Huuhkajiin palannut Leo Väisänen odottaa lauantain ottelua innolla – ”Kuuden pisteen ottelu”

Huuhkajat jatkaa EM-karsintaa lauantaina (14.10.) Ljubljanassa, jossa H-lohkon huipputärkeässä kärkiottelussa asettuu vastaan Slovenia.

Leo Väisänen teki paluun Huuhkajiin loukkaantumisen jälkeen.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

11.10.2023 klo 12:42

EM-karsintojen viimeisiin neljään otteluun lähdetään H-lohkon osalta äärimmäisen jännittävistä lähtökohdista: Slovenia ja Tanska ovat keränneet 13 pistettä, kun taas Suomi ja Kazakstan ovat 12 pisteessä. Suomi kohtaa lokakuun maaotteluikkunassa Slovenian lisäksi myös Kazakstanin Helsingin Olympiastadionilla tulevan viikon tiistaina (17.10.). Otteluun on myyty jo lähes 28 000 lippua.

Paluu Huuhkajiin

Huuhkajat saa lokakuun otteluihin toivotun vahvistuksen alakertaansa, kun sekä kesä- että syyskuun maaotteluista loukkaantumisen vuoksi sivuun jäänyt Leo Väisänen tekee paluun maajoukkuepaitaan.

- Todella kiva olla täällä! On kiva nähdä jätkiä ja päästä puhumaan suomea, Väisänen iloitsi tiistaina joukkueen hotellilla Ljubljanassa.

Poissaolostaan huolimatta Väisänen seurasi tiiviisti Huuhkajien otteita edellisissä EM-karsintaotteluissa. Vaikka Väisäsen edustamasta Austin FC:stä ei Alexander Ringiä lukuun ottamatta muita suomalaispelaajia löydy, ei ”Leksa” joutunut järjestämään kisakatsomoa yksin.

- Harmitti olla poissa maajoukkueesta, mutta oli kiva katsoa pelejä. Katsoimme niitä joukkueen kanssa Yhdysvalloissa. Niissä oli hyvä meininki ja toivotaan, että se flow jatkuu, Väisänen sanoo.

Kaikkiaan loukkaantuminen piti 26-vuotiaan KäPa-kasvatin pois kentiltä noin kahden ja puolen kuukauden ajan. Kuntoutus- ja toipumisprosessi otti aikansa, mutta nyt 25 A-maaottelua pelannut toppari tuntee olevansa täydessä iskussa.

- Viime reissu tuli vähän aikaisin, sillä olin juuri päässyt takaisin harjoituksiin ja pelannut joitain minuutteja. Mutta nyt olen jo täydessä kunnossa. Olen pelannut tässä reilun kuukauden, ja viimeisissä otteluissa on löytynyt sellainen terävyys takaisin. Tuntuu ihan omalta itseltäni ja on hyvä fiilis, Väisänen kertoo.

Leo Väisänen nähtiin Huuhkajissa viimeksi maaliskuussa, kun Suomi haki tärkeän voiton Belfastista.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

Palautumisesta valmistautumiseen

Suomen joukkue saapui maanantaina Slovenian keskiosassa sijaitsevaan pääkaupunki Ljubljanaan. Vielä maanantaina joukkue harjoitteli eriytetysti sen mukaan, minkälainen rasitustila kenelläkin pelaajalla oli. Tiistaina Huuhkajat puolestaan harjoitteli koko joukkueena.

- Harjoitusten osalta maanantai oli palauttelua ainakin omalta osaltani ja myös niille, joilla oli otteluita ja pitkiä matkustuksia viikonloppuna. Tiistaina sitten mentiin enemmän taktisiin asioihin ja aloitimme Sloveniaan tutustumisen.

Slovenian ja Suomen edellinen kohtaaminen kesäisellä Olympiastadionilla jäi suomalaisen jalkapallokansan mieliin upeana tapahtumana, jonka kruunasi Joel Pohjanpalon ja Oliver Antmanin maaleilla napattu arvokas 2–0-voitto. Vaikka Väisänen ei kesäkuussa ollutkaan Huuhkajien mukana, on hänellä selkeä käsitys siitä, mikä Huuhkajia odottaa lauantaina Stadion Stožicella.

- Slovenia on hyvä joukkue ja heillä on hyviä pelaajia. Heillä on isokokoinen joukkue, eli lauantaina tulee olemaan fyysinen ottelu. Meidän pitää olla vahvoja ja hereillä. Tämä on iso ottelu, ja tulee varmasti olemaan hyvää futista, Väisänen ennakoi.

Kovien panosten ottelu

Kun Suomi ja Slovenia iskevät yhteen lauantaina Suomen aikaa kello 19.00 alkaen, ovat panokset tapissa. Pisteen erolla H-lohkossa sijoilla 2 ja 3 majailevat joukkueet taistelevat kynsin ja hampain paikasta ensi kesänä Saksassa pelattaviin EM-kisoihin, johon selviää lohkon kaksi parasta maata.

- Kaikki pelit ovat tietenkin merkittäviä, mutta tämä on varmasti sellainen niin sanottu kuuden pisteen ottelu, Väisänen tiivistää lähtökohdat lauantain jännitysnäytelmään.

- Kumpikin joukkue on hyvissä asemissa ja se näkyy varmasti ottelussa. Uskon, että molemmat joukkueet tulevat kovalla draivilla. Katsotaan, kumpi tulee kovempaa, Väisänen päättää.

- Kaikki pelit ovat tietenkin merkittäviä, mutta tämä on varmasti sellainen niin sanottu kuuden pisteen ottelu

Huuhkajien tulevat ottelut EM-karsinnoissa

Ladataan otteluita

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit