Huuhkajien UEFA Nations League -lohko arvottu – Vastassa Englanti, Irlanti ja Kreikka

Kauden 2024–2025 UEFA Nations League -lohkot arvottiin torstai-iltana Pariisissa.

Nations League -arvonta suoritettiin Pariisissa.Kuva: Ⓒ UEFA

8.2.2024 klo 19:40

Suomi pelaa syksyllä käynnistyvässä UEFA Nations Leaguessa B-liigassa. Huuhkajat lähti arvontaan kakkoskorista ja sai vastaansa Englannin, Irlannin ja Kreikan.

UEFA Nations League, lohko B2
Englanti
Suomi
Irlanti
Kreikka

– Kyllähän se oli tiedossa, että B-liigassa on kovia maita. Kovin niistä tuli nyt meidän lohkoomme. Emme ole kohdanneet Englantia pitkään aikaan. Odotan sitä kohtaamista todella innolla, päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi arvonnan jälkeen.

Englannin lisäksi lohkoon tuli kaksi tutumpaa vastustajaa.

– Kohtasimme Irlannin Nations Leaguessa aiemmin ja voitimme silloin molemmat pelit. Kreikasta meillä on kokemuksia Nations Leaguesta ja EM-karsinnoista. Kokonaisuutena arpaonni oli ihan ok.

– Lohko on erittäin mielenkiintoinen. Uskon, että jokaisessa ottelussa tulee olemaan hyvä meininki. Olen varma, että nämä vastustajat houkuttelevat myös kannattajiamme katsomoon, Kanerva kertoi.

Kauden 2024–2025 Nations Leaguessa on ensimmäistä kertaa käytössä liigojen väliset nousukarsinnat, jotka pelataan maaliskuussa 2025.

B-liigan nousukarsinnat:
Lohkovoittajat nousevat automattisesti A-liigaan
Lohkokakkoset pelaavat nousukarsinnat A-liigan lohkokolmosia vastaan
Lohkokolmoset karsivat paikastaan B-liigassa C-liigan lohkokakkosia vastaan
Lohkoneloset putoavat automaattisesti C-liigaan

Nations Leaguen otteluohjelmasta, pelipaikoista ja lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

Menestys Nations Leaguessa voi myös avata tien tulevien MM-karsintojen jatkokarsintoihin. Jatkokarsintoihin osallistuvat MM-karsintojen 12 lohkokakkosta sekä Nations Leaguen neljä parhaiten sijoitettua lohkovoittajaa, jotka eivät ole sijoittuneet MM-karsintalohkossaan kahden parhaan joukkoon.

UEFA Nations League -lohkovaiheen aikataulu:
Ottelupäivä 1: 5.–7. syyskuuta 2024
Ottelupäivä 2: 8.–10. syyskuuta 2024
Ottelupäivä 3: 10.–12. lokakuuta 2024
Ottelupäivä 4: 13.–15. lokakuuta 2024
Ottelupäivä 5: 14.–16. marraskuuta 2024
Ottelupäivä 6: 17.–19. marraskuuta 2024

Arvonnan kaikki tulokset >>

Huuhkajien EM-kisapaikka ratkeaa maaliskuun jatkokarsinnoissa

Huuhkajat taistelee paikasta kesän EM-lopputurnaukseen maaliskuussa pelattavissa jatkokarsinnoissa. Wales isännöi Suomea jatkokarsintojen välierässä Cardiff City -stadionilla torstaina 21. maaliskuuta. Mikäli Suomi voittaa Walesin, kohtaa Huuhkajat Olympiastadionilla jatkokarsintojen A-polun finaalissa tiistaina 26. maaliskuuta Puolan ja Viron välisen välierän voittajan.

Jos Huuhkajat häviää välieränsä, pelaa se Olympiastadionilla A-maaottelun toisen välierän häviäjää vastaan. Maaliskuun kotiottelun lipunmyynti on käynnistynyt vauhdikkaasti – otteluun on myyty yli 10 000 lippua. Hanki omasi täältä!

Jatkokarsintojen A-polun voittaja pelaa kesän 2024 EM-lopputurnauksessa lohkossa D, jossa se kohtaa Hollannin, Itävallan ja Ranskan.

Lohko B2.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit