Helmarit palasivat maajoukkuetauolta – Ruotsissa nähtiin neljä suomalaismaalia

Pelaajat palasivat seurajoukkueidensa pariin maaottelutauon jälkeen viikonloppuna. Keski-Euroopassa sarjat lähestyvät loppuaan ja Ruotsissa kausi on alkanut suomalaisten kannalta mainiosti.

Amanda Rantanen ja Elli Pikkujämsä onnistuivat maalinteossa. Kuva: Ⓒ SPL /Eveliina Parikka

19.4.2022 klo 07:19

Damallsvenskanissa nähtiin taas suomalaismaaleja neljän kappaleen verran.

Amanda Rantanen ja Elli Pikkujämsä olivat Örebron sankareita, kun he vastasivat joukkueensa maaleista 2-1 (0-0)-voitossa Brommapojkarnaa vastaan. Molemmat tulivat vaihdosta kentälle 63. minuutilla ja ehti kulua vain neljä minuuttia, kun Rantanen osui ja muutama minuutti siitä oli Pikkujämsän vuoro. Molemmat osuivat myös Örebron edellispelissä tehden joukkueensa maalit. Kun mukaan lasketaan myös viime kausi, niin Pikkujämsä ja Rantanen ovat vastanneet Örebron viidestä edellismaalista Damallsvenskanissa. Heidi Kollanen pelasi koko pelin.

Juliette Kempin vahva maalivire sai jatkoa ja hän teki kauden kolmannen osumansa, mutta se oli Kalmarille laiha lohtu Linköpingin hakiessa 4-1 (1-0)-vierasvoiton.

Umeå IK otti selkeän 4-0 (2-0)-voiton Vittsjöstä Henna Honkasen toimiessa jälleen yhtenä Umeån maalintekijänä. Honkanen pelasi koko pelin samoin kuin Vilma Koivisto ja Anni Miettunen. Katariina Kosola tuli 71. minuutilla kentälle ja Emma Santamäki 85. minuutilla. Vittsjön suomalaiset Julia Tunturi ja Jutta Rantala pelasivat koko pelin.

Ria Ölingin Rosengård jätti Djurgårdenin ilman mahdollisuuksia voitettuaan 5-2 (1-0). Ölingille tuttuun tapaan täydet minuutit.

Anna Tamminen piti maalinsa puhtaana, kun Hammarby otti kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla Piteån 1-0 (0-0). Tammisen lisäksi Bajenin paidassa nähtiin Eva Nyström sekä Adelina Engman. Koko kolmikko pelasi koko pelin.

Toisen suomalaiskolmikon edustama tukholmalaisseura AIK sen sijaan taipui Häckenille 0-3 (0-2). Milla-Maj Majasaari ja Kaisa Collin pelasivat koko pelin ja Jenny Danielsson kymmenen minuuttia vaille täyden ottelun.

Emmi Alanen oli maanantaina päättämässä kierrosta, kun Kristianstad pelasi 2-2-tasapelin Eskilstuna Unitedia vastaan. Alanen nähtiin perinteisesti alusta loppuun.

Sanni Franssin Real Sociedad otti tiukan otteen Mestarien liigan paikasta, kun se voitti vieraskentällä Sevillan 2-1 (1-0). Franssi syötti ottelun voittomaalin. Espanjan liigassa kolme joukkuetta pääsee ensi kaudeksi Mestarien liigaan ja Real Sociedad on tällä hetkellä toisena. Neljäntenä oleva Teneriffa on kuuden pisteen päässä, kun kolme kierrosta on jäljellä.

Barcelona joutui tyytymään kauden toiseksi tiukimpaan voittoonsa, kun Iina Salmen Valencia pisti kunnioitettavasti kampoihin. Barcelona nappasi kuitenkin voiton 2-0 (1-0) Salmen pelatessa 83. minuuttia. Kun ensimmäisen putoajan paikalla oleva Eibar hävisi oma ottelunsa, on Valencian sarjapaikka sinettiä vaille selvä. Valencian eroa Eibariin on kuusi pistettä.

Sarjaporrasta alempana Segundassa Paula Myllyojan Espanyol jatkaa pohjoislohkon kärjessä sen jälkeen, kun se pelasi 1-1-tasapelin Barcelona 2 vastaan. Sarja on äärimmäisen tasainen, sillä kuusi ensimmäistä mahtuu kuuden pisteen sisään.

Italian Serie A:ssa Nora Heroumin Lazion pelasi viidennen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa pelaamalla 1-1-tasapelin Pomiglianon vieraana. Lazion loppukiri on ehkä alkanut kuitenkin liian myöhään, sillä eroa ensimmäiseen säilyjään on kuusi pistettä ja Lazio kohtaa kärkikaksikon Juventuksen ja AS Roman, kun kolme kierrosta on jäljellä.