin varmaan jonkun roolin mut pointti tuli selväksi" (FC Sport Vaasa)

"FC Meltsi on Lasten- ja perheidentalo Meltsin jalkapallo joukkue, joka mahdollistaa pelaamisen lähialueen lapsille ja nuorille. Joukkueen tärkein tehtävä on liikkunnan avulla vähentää syrjintää ja eriarvoistumista. Harrastaminen on lapsille ilmaista. Hän on maanantaisin pitämässä FC Meltsin edustusjoukkueen fysiikkatreenejä vapaaehtoisesti. Hän on tehnyt tätä koko syyslukukauden ajan joka maanantai. Olemme FC Meltsissä hyvin kiitollisia hänen panoksestaan." (FC Meltsi)

"Valmentaa ja toimii taustalla monessa joukkueessa ja on aina valmiina auttamaan, neuvomaan,kannustamaan ja kasvattamaan. Uskomaton ote lapsiin ja nuoriin." (EuPa)

"Hän on toiminut useamman vuoden ajan HIFK:n edustusjoukkueen tapahtumissa lastensa kanssa. Koko porukka hänen johdolla on tuonut tapahtumiin positiivista fiilistä, iloa ja ennen kaikkea pyyteetöntä työtä hyvällä asenteella jokaisen ottelutapahtumat onnistumiseksi. Hänen ja "hänen porukan" eli perheen panos on ollut korvaamatonta! Persoonana hän on ystävällinen, auttavainen, asiakaspalveluhenkinen, positiivinen ja iloinen futisihminen, joka ei vähästä hätkähdä hoitaen tilanteen kuin tilanteen. (HIFK)

Vapaaehtoistoiminnasta sanottua

"Aloitin joukkueen some-vastaavana 3v sitten. Perustin joukkueelle Insta-tilin jonka tekeminen vei mennessään. Halusin oppia valokuvaamaan joukkueen tekemisiä paremmin ja päädyin opiskelemaan valokuvaajaksi! Sain siis vapaaehtoistyön myötä myös uuden ammatin. Kuvaan edelleen joukkuetta viikottain, mistä saankin paljon kiitosta perheiltä. Samalla viihdytän kuvaamisella itseäni kentän laidalla. Ja mikä parasta, näen että ottamillani kuvilla on iso merkitys sekä joukkuehengelle että yksittäisten pelaajien pelaajaidentiteetille!"

"Onnistumisia, hyvää mieltä kun saa opettaa toisia ja näkee onnistumisia ja uuden oppimista. Tulee tarpeellinen olo."

"Mahtavia nuoria ja muita taustoja, joiden kanssa mukava toimia"

"Aikaa olla omien lasten ja heidän kavereiden kanssa."

"Aika paljon stressiä mutta myös hyvää mieltä. Erityisesti jalkapallo menee ihon alle. Toimin myös yleisurheilun parissa ja seuran puheenjohtajana."

"Mielekkään kokemuksen kentän reunalla, kahviossa ja laskumappien takana. Lasten onnistumisen ja yhdessätekemisen iloa ei voita mikään."

"Minusta on mahtavaa seurata sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta, mitä joukkueessa koetaan. Minulle on myös tärkeää, että lapsilla on harrastus mikä pitää heidät pois kaduilta ja kaikilla olisi ystäviä."

"Joukkueen johtajana olen toiminut vuoden. Vuoden aikana ollaan muiden toimihenkilöiden kanssa saatu järjestettyä pelaajille upeita kokemuksia niin turnausten, pelitapahtumien kuin päättäjäisten muodossa. Lisäksi toiminta on tuonut elämääni monta uutta ystävää ja fudisyhteisöstä on tullut kuin toinen perhe."

"Esimerkkiä muille vapaaehtoisille valmentajille ja jojoille...ite olen ollut 10.v jalkapallon parissa"

"Yhdessä oloa lasten kanssa ja samalla hyvää treeniä itselle"

"Vapaaehtoisena toimiminen on antanut minulle hienoja kokemuksia nuorten kanssa. Olen saanut olla mahdollistamassa heille hienoja kokemuksia jalkapallon parissa. Olen saanut myös elinikäisiä ystäviä niin pelaajien vanhemmista kuin joukkueen muista toimijoista. Olen etuoikeutettu, kun olen saanut toimia jo vuosia mahtavien tyyppien kanssa meidän joukkueessa ja seurassa.

"Toimin Vjs:ssä mentorina ja saan kohdata useamman kerran vuodessa muut jojot. Vertaistuki ja osallisena oleminen on mielelle ja keholle tärkeää"

"Yhteisöllisyyttä. Vjsperhe"

"Hyvän mielen kun näkee lasten aidon ilon pelaamisesta"

"Uusia tuttavuuksia ja ehkä jopa ystäviä. Miulle lasten ja nuorten harrastaminen on sydämen asia. Tällä hetkellä olen kolmessa joukkueessa mukana. :D""

"Tunteita ja tunnelmaa!"

"Sen myötä olen rakastunut jalkapalloon! On merkityksellistä edistää arjen hyvää ja olla mukana nuorten harrastamisessa mahdollistamassa lajia ja joukkueen toimintaa, vastapainoa palkkatyölle, kehityksen seuraaminen ja yhdessä tekeminen on innostavaa, sosiaalinen kanssakäyminen piristää ja jatkuva uuden oppiminen virkistää."

"Vapaaehtoisena oleminen on antanut minulle vuosien varrella paljon uusia ystäviä, kokemuksia, taitoja, tunteita ja hienoja hetkiä! Hyppäsin jojon rooliin pystymetsästä, en tiennyt mitään jalkapallosta ja nyt olen toiminut pestissä jo 8 vuotta! Tästä ajasta olen istunut myös 2 vuotta seuran hallituksessa sihteerin pestissä ja vaikka taipaleeni seurassa onkin hetkeksi tämän vuoden jäljeen ohi, on sydämeni ikuisesti SauPan värinen eli vihreä-valkoinen"

"laji salibandy, palkkio 0-20€ raha/lahja. Vapaaehtoisuus on vaan semmoista arjen extraa"

"Ilon seurata kasvavia poikia, jotka oppivat koko ajan uutta jalkapallon saloista mutta myös elämään tarvittavia taitoja, resilienssiä, pettymyksen sietokykyä, sosiaalisia taitoja ja paljon muuta. On todella suuri onni olla mukana juuri meidän EBK P2014 joukkueessa joukkueenjohtajana!"

"Iloa nähdä lasten innostunut toiminta jalkapallon parissa."

"Välillä ottaa kyllä paljon. Mutta antaa iloa että pystyy mahdollistamaan monen teinin harrastuksen jatkumisen, koska kaikki eivät pelaa niitä ykkössarjoja."

"Paljon mukavaa tekemistä ja paljon erilaista uutta tehtävää."

"Se antaa minulle mahdollisuuden auttaa muita luomaan uusia kokemuksia"

"Moni tyttö tarvitsee aikuisen, joks kuuntelee ja tsemppaa huonoina hetkinä kentän laidalla. Kun saapuu treeneihin tai pelitapahtumiin, kaikki omat murheet unohtuu. Se että saa olla nuorille tytöille kentän laidalla oleva turvallinen aikuinen antaa paljon. Siinä saa kuulla olevansa maailman paras jojo, pyyhitään kyyneleitä ja kannustetaan yrittämään vielä kerran. Tekemisen riemun jakaminen saa myös oman mielen kohoamaan. Ihana olla mukana mahdollistamassa herkässä iässä oleville teini tytöille ihania kokemuksia futiksen parissa. Olen koko joukkueen äiti, valmennuksen tuki ja se luottoaikuinen joka on aina paikalla."

"Vapaaehtoisena toiminen antaa hyviä hetkiä nuorten kanssa. Mahdollistamalla toimintaa saadaan nuorille järkevää vapaa-ajan tekemistä. Onnistumiset ja yhdessä vietetty aika ihanien pelaajien kanssa tuo vastapainoa työhön."

"Yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä. Nähdä nuorten kasvamista lapsista teineiksi. Nähdä heidän onnistumiset sekä auttaa yli pettymysten."

"Nautin kun nään miten lapset kasvaa ja kehittyy. Saan viettää lasteni ja jengikavereiden kanssa paljon aikaa ja kokea sen kaiken heidän kanssa. Huippu ihmisiä saanut elämääni ja hei hyvä tulee hyvän luokse!"

"Olen toiminut noin 2,5 vuotta joukkueenjohtajana joukkueen perustamisesta alkaen. Toimenkuvani on ollut myös enemmän valmentaja sekä joukkueen taksikuskina olemista. Ei ole ollut yhtäkään päivää kuluneen ajan saatossa, että en jaksaisi lähteä kentälle tai ei vaan kiinnosta. Joukkueen kanssa tuomisessa on parasta nähdä pelaajien kehitys, heittäytyminen pelille ja yhteishenki. Hyvää vastapainoa myös omalle päivätyölle."

"Apuvalmentajana on hienoa nähdä miten lapset kehittyvät jalkapallon parissa ja minusta on kivaa valmentaa junnuja ja kehittää heitä, koska tiedän jalkapallon olevan heille tärkeää ja tiedän että voin taata heille hyvän valmennuksen ja ympäristön kehittyä pelaajana sekä persoonana. Lasten ilo kentällä lämmittää mieltä ja olen saanut monia hyviä muistoja esimerkiksi turnauksista."

"Upeiden nuorten luottamuksen osoituksia, hymyjä, läsnäoloa, mahtavia hetkiä yhteisen harrastuksen parissa ja myös kilpailun tuomaa jännitystä, onnistumisia ja pettymyksiäkin. Kasvamista puolin ja toisin."

"Saan mahdollistaa omille lapsilleni harrastuksen, josta he pitävät. Samalla saan seurata omani ja toisten lasten kehitystä sekä auttaa ja tukea kaikkia pelaajia yhtälailla. Mukava, kun kaikki lapset moikkaavat ja puhuttavat harrastuksissa sekä kylillä nähtäessä."

"Toimin joukkueenjohtajana nyt neljättä kautta pienille pojille. Minulle on tärkeää tehdä töitä junnujen eteen ja mahdollistaa lasten harrastaminen. Toimihenkilönä olen oppinut paljon seuratyöstä ja saanut myös uusia ystäviä."

"Joukkuetoiminta on oma yhteisöni ja rakas harrastus, johon tunnen paloa kuin kuka tahansa muu omaan harrastukseensa. Olen saanut sitä kautta ystäviä ja merkityksellisyyttä elämääni. Parasta on kuitenkin ilo, jonka toiminta saa aikaan joukkueen tytöistä."

"Kiitollisuutta siitä, että joukkue saa keskittyä pelaamaan ja tekevät sitä täydellä sydämellä. Tunteen siitä, että olen tärkeä osa yhteisöä."

"Hyvää vastapainoa työelämään. On mukava seurata miten nuoret futarit kehittyy. On hienoa olla mukana nostamassa Suomi jalkapalloa eteenpäin"

"Pimeinä päivinäkin näen iloisia lasten silmiä ja edes kun sattuu kovasti ymmärrän että kaikkea huolimatta elämä jatkuu siihen asti on nämä silmät palavat ja hymyt iloitsevat. Toimintani on paras kuuri väsymyksestä ja uupumuksesta."

"Liikkua ja toimia lasten hyväksi. Olla mukana rakentamassa ja kehittämässä lastenhyvinvointia urheilun parissa. Kasvatamme, rakennamme ja turvaamme Suomelle tulevaisuuden uusia huippuja pelaajia sekä tekijöitä. :) "

"Hyvän mielen, kun pääsen auttamaan ja osallistumaan innokkaiden junnujen mukana turnauksiin, peleihin ja muuhun toimintaan."

"Iloa, merkityksellisyyttä ja onnistumisia porukalla tehden."

"Lasten hienon harrastuksen ja samalla oman lapsen tukeminen on tärkein asia. Myös suomalaisen jalkapalloyhteisön osana oleminen tuntuu hyvältä."

"Saada tehä sitä mitä rakastaa ja nyt on takana 13 vuotta jo Fc Lahdessa ja Japanissa 7 vuotta."

Suomen Palloliitto kiittää paitsi kampanjaan ilmiannettuja, ihan kaikkia vapaaehtoisia heidän upeasta panoksestaan jalkapallon ja futsalin eteen!

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit