Huuhkajat palasi voittokantaan Viroa vastaan

Huuhkajat kaatoi viileässä Olympiastadionin illassa pelatussa A-maaottelussa Viron maalein 2-1 (2-0).

Huuhkajat kaatoi Viron Olympiastadionilla.Kuva: Ⓒ SPL /Jimi Soinila

26.3.2024 klo 21:06

Suomi lähti otteluun ennakoidusti melkoisesti torstaina pelatusta Wales-ottelusta muuttuneella kokoonpanolla. Ainoastaan kapteeninnauhaa kantanut Robin Lod jatkoi avauksessa.

Viro pääsi yrittämään maalintekoa jo 15 sekunnin pelin jälkeen, mutta Martin Vetkalin laukaus ei yllättänyt Jesse Jorosta Suomen maalilla. Alkuherätyksen jälkeen Suomi alkoi kuitenkin nopeasti ottaa peliä haltuunsa, joskaan varsinaisia maalipaikkoja Viron maalilla ei nähty ja ajoittain vieraatkin saivat peliä painettua Suomen kenttäpuoliskolle.

Avausjakson ensimmäisen puoliskon parhaaksi paikaksi jäi Benjamin Källmanin pusku Anssi Suhosen pitkästä syötöstä, mutta tuonkin paikan Karl Jakob Hein Viron maalilla hoiti suuremmitta vaikeuksitta. Suomi hallitsi, mutta hyökkäykset puuroutuivat usein pieneen tilaan ennen varsinaisille ratkaisupaikoille pääsyä.

Tämän jälkeen Suomen peli alkoi avautua ja Källman kokeilu Heinin venymiskykyä. Hetkeä myöhemmin Viron puolustus lanasi puolittain läpi pääsemässä olleen Källmanin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Hein torjui Fredrik Jensenin 11-metrisen hyvin, mutta Jensen oli tarkkana paluupallossa ja sijoitti johtomaalin varmasti käytännössä tyhjään maaliin.

38. minuutilla Oliver Antmanin keskitys vasemmalta kaartoi täydellisesti maalinedustalle ja Fredrik Jensen jatkoi pallon Heinin kautta poikkipuuhun, josta pallo jäi pyörimään Viron maaliviivalle ja pomppi lopulta oman pelaajan kautta yli maaliviivan.

Suomi johti ottelua tauolla pelitapahtumiin nähden ansaitusti, mutta hiukan sekavan kuvan avausjakso jätti kummankin joukkueen pelistä johtuen varmasti molempien tekemistä useista kokoonpanomuutoksista aiempiin otteluihin verrattuna sekä osin myös kentän varsin kevätkuntoisesta nurmesta.

/Kavennus toisella jaksolla

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja heti alkuminuuteilla paikkoja nähtiin kummallakin maalilla, mutta ei lisäosumia. 57. minuutilla pallo oli Viron maalissa Antmanin taidokkaan ohjauksen myötä, mutta paitsioliputus piti numerot 2-0:ssa.

Ottelu sai uuden ilmeen hiukan tunnin pelaamisen jälkeen. Viron kulmapotku tuotti tulosta – Henri Anier jatkoi päällään etutolpalta maalinedustalle, jossa Alex Matthias Tamm pääsi läheltä puskemaan pallon ohi voimattoman Jorosen. Kavennus ei kuitenkaan varsinaisesti käynnistänyt Viron kirivaihdetta, vaan Suomi pysyi hallitsevana osapuolena.

Molemmat joukkueet tekivät toisella jaksolla runsaasti vaihtoja, ja peli meni myös kentällä melkoisen rikkonaiseksi. Viro sai ottelun loppua kohden jälleen hiukan enemmän painetta Jorosen maalille, mutta todelliset tasoituspaikat jäivät puuttumaan.

Suomella oli vielä lopussa hyvä paikka nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta Joel Pohjanpalo horjutettiin ratkaisevalla hetkellä sen verran. että laukaus karkasi yli maalin. Tämä jäi myös ottelun viimeseksi tilanteeksi ja loppunumerot kirjattiin 2-1.