Felipe Aspegren: "Halu kehittyä ja näyttää osaamista on suuri"

Ilveksen Felipe Aspegren kertoo maajoukkuetehtävien olevan hänelle kunnia.

Felipe Aspegren Huuhkajien harjoituksissa Portugalissa.Kuva: Ⓒ SPL /Jyri Sulander

11.1.2023 klo 18:17

Laitapuolustaja Felipe Aspegren pääsi debytoimaan Huuhkajissa maanantaina, kun hän tuli vaihdosta kentälle 65. minuutilla Suomen 2–0-tappioon päättyneessä Ruotsi-ottelussa.

– Oli kunnia päästä edustamaan maajoukkuetta. Meillä oli hyviä pystyliikkeitä, sinne pitäisi saada palloa ehkä enemmän. Pienet virheet pitää saada pois ja syötöt omille – uskon, että sitä kautta tulee hyvä tulos Viroa vastaan, Aspegren sanoi debyytistään ja Suomen pelin kehityskohteista.

28-vuotias Aspegren kuuluu Huuhkajien leiriryhmän kokeneempaan kaartiin, vaikka onkin ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen matkassa.

– Maajoukkuekutsu tuli vähän yllätyksenä, mutta totta kai on ollut aina unelmana päästä A-maajoukkueeseen. Hyvillä fiiliksillä olen täällä, 220 Veikkausliiga-ottelua urallaan pelannut puolustaja sanoo.

Aspegren ei ollut uskoa keskustelevansa puhelimessa Huuhkajien päävalmentajan kanssa, kun Markku Kanerva soitti hänelle ennen leiriä.

– Tuli viesti, että voiko soittaa. Ajattelin heti, että se on joku kaverini, joka laittaa pilailuviestiä. Juteltiin siinä 15 minuuttia ja varmaan 15 minuuttia siihen meni, että yritin kuunnella, kuka kaveri sieltä soittaa.

Aspegren on monikäyttöinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu Huuhkajien paljon käyttämä wingbackin rooli.

– Tuon tänne rauhallisuutta pallollisena ja persoonana varmaan ihan sitä samaa. Sellaista rauhallista ja leppoista meininkiä, Aspegren sanoo itsestään pelaajana ja persoonana.

Aspegren pelasi viime kaudella SJK:ssa, mutta palaa nyt aiemmin pitkään edustamansa Ilveksen riveihin. Kokemus Huuhkajista tuo lisäintoa myös seurajoukkuearkeen.

– On ollut vähän vaikeaa viime vuosina, mutta nyt seuraavaan kauteen maajoukkuekutsu tuo totta kai lisää boostia. Halu kehittyä ja näytää osaamista on kyllä suuri – kyllä tämä tuo lisää sitä.

Huuhkajat kohtaa Viron torstaina 12.1. Suomen aikaa kello 18.00. Yle Areena näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit