Huuhkajat nimetty EM-karsintojen avausotteluihin

Karsinnat vuoden 2024 EM-lopputurnaukseen käynnistyvät kahdella vierasottelulla.

Huuhkajat maaliskuun EM-karsintaotteluissa.

14.3.2023 klo 13:01

Huuhkajat palaa Kööpenhaminaan ja Parkenille, kun Tanska ja Suomi kohtaavat EM-karsintojen avausottelussa torstaina 23. maaliskuuta. Pohjois-Irlanti isännöi Suomea Belfastissa Windsor Parkilla sunnuntaina 26. maaliskuuta. Molemmat ottelut käynnistyvät Suomen aikaa kello 21.45 ja ovat katsottavissa Yle TV2:ssa.

Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi 24 pelaajaa maaliskuun EM-karsintaotteluihin mediatilaisuudessa Helsingissä tiistaina 14. maaliskuuta. Löydät nimetyn joukkueen uutisen lopusta. Joukkuetta tullaan vielä täydentämään.

- Aina se on pähkäilemistä, keitä pelaajia joukkueeseen tullaan valitsemaan, missä kunnossa he ovat ja mitkä ovat näytöt edellisistä peleistä. Joukkueeseen on nimetty 24 pelaajaa ja sitä tullaan täydentämään kahdella johtuen epävarmasta tilanteesta joidenkin pelaajien kohdalla, Kanerva kertoi.

Yksi nyt nimetystä joukkueesta puuttuva pelaaja on talvella FC Schalkeen siirtynyt Jere Uronen, joka kärsii nivusvammasta.

- Odotamme Urosen kuntoutumista, voisiko hän mahdollisesti lähteä mukaan. Myös Oliver Antman on ollut loukkaantuneena, mutta hän toipunut pelikuntoon ja harjoitellut täysillä. Hänet valittiin joukkueeseen viime vuoden vahvojen näyttöjen perusteella. Anssi Suhosella on sama tilanne, Hän on sairastellut, mutta kuntoutunut Hamburger SV:n kokoonpanoon asti, Kanerva kertoi.

Huuhkajat karsii vuonna 2024 Saksassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen karsintalohko H:ssa Tanskan, Slovenian, Kazakstanin, Pohjois-Irlannin ja San Marinon kanssa. EM-karsintojen kymmenen lohkovoittajaa ja kymmenen lohkokakkosta etenevät suoraan Saksassa pelattavaan lopputurnaukseen.

- Karsintapelejä on odotettu, ja pelaajilla on into piukeana, kun päästään tositoimiin. Innostus lisääntyy ja sitä myöten myös odotukset. Meillä oli sukupolvien unelma, mutta nyt emme voi puhua unelmasta vaan kovista tavoitteista. Tanska on ennakkosuosikki, mutta myös Slovenia ja Pohjois-Irlanti tulevat olemaan kovia vastustajia. Nations Leaguessa kotiottelunsa voittanut Kazakstan on lohkon musta hevonen, eikä sitäkään voi aliarvioida. San Marino pitää myös ymmärrettävästi hoitaa. Mielenkiintoinen lohko, ja toivottavasti marraskuussa juhlitaan kisapaikkaa, Kanerva summasi.

Yleinen lipunmyynti Suomen EM-karsintojen kotiotteluihin on nyt käynnissä. Kausikorttimyynnin, etuosto-oikeuden ja eilen alkaneen yleisen myynnin aikana lippuja on myyty jo reilusti yli 50 000 kappaletta. Lipunmyynti käy kuumana varsinkin suosituimpiin kotiotteluihin – sekä 16. kesäkuuta pelattavaan EM-karsintojen kotiavaukseen Sloveniaa vastaan että 10. syyskuuta pelattavaan Tanska-kotiotteluun on myyty yli 14 000 lippua. Suomen karsintojen kaikki kotiottelut pelataan Olympiastadionilla ja ne käynnistyvät kello 19.00.

Huuhkajat maaliskuun EM-karsintaotteluissa:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Viljami Sinisalo, Aston Villa
Robert Ivanov, Warta Poznan
Leo Väisänen, Austin FC
Richard Jensen, Gornik Zabrze
Arttu Hoskonen, Cracovia
Matti Peltola, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Nikolai Alho, Volos NPS
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Pyry Soiri, HJK
Tuomas Ollila, HJK
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, Inter Miami CF
Robin Lod, Minnesota United FC
Kaan Kairinen, Sparta Praha
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Teemu Pukki, Norwich City FC
Marcus Forss, Middlesbrough FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Fredrik Jensen, FC Augsburg         
Oliver Antman, FC Groningen

Uutiseen lisätty päävalmentaja Markku Kanervan kommentit 14.3. klo 13.28.
Uutiseen lisätty joukkuetta täydentävät Matti Peltola ja Noah Pallas 17.3. klo 16.12

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit