Huuhkajat tasapeliin Pohjois-Makedoniassa

Miesten A-maajoukkue kohtasi Pohjois-Makedonian Skopjessa torstai-iltana. Viihdyttävässä 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa tehtiin viisi A-maajoukkuedebyyttiä.

Oliver Antman siirsi pallon Pohjois-Makedonian verkkoon.

Oliver Antman siirsi pallon Pohjois-Makedonian verkkoon.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

17.11.2022 klo 20:54

Suomen avauskokoonpanossa nähtiin peräti kolme A-maajoukkuedebytanttia, kun Arttu Hoskonen avasi keskuspuolustajana, Tuomas Ollila vasempana laitapuolustajana ja Anssi Suhonen keskikentällä.

Huuhkajien avaus Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Huuhkajien avaus Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Suomi aloitti ottelun terävästi National Arena Todor Proeskin huonokuntoisella nurmella. Robin Lod antoi Suomen kapteenina toimineelle Joel Pohjanpalolle hyvän pystysyötön kolmen minuutin pelin jälkeen. Pohjanpalo haki vielä syötöllään maalin edestä Oliver Antmania, joka ei kuitenkaan päässyt palloon.

Robert Ivanov löysi Lodin upealla syötöllä 12. minuutilla, mutta Lod ei saanut palloa ohjattua karussa olleelle Pohjanpalolle. Kotijoukkueen ensimmäinen paikka tuli Ilija Nestorovskille, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä. Jesse Joronen venyi huipputorjuntaan, ja tilanne vihellettiin lopulta paitsioksi.

Avausmaali oli lähellä, kun hienosti ottelun aloittanut Suhonen tykitti tolppaan noin 20 metristä 23. minuutilla. Suomi hyökkäsi jälleen vaarallisesti puolen tunnin kohdalla. Ivanovin avauksesta lähtenyt komea hyökkäys päättyi Lodin ohi suuntautuneeseen laukaukseen Antmanin keskityksestä.

Suomi siirtyi johtoon 37. minuutilla. Suhonen jatkoi keskikentällä pallon kantapäällään Pohjanpalolle, joka vapautti Antmanin läpiajoon. Nuorukainen viimeisteli jäätävästi pehmeällä siirrolla ja Huuhkajat siirtyi johtoon.

Pohjois-Makedonian nopea kuittaus oli lähellä toisessa päässä, ja Joronen joutui venymään torjuntaan, kun kotijoukkue hyökkäsi vaarallisesti. Joronen pysäytti Nestorovskin vielä kerran ennen ensimmäisen jakson päättymistä, ja tauolle lähdettiin Suomen johdossa.

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Enis Bardhi kokeili vapaapotkusta laukausta pienestä kulmasta, mutta Joronen torjui varmasti. Bardhi pääsi laukomaan heti uudestaan vapaapotkusta ja Joronen torjui alakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Suomen toisen jakson ensimmäinen tilanne syntyi 54. minuutilla, kun Ollila nousi vasemmalta ja lähetti maalille vaarallisen keskityksen. Pohjanpalon ohjaus ei kuitenkaan vaivannut Pohjois-Makedonian maalivahti Stole Dimitrievskiä. Hetki tästä ja Suhonen pääsi puski takatolpalta yli.

Seuraavaksi Antman haastoi ja laukoi, mutta Dimitrievski torjui keskelle suuntautuneen vedon. Lucas Lingman joutui jättämään kentän hieman ennen tunnin täyttymistä. Vaihdosta kentälle tuli A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Niilo Mäenpää.

Antman pelasi Pohjanpalon läpiajoon tunnin kohdalla, mutta Dimitrievski onnistui jalkatorjunnassaan. Vaihdosta kentälle tullut Mikael Soisalo pääsi puolittain läpi Suhosen syötöstä, mutta terävä laukaus meni niukasti ohi etukulmasta.

Ottelun viides A-maajoukkuedebyytti nähtiin, kun Diogo Tomas tuli vaihdosta kentälle 72. minuutilla. Samalla Suomi vaihtoi kolmen topparin systeemiin. Kotijoukkue pääsi hakemaan tasoitusta pilkulta, kun Soisalo kaatoi Ezgjan Alioskin rangaistusalueella. Bardhi viimeisteli varmasti ja peli oli tasan.

Pohjois-Makedonia oli toisella jaksolla huomattavasti hallitsevampi osapuoli ja Suomen puolustuksella riitti tekemistä. Huuhkajat oli kuitenkin äärimmäisen lähellä johtomaalia 85. minuutilla. Suhosen vapaapotku löysi vapaana olleen Tomasin, jonka pusku pysähtyi tolppaan.

Peli aaltoili ottelun viimeisillä minuuteilla päästä päähän, mutta lisäosumia ei enää nähty ja peli päättyi 1-1-tasatulokseen. Huuhkajat kohtaa vuoden viimeisessä ottelussaan Norjan Oslossa sunnuntaina 20.11. kello 15.00.

Pohjois-Makedonia - Suomi 1-1 (0-1)
37' Oliver Antman 0-1
75' Enis Bardhi 1-1 (rp.)

Suomi:
12 Jesse Joronen
4 Robert Ivanov
7 Robert Taylor >> 72' Santeri Hostikka
8 Robin Lod >> 61' Mikael Soisalo
11 Oliver Antman >> 83' Marcus Forss
14 Lucas Lingman >> 58' Niilo Mäenpää
17 Nikolai Alho >> 72' Diogo Tomas
18 Tuomas Ollila >> 90+1' Ilmari Niskanen
20 Joel Pohjanpalo (C)
22 Arttu Hoskonen
26 Anssi Suhonen

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit