Huuhkajat nimetty marraskuun maaotteluihin

Miesten A-maajoukkue pelaa marraskuussa vierasottelut Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan.

Huuhkajat marraskuun maaotteluissa.

Huuhkajat marraskuun maaotteluissa. Joukkuetta tullaan vielä täydentämään.

8.11.2022 klo 15:01

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian Skopjessa torstaina 17. marraskuuta. Ottelu pelataan National Arena Todor Proeskilla Suomen aikaa kello 19.00. Sunnuntaina 20. marraskuuta Huuhkajat haastaa Norjan Oslossa Ullevaal Stadionilla. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 15.00.

Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina 21 pelaajaa marraskuun otteluihin. Joukkuetta tullaan vielä täydentämään viidellä pelaajalla.

Lehdistötilaisuudessa Kanerva kertoi joukkueen kokoamisen aiheuttaneen tällä kertaa erityisen paljon päänvaivaa. Esimerkiksi Rasmus Schüllerin poisjäänti varmistui vasta tuntia ennen lehdistötilaisuutta.

- Moni varmaan miettii, missä on Teemu Pukki. Teemulla on pitkä kausi takana, ja olemme käyneet tilanteesta keskusteluja hänen kanssaan. Teemulla on omassa sarjassaan Championshipissä paljon pelejä, minkä lisäksi hänellä on ollut paljon pelejä, kesäkuussa Nations Leaguessa neljä matsia. Päätimme, että tässä otteluikkunassa oli Teemulle tarpeeksi rakoa lähteä vetämään henkeä ja pitää pienen loman, sillä vuodenvaihteen jälkeen pelit jatkuvat tiiviillä tahdilla, Kanerva kertoo.

Muista poisjäänneistä Richard Jensen joutui jäämään sivuun seurakiireiden vuoksi ja Miro Tenho ja Leo Väisänen loukkaantumisvaivojen tähden. Daniel O'Shaughnessy ei ole vielä päässyt oman loukkaantumisensa jälkeen pelaamaan Karlsruhessa.

- Jere Urosella on takareisivamma, ja seuraamme tilannetta, ehtiikö hän siitä toipua leiriin mennessä, Kanerva jatkaa.

MLS-kautensa Montrealissa päättänyt Lassi Lappalainen jättäytyi myös otteluista sivuun.

- Hän pelasi hyvän kauden Montrealissa, joka putosi playoff-vaiheessa pois. Olin suunnitellut hänelle näyttöpaikkaa ja roolia, mutta hän koki ettei ollut valmis tulemaan tähän tapahtumaan. Olen sinänsä pettynyt tähän päätökseen. Aiemmin Lassilla on ollut huonoa onneakin loukkaantumisten kanssa, eikä hän ollut saanut Huuhkajissa näyttöpaikkaa. Hyvät otteet Huuhkajissa ovat paras näyttö, Kanerva kommentoi.

HSV:n 21-vuotias keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen on ensimmäistä kertaa Huuhkajien matkassa. Suhosen läpimurto seuratasolla Saksassa tapahtui viime kaudella, kun hän murtautui HSV:n avauskokoonpanoon asti. Viime kauden aikana JäPS:n ja KäPa:n kasvatti ihastutti peliesityksillään myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepaidasta. Menneissä U21 EM-karsinnoissa Suhonen taituroi seitsemässä ottelussa kaksi maalia ja syötti yhden. 

Suhonen on nyt nimetyn joukkueen ainut pelaaja, joka ei ole ennen ollut maajoukkueen mukana. Kaksi muuta ilman maaotteluja olevaa pelaajaa, Arttu Hoskonen ja Diogo Tomas, olivat mukana syyskuun leirillä.

- Valintoja tehdessä on mietitty, ketä joukkueeseen otetaan ja mihin rooliin. Jokaisen mukaan nimetyn osalta tehty suunnitelmia peluuttamisen suhteen. En voi luvata, että kaikille on peliaikaa, mutta jokaisen osalta on suunnitelmia, Kanerva kommentoi pelaajia, joilla ei vielä ole A-maaotteluita.

- Keskikentällä kilpailutilanne on aika kova. Tilanne sillä osastolla on hyvä, mutta sinnekin tarvitaan eriroolisia pelaajia. Joidenkin vahvuudet painottuvat puolustamiseen, joidenkin hyökkäämiseen, Kanerva jatkoi Suhosesta.

Tulevan leirin vastustajiin Kanerva on tyytyväinen.

- Saatiin hyvät vastustajat. Pohjois-Makedonia oli EM-kisoissa 2021, ja MM-karsinnoissa shokeerasi jalkapallomaailmaa pudottaen Italian. Skopjesta ei kovin moni joukkue ole lähtenyt voitto takataskussaan. Norja taas on laatuvastustaja, rankingissa 42, kaikki tietää heidän tähtipelaajat. Varmasti kaikki tietävät Erling Braut Haalandin, mutta kyllä sieltä laatua löytyy joukkueesta myös huippupelaajiensa takana, Kanerva sanoi.

Marraskuun maaottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport -kanavilla.

Huuhkajat marraskuun maaotteluissa:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Carljohan Eriksson, Dundee United FC
Robert Ivanov, Warta Poznan
Arttu Hoskonen, HJK
Diogo Tomas, KuPS
Nikolai Alho, Volos NPS
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Pyry Soiri, HJK
Mikael Soisalo, Riga FC
Glen Kamara, Rangers FC
Robert Taylor, Inter Miami CF
Lucas Lingman, HJK
Robin Lod, Minnesota United FC
Kaan Kairinen, Lilleström SK
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Marcus Forss, Middlesbrough FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Oliver Antman, FC Nordsjaelland

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit