Avoin haku videoanalyytikkojen peruskoulutukseen käynnissä

Edellisten kesien tapaan Suomen Palloliitto järjestää videoanalyytikkojen peruskoulutuksen, tänä vuonna 19.–22.6. pelattavan Helmariturnauksen yhteydessä.

Pelianalyysipäällikkö Henri LehtoKuva: Jyri Sulander

25.4.2022 klo 16:27

Koulutuksen päätarkoituksena on kehittää valtakunnallisesti lisää osaavia videoanalyytikkoja sekä löytää koulutuksen kautta lisää osaavia, motivoituneita ja päteviä analyytikkoja tekemään myöhemmin oto-työtä eri alueiden Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumissa.

Lisäksi pätevimmille tekijöille voi jatkossa olla tarjolla töitä myös Palloliiton alue- ja maajoukkueiden parissa. Peruskoulutus antaa myös mahdollisuuden hakeutua myöhemmin videoanalyytikkojen laajempaan jatkokoulutusprosessiin, jossa on syksyllä alkamassa uusi koulutusjakso.

Koulutuksen sisältö koostuu pelianalyysimenetelmien teoriaopinnoista sekä etenkin runsaasta käytännön harjoittelusta. Koulutuksen aikana opit tekemään ns. livetäggäystä, harjoittelet otteluiden laadukasta, ns. taktista kuvausta sekä saat kokemusta toimimisesta valmennusryhmän jäsenenä analyytikon roolissa. Teoriapuolen sisältö keskittyy ennen kaikkea laadullisten analyysimenetelmien hyödyntämiseen valmennusprosessin tehostamisessa. Koulutus alkaa 19.6. noin klo 9.00 ja jatkuu turnauksen loppuun saakka eli keskiviikkoon 22.6. Koulutukseen osallistuvilta edellytetään läsnäoloa koko koulutuksen ajan. 

Olet etsimämme analyytikkokoulutettava, jos omaat jo jonkin verran kokemusta videoiden hyödyntämisestä arkivalmennuksen laadun parantamisessa sekä kuvaus- ja analyysikokemusta. Tietotekninen osaamisesi on hyvällä tasolla ja joidenkin analyysiohjelmien käyttö on sinulle tuttua. Ymmärrät myös lajia: omaat valmentajakokemusta useammalta vuodelta ja olet ainakin C-, toivottavasti jo UEFA B-tasolla koulutettu valmentaja. 

Optimitilanteessa olet myös osa- tai kokoaikaisessa työsuhteessa seuraan, jolloin pääset hyödyntämään ja jalkauttamaan saamiasi oppeja myös seuraympäristössä. Olet tottunut työskentelemään tarvittaessa paineen alla ja tekemään myös pitkiä päiviä tunteihin katsomatta. Ennen kaikkea olet motivoitunut oppimaan uutta tällä saralla ja haluat kehittää omaa osaamistasi ja samalla palvella muita. 

Koulutukseen valitaan yhteensä 12 henkilöä ja valinnassa arvostetaan erityisesti niitä hakijoita, jotka voivat alustavasti sitoutua työskentelemään lähialueensa Huuhkaja- ja Helmaripolun ja muissa alueellisissa tapahtumissa koulutuksen jälkeen. Eri alueilla tarvittavien henkilöiden määrä vaihtelee ja haussa painotetaan jonkin verran niitä alueita, joilla tarve on suurin. Toivomme kuitenkin hakemuksia laajasti ympäri Suomen. 

Palloliitto tarjoaa koulutuksen täysihoitoineen ilmaiseksi (su-ke), mutta matkakustannuksia Eerikkilään tai mahdollisia ylimääräisiä majoitusöitä ei korvata. Koulutuksesta saat myös tarvittaessa 5 täydennyskoulutustuntia UEFA B- tai UEFA A-valmentajalisenssiäsi varten.  

Haku koulutuksiin päättyy perjantaina 13.5.2022 klo 15.00 ja valinnoista tiedotetaan viikon 20 aikana.  

Hakulomake >>
 
Lisätietoja: 
Henri Lehto 
Pelianalyysipäällikkö 
0407591871 
henri.lehto@palloliitto.fi 

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit