FC Lahti säilytti paikkansa Veikkausliigassa

Lahden stadionilla pelattu ottelu päättyi isäntien 2–1-voittoon.

Olli Jakosen TPS oli lähellä liigapaikkaa, mutta turkulaisille jäi luu käteen.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

23.10.2022 klo 19:18

FC Lahti pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2023. Lahtelaisryhmä kukisti TPS:n yhteismaalein 3–2.

Liigakarsinnan ensimmäinen osa päättyi 1–1-tasapeliin, joten asetelmat olivat hyvin jännittävät. FC Lahti hallitsi torstain ottelun avausjaksoa ja aloitti vahvasti myös kotikentällään – isännät pitivät palloa alkuminuutit, ja Altin Zeqiri tykitti kuudennella minuutilla vain aavistuksen ohi Tepsin maalin.

Hetkeä myöhemmin Eemeli Virran laukaus osui Jesper Karlssonin käteen, ja FC Lahti pääsi hakemaan avausosumaa 11 metristä. Jere Koponen oli hyvin mukana, mutta Zeqiri laukoi rangaistuspotkun varmasti sisään.

TPS sai maalin jälkeen paremman otteen pelistä, ja seuraavat minuutit mentiin isäntien kenttäpuoliskolla. Olli Jakosen väkevä vasemman laidan nousu johti vaaralliseen paikkaan, mutta Antonio Reguero sai peitettyä hyökkääjän pienehköstä kulmasta lähteneen yrityksen. Avausjakson toisella puolikkaalla ei nähty varsinaisia huippupaikkoja – TPS sai puolen tunnin kohdalla jobinpostia, kun kapteeni Rasmus Holma joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Vieraat aloittivat toisen jakson terävästi, mutta 2–0-osuma oli lähellä, kun Chinedu Geoffrey kokeili puolesta kentästä – ovela yritys meni pari metriä ohi Koposen maalin. Vain hetki tästä Koponen teki pari hyvää torjuntaa, kun Geoffrey ja Zeqiri hakivat lisäosumia. Kotijoukkue suojeli johtoasemaansa mainiosti, eikä TPS onnistunut pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla.

Pallo pomppi 73. minuutilla vaarallisesti FC Lahden boksissa, mutta joukkue ei päässyt testaamaan Regueron torjuntataitoja paineesta huolimatta. TPS sai seuraavien minuuttien aikana erikoistilanteita – lahtelaiset puolustivat näissä varmasti. Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Samba Benga nousi korkeimmalle kulmapotkussa, mutta TPS-topparin pusku osui ylärimaan.

Ottelun lopussa nähtiin todella hurjaa draamaa. Juri Kinnunen toi vieraat tasoihin 88. minuutilla Linus Rönnbergin hyvästä keskityksestä, mutta kotijoukkue osui vielä lisäajalla. Teemu Penninkankaan 2–1-maali riitti FC Lahden voittoon, ja Tepsin kausi päättyi pettymykseen.